Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

Рим - Неапол - Помпей със самолет - 3 нощувки - 07.04.2018 г.

Номер на оферта

/

122573

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София-Рим-София
* 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 3 нощувки със закуски в хотели 3 с включени сити такси
* туристическо и информационно обслужване
* медицинска застраховка

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* Регистриран багаж до 20 кг. – 140 лева
* билети за градски транспорт и слушалки – около 12 евро /заплащат се на място/
* трансфер до летище София от Пловдив и Хасково – 25 лв.
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро/78 лв, за ученици – 30 евро/59 лв.*
* Екскурзия до Вила д‘Есте /автобусен транспорт, вход и водач/ -35 евро/69 лв.;
* Помпей /входна такса, слушалки, екскурзовод и резервация/- 35 евро/69 лв., за ученици-25 евро/49 лв.;
* разходи от личен характер
* входни такси на посещаваните обекти
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

СофияРимВатикана – Вила д"Есте – НеаполПомпейСофия

ДАТИ: 07.04. – 10.04.2018 г.

4 дни / 3 нощувки

ЦЕНИ:
Редовна цена / Цена за записвания до 31.01.2018 г.
Възрастен в двойна/ тройна стая: 795 лв. / 745 лв.

---------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


======================================================

ПРОГРАМА

07.04.2018: Отпътуване в 06.40ч.от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.35ч.- Пристигане в Рим. Пешеходна туристическата програма в Рим. Античен Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Бароков Рим: площад Навона, Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка.

08.04.2018: Закуска. Разглеждане на Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Нощувка.

09.04.2018: Закуска. Еднодневдна екскурзия до Неапол и Помпей. Пристигане и разглеждане на Неапол- „Палацо Реале“, галерията „Умберто I”, театъра „Сан Карло“, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на Кметството. Отпътуване и разглеждане на Помпей - „Мъртвия град”. Опустошен през 79 г. пр.н.е., той е едно от най-значимите доказателства за римската цивилизация и като отворена книга осигурява изключителна информация за изкуство, обичаи, занаяти и бит от миналото. Разположен в италианската област Кампания, на 22 км от Неапол, градът е бил част от Римската империя, а понастоящем е музей на открито. Връщане в хотела. Нощувка.

10.04.2018: Закуска. Свободно време. 12.00ч.-Трансфер до летището. 15.05ч.- Отпътуване от Рим за София. 18.05ч.- Пристигане в София.

======================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

======================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

======================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Неапол

Избрани оферти