Начало / Екскурзии / Екскурзии - Парачин

Нова Година в Парачин - Hotel Petrus 3* - 30.12.2021г.

Номер на оферта

/

232637

Дати & цени

Цената включва

*3 нощувки, 3 закуски (блок маса) в хотел PETRUS 3*, разположен в идеалния център на Парачин;
*1 обяд на 31.12 (супа, основно ястие с гарнитура, салата и десерт);
*1 стандартна вечеря на 30.12 в ресторанта на хотела;
*1 празнична новогодишна вечеря (на сервиране) с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в банкетната зала на хотела;
*1 празнична вечеря на 01.01 (на сервиране) с включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика;
*Транспорт с туристически автобус 3*;
*Водач от фирмата организатор;
*Медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро;

Цената не включва

*Входни такси и билети за забележителности;
*PCR тест или антигенен тест (в случай, че са необходими към момента на пътуването);
*Екскурзия до манастир Манасия – 10 евро (организира се при група минимум 25 души);
*Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани;
*Доплащане за трансфер в двете посоки: Бургас - 55 лева; Сливен - 45 лева; Стара Загора - 35 лева; Пловдив - 30 лева, Пазарджик - 25 лева, Варна - 55 лева; Велико Търново - 35 лева; Плевен - 25 лева;

Програма на пътуването

Нова Година в Парачин - Hotel Petrus 3* - 30.12.2021г.


*ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

Цена на човек в двойна стая:
30.12.2021 - 02.01.2022г. - 475 лв.

Ранно записване

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

-1-ви ден София - Парачин
Отпътуване от София в 07:30 часа от паркинга на стадион “В. Левски”. Пътуване по маршрут: София-ГКПП Калотина-Пирот-Ниш-Парачин. Пристигане в Парачин около обяд. Парачин е тих и спокоен град в Поморавски окръг, разположен е в долината на река Велика Морава. Настаняване в хотел Petrus, разположен в идеалния център на града. Сградата на хотела е с особено впечатляваща архитектура от времето на бивша Югославия и е символ на град Парачин. Днес всички стаи са обновени в модерен стил, но с класически елементи напомнящи 80те години на миналия век. Свободно време за самостоятелна разходка в града. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

-2-ри ден Парачин
Закуска. Свободно време. Обяд в ресторанта на хотела – включва супа, основно ястие с гарнитура, салата и десерт. Свободно време за самостоятелна разходка в града. Подготовка за вечерта.
-20:30ч. – 04:00ч. Празнична новогодишна вечеря в банкетната зала на хотела, с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Нощувка.

-3-ти ден Парачин - манастир Манасия*
Късна закуска. Свободно време или по желание екскурзия до манастир Манасия.
Манастир Манасия се намира в близост до град Деспотовац, в Поморавски окръг на река Ресава. Основан от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки, когото турското нашествие кара да търси покровителството на сръбския кралски двор, създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите "Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата "Света Троица", една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите. Посещение на манастира.
Връщане в хотела в Парачин. Празнична вечеря с включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика. Нощувка.

-4-ти ден Парачин - Ниш - София
Късна закуска. Отпътуване за Ниш. Пешеходна обиколка в центъра на град Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Кратко свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София след обяд.

==============================================================

ПРИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ: -30 ЛЕВА НА ЧОВЕК ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ В ТАБЛИЦАТА.
В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

-Забележка:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 25 души
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
*При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

-Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит в размер на 50 лева на човек при записване;
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

-Необходими документи:
*Валидна лична карта или задграничен паспорт.
*За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
*За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

-ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
*До 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
*От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит;
*От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
*От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

-ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО СЪРБИЯ СВЪРЗАНИ С COVID-19!!! (към дата 01.12.2021г.)
*За влизане в Република Сърбия НЯМА ИЗИСКВАНИЯ за български граждани.
*При завръщане в България, за да се избегне поставянето под 10 дневна карантина е необходимо да се представи ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ ДОКУМЕНТИ:
*Сертификат за ваксинация
*Сертификат за преболедуване
*Сертификат за отрицателен резултат на PCR тест, направен до72 часа преди влизане в страната.
*За лицата, които не са ваксинирани или преболедували и не разполагат със Сертификат, ще бъде организирано PCR тестване на място в Сърбия на 31.12.2021г. Тестването не е включено в цената на екскурзията и се заплаща лично на място.
*Лицата, които НЕ ПРЕДСТАВЯТ нито един от гореизброените документи, се допускат на територията на България и се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

-Допълнителна информация:
*Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
*За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
*Екскурзията е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
*Срок за записване: до запълване на свободните места.
*Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
*За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
*Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003093/30.12.2020 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Парачин |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Парачин |  Нова година 2023 - Сърбия |  Нова година 2023 - Парачин

Избрани оферти