Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Нова година 2022 в Адриатическа Албания - полет от София

Номер на оферта

/

236409

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет ;

Летищни такси;

Регистриран багаж 15 кг и 5 кг ръчен багаж;

Трансфер летище – хотел – летище;

3 нощувки със закуски в избран хотел от веригата „Fafa” - 4 или 5* в курортната част на Дуръс- Golem;

2 стандартни вечери на 01.01. и 02.012022 в хотела;

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ НА 31.12. /сет меню с напитки, фолклорна програма, жива музика и DJ/ в хотела;

Посещение и обиколка на втория по големина град в Албания - Дуръс

Представител на туроператора за целия престой;

ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ (виж по-долу описанието);

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;

Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

Цената не включва

PCR тест на лаборатория Рамус при отиване в Албания – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;

PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1.17 щатски долара.

Програма на пътуването

Директен чартърен полет от София

СОФИЯ - ТИРАНА - СОФИЯ

Включена в пакета празнична новогодишна вечеря

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 31.12.2021 - 03.01.2022

ЦЕНА на човек в двойна стая: от 742 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден /31.12./: СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на GulliveAir. Кацане на летището в Тирана в 10,50ч. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , православната църква, руините на крепостните стени, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 300 леки) Свободно време за обяд. Отпътуване за курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Кратка почивка. Информационна среща с представителя на агенцията Подготовка за празнична вечеря в хотела. ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Нощувка

2-ти ден /01.01/: ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС / преход 100 км в посока, около 1,5 часа / Късна Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до „Берат – градът на хилядите прозорци“. Отпътуване за Берат (Белиград) –културно-историческото сърце на Албания, град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: крепостта „Кале“, Музея на Онуфри, панорамната пощадка.Свободно време в съвременната пешеходна зона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ри ден/02.01/ : ДУРЪС – ТИРАНА –КРУЯ- ДУРЪС / преход 120 КМ , 2,5 часа/ Закуска. Свободен ден или Допълнителна екскурзия „Тирана – столицата на Албания и Круя – Светът на Скендербег“. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Екскурзията в столицата ще започне с централната част на Тирана. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, Sky center, Бункера-музей и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Отпътуваме за Круя. Градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с посещение на Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден /03.01/: ДУРЪС – СОФИЯ / преход 50 км в посока, 1 час/ Закуска. Освобождаване на хотела в 12,00ч.Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 16,00 ч. Кацане в София в *17,50ч

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ

GRAND BLUE FAFA RESORT hotel 5* www.fafa.al/grand-blue-fafa/ е крайбрежен 5-звезден хотел в Голем в близост до Fatih Mosque. Разположение: Хотелът се намира 40 км от Летището, на 10 км от центъра на Дуръс, на брега на морето, в района на Голем. В стаите: Всички стаи разполагат с климатик, плоскоекранен телевизор и балкон. Банята е с вана или душ. Предоставени са безплатни тоалетни принадлежности, чехли и сешоар. На територията на хотела: В новогодишния пакет е включено ползването на спа центъра. Хотелът предлага открит басейн и фитнес център. Предлагат се безплатен WiFi и безплатен частен паркинг. Хранене HB - Закуска и вечеря с включена Празнична вечеря на 31.12.

FAFA PREMIUM RESORT 4* https://www.fafa.al/fafa-premium-resort/ Разположение: Хотелът се намира на 30 км. от летището, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м. В стаите: Разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф. На територията на хотела: 3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол ,конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет. Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант. За децата: детски басейни, детска площадка Платени услуги: фитнес. Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна - безплатно. Хранене HB- Закуска и вечеря с включена Празнична вечеря на 31.12.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:(подлежи за препотвърждение) Превозвач: GullivAir СофияТирана– 10:00 – 10:50 ТиранаСофия – 16:00 – 17:50 Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност: около 60 минути в посока с 3*/5* автобус.

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ: 1. Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ: 1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 20% и доплащане 25 дни преди тръгване. 2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни 3. PCR тестове само за 50лв в лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването) 4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19. 5. БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка) 6. БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)

Валидни към момента ограничителни мерки за влизане в РАлбания за български граждани: Всички български граждани, влизащи на територията на Албания, трябва да представят един от следните документи: - ваксинационен паспорт, валиден след изтичането на 14-дневен период, считан от датата на поставяне на последната ваксина; - отрицателен PCR тест с валидност 72 часа или бърз антигенен тест с валидност 48 часа; - сертификат, който да удостоверява преболедуване на КОВИД-19 не по-рано от 6 месеца преди датата на влизане в страната; Изключения се допускат за децата до 6-годишна възраст. *При промяна в изискванията, туроператорът си запазва правото на актуализация в информацията.

Минимален брой туристи: 70

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валидна лична карта или задграничен паспорт

Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.

В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

ОБИКОЛКА на ДУРЪС Включена в цената Дуръс е най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км адриатическо крайбрежие привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходната обиколка в централната част на града включва: разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , православната църква, руините на крепостните стени, римските бани, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3,00 евро) ,сградата на Кметството на Дуръс и централните улици Свободно време за обяд. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване Цената не включва: входна такса за амфитеатъра-300 леки, разходи от личен характер

ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до БЕРАТ – културно-историческото сърце на Албания 90 лева/ 70 лева за дете (2-11,99 г.) Отпътуване от хотела в 11,00 ч.Преход с автобус 100 км в посока /около 1,5 часа Берат е град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство под името Кутмичевица. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка на Берат включва посещение на трите основни квартала на стария град Мангалеми, Горица и Кала. Разглеждане на крепостта „Кале“. Музея на Онуфри. Отвъд река Осуми се намира кварталът Горица, чиито къщи се оглеждат в прозорците на къщите на Мангалеми. Арковият мост на Горица, построен през 1780 г., е красив архитектурен паметник, построен за свързване на двата квартала. Връщане в хотела около 17,30ч. Цената включва: транспорт , екскурзоводско обслужване и входна такса за крепостта Кале и музея на Онуфри в Берат. Цената не включва: входна такса за Етнографския музей в Берат, разходи от личен характер

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до ТИРАНА – столицата на Албания и КРУЯ - градът на Скендербег 90 лева/ 70 лева за дете (2-11,99 г.) Отпътуване от хотела в 09,30 ч.Преход с автобус 120 км/около 2,5 часа Екскурзията в столицата започваме от централната част на Тирана с комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула и шарената джамия „Етем бей”, останали от времето на османското минало на града ;Парламента;централния площад с паметника на Скендербег; сградите на министерствата; националния исторически музей; съвременната сграда за операта и балет, изградена на мястото на стария османски базар; мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа; Държавния университет;Бункера-музей. Свободно време за самостоятелна разходка в Sky center и пешеходната зона на Тирана. След обяд – отпътуваме за Круя. Националния герой на Албания Скендербег е роден и живял в началото на XV век в Круя. Емблематичен за града е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Ще посетим крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ и ще се разходим по старата османска чаршия. Връщане в хотела около 17,30ч. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване, входна такса за Музея на Скендербег в Круя. Цената не включва: входните такси на посещаваните по желание музеи в Тирана, разходи от личен характер

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Нова година 2023 - Албания |  Нова година 2023 - Тирана

Избрани оферти