Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Нова година 2023 в хотел “Nova Plaza” 5*, Истанбул

Номер на оферта

/

238386

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
- Пътни и гранични такси
- 3 нощувки със закуски в хотел “Nova Plaza” 5* в Истанбул
- 2 стандартни вечери в ресторанта на хотела с възможност всеки да внася и консумира свой алкохол
- Празнична Новогодишна Гала вечеря в балната зала на хотела с Диджей, оркестър и ориенталски танци + неограничена консумация на напитки
- СПА център с басейн, сауна, турска баня и фитнес
- Медицинска застраховка с покритие 3000 евро на ЗК Армеец за лица до 65 г.
- Водач от туристическата агенция

Цената не включва

- Напитки по време на вечерите в хотела
- Посещения на Музея Рахми Коч – допълнителна информация
- Пешеходна обиколка в Историческия център на Истанбул – 15 евро
- Посещение на МОЛ Емаар и Water Garden – 17 евро
- Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN ?STANBUL – 17 евро + 50 ТЛ за Аквариума/
- Посещение на църквата „Св. Стефан“, Египетския пазар и кула Галата – допълнителна информация
- Тези, които не желаят участие в организираните екскурзии, може да ползват автобуса като трансфер до центъра на Истанбул и обратно срещу заплащане от 15 лв. на човек на ден.
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Новогодишна вечеря в балната зала на хотел Nova Plaza. Забавлявайте се в прекрасната балканска атмосфера с много музика и изненади!

ПЕРИОД НА НАСТАНЯВАНЕ:
30.12.2022 - 02.01.2023

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна стая: 599 лв.
- Възрастен в единична стая: 895 лв.
- Дете до 6,99 години, настанено с двама възрастни: Безплатно
- Дете до 11,99 години, настанено с двама възрастни: 545 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 София - Истанбул
Отпътуване от София в 05.00 сутринта. Преминаване през граничен пункт Капитан Андреево – Капъкуле. Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел “Nova Plaza” 5*.
По желание посещение на първия голям технически музей в Турция – Рахми Коч (срещу доплащане):
Мащабният комплекс на музея се намира на брега на Златния рог в сърцето на стария Истанбул. Музеят разполага с повече от 11000 кв.м галерии. Създаден от частна фондация, която има за цел да колекционира, изследва и възстановява стари технически съоръжения, индустриални и инженерни обекти и да ги експонира. Предметите се събират от най-различни държави и периоди. Колекциите съдържат хиляди елементи – от грамофонни игли до кораби и самолети. Много усилия са вложени от талантливи инженери и занаятчии, преподаватели и професори, за достигане на сегашното състояние на музея. Голяма част от ценните предмети са закупени от фамилия Коч, други са били дарени от посетители. Принос имат Босфорският университет и обсерватория „Кандили“.
Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта. Нощувка.

Ден 2 Истанбул
Закуска. По желание (срещу доплащане) пешеходна обиколка с местен екскурзовод в старата част на Истанбул:
Синята джамия (само отвън), църква Св. София; Хиподрумa (Римски хиподрум, спортно и социално средище на Константинопол, столица на Византия. Днес това е площад „Султан Ахмет“, на който са запазени само някои елементи от оригиналния Хиподрум); Фонтанът на Вилхелм II (Построен през 1898 г. от немския император Вилхелм II след неговото пътешествие в Изтока; Египетският обелиск (Той е най-древният паметник в Истанбул. Пренесен през 390 г. от Египетски храм. Изработен е от розов асуански гранит, тежи около 300 т., висок е 20 м.; Змиевидната колона (Пренесена на хиподрума през 326 г. от храма на Аполон в Делфи). Свободно време за посещение на покрития пазар „Капалъ чарши“.
Екскурзия до Азиатската част и най-новия МОЛ Истанбул – Emaar. В него можете да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида. Свободно време за разходка и пазар около 2 часа. Продължаваме към МОЛ Watergarden, където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, огън, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden и е един от най-големите басейни в Европа. (Пеещите фонтани са разположени на открито и при лоши метеорологични условия водното шоу може да бъде отменено).
Връщане в хотела и подготовка за Новогодишната вечер.
Гала вечеря в балната зала на хотел Nova Plaza с богато меню (вкусове на турската кухня) c неограничен алкохол, жива музика-оркесър, ориентал и DJ.
Нощувка.

Ден 3 Истанбул
Късна закуска от 10.00 до 12.00 часа. Свободно време. По желание включване в допълнителна екскурзия (срещу доплащане).
В 12:00 ч. тръгване от хотела и посещение на „Египетския пазар”, известен още като пазар на подправките. В продължение на векове тук са идвали хора, които са искали да си купят лекарства, които да ги избавят от различни болести. И днес в Пазара на подправките се продават билки и лекарствени растения, които не могат да се намерят на друго място в Истанбул. Наближите ли Египетския пазар, ще се потопите в разкошния аромат на канела, ким, шафран, мента и много други подправки и билки, чието опияняващо ухание се носи навсякъде. Египетския пазар е място, където можете да видите разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. Следва посещение на църквата „Св. Стефан“, значим български шедьовър. (Престой около 1 час). Посещение на площад Таксим и бул Истиклял. Това е едно от най-популярните места в града на Босфора. Определят го като сърцето на съвременен Истанбул. Посещение на кулата Галата. Векове наред тя е била и продължава да бъде част от уникалния пейзаж на града.. 67-метровата каменна постройка се вижда от почти всички точки на Истанбул. Кула Галата е построена през далечната 1348 г. Диаметърът на кулата е близо 17 метра, а стените са дебели около 4 метра. От върха на кулата се разкрива запомняща се гледка към града, виждат се Босфора, Халич и Мраморно море. На върха са разположени ресторанти и заведения, от чиито балкони можете да се насладите на уникалните градски пейзажи.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Истанбул - Одрин - София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 11.00 часа. Отпътуване за България. Спирка в Одрин по желание за пазар и кратка разходка. Пристигане в София вечерта.

=============================================================

Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти