Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

НОВА ГОДИНА - АТИНА - автобус от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен

Номер на оферта

/

230605

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- Водач-придружител;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Новогодишна вечеря;
- Екскурзия до Пелопонес;
- Посещение на музея на Акропола;
- Такси за вход в музеи;
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Градска такса (city tax);
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА - АТИНА - автобус
от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в избрания хотел в центъра на Атина и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, факултативна екскурзия до Коринтския канал, Нафплио, Микена (отвън).

ПРОГРАМА

30.12.2020 – 00:05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч., в Дупница в 08:00 ч., в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут БлагоевградСолунАтина. Вечерта – пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” – стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

31.12.2020 – Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място – 20 евро). Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 15 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 10 евро за възрастен, 5 евро за лица над 65 г. и безплатно за лица до 17 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Възможност за новогодишна вечеря в традиционна гръцка таверна, разположена в сърцето на стария квартал Плака, в подножието на Акропола (с доплащане 118 лв.; включва тристепенно меню, ? бутилка вино и ? бутилка пенливо вино в полунощ, както и музика на живо и богата фолклорна програма; заявява се и се заплаща в България, а не на място). Нощувка.

01.01.2021 – Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до областта Арголида на полуостров Пелопонес. Отпътуване от хотела в 11:00 ч. Програмата включва фотопауза при Коринтския канал и разглеждане на Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението и на Микена - прочутото царство на Агамемнон (археологическият обект се разглежда отвън). Доплащане 41 лв на човек при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български по програмата и не включва такси за музеи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

02.01.2021 – Закуска. Отпътуване по маршрута АтинаСолунБлагоевградСофияВарна. Сутринта на следващия ден - пристигане във Варна с междини спирки в ранните часове на деня в Плевен, Велико Търново и Шумен.



Цени на човек в лв според настаняването:


Хотел A B C D E
На човек в двойна/тройна стая 379 398 405 429 539
Допл. за инд. стая 95 85 99 119 199
Цена за дете до 17 г.+2 възр. 335 355 359 385 489
Цена за дете до 17 г.+1 възр. 345 365 369 399 509

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 205 лв.



Хотели в Атина, които ползваме по програмата:

А хотел Маrina - централно разположен, на 5 мин. пеша от пл. „Омония“;

B хотел Apollo*** - централно разположен, на 12 мин. пеша от пл. „Омония“;
хотел Мinoa*** - централно разположен, на 8 мин. пеша от пл. „Омония“;

С хотел Epidavros** - централно разположен, на 5 мин. пеша от пл. „Омония“;

D хотел Delphi Art*** - централно разположен, на 5 мин. пеша от пл. „Омония“;
хотел Ambrosia Hotel&Suites**** - централно разположен, на 3 мин. пеша от пл. „Омония“;

E хотел Athens Tiare**** - централно разположен, на пл. „Омония“.


ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Нова година 2023 - Гърция |  Нова година 2023 - Атина

Избрани оферти