Оферта номер: 230456

Нова година в Босна и Херцеговина - 30.12.2019г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Сараево и Екскурзии в Босна и Херцеговина.

Дати и цена
Цената включва
*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*3 нощувки със закуски в Сараево Hotel 4*
*Празнична новогодишна вечеря с жива музика, на богата блок маса, с включена неограничена консумация на напитки местно производство;
*Посещение на Вишеград;
*Пешеходен тур в Сараево;
*Бонус! Посещение на Каменград;
*Бонус! Посещение на манастира "Добрун";
*Ползване на басейн, сауна и фитнес център;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач от туристическата агенция
Цената не включва
*Екскурзия до Босненските пирамиди (при минимум 25 записани): 10 евро (без включени входни такси);
*Екскурзия до Мостар с бонус Дервишкото теке в Благай (при минимум 25 записани): 20 евро (без включени входни такси);
Входни такси:
- Тунелите при Босненските пирамиди - 20 босненски марки (или 10 евро, турът в тунелите е на руски или босненски език);
- Дервишкото теке в Благай - 5 босненски марки (или около 3 евро);
- Други входни такси за обекти, посетени по желание;
- Доплащане за вечери на 30.12.2019 г. и 01.01.2020 г. – по 10 евро, вечери на блок маса с жива музика, без включени напитки
- Доплащане за настаняване в единична стая - 100 лева на човек
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
- Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
- Разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Отпътуване от София в 05:00ч. Транзитно преминаваме през Сърбия: НишЧачакУжицеМокра гора, с кратки спирки за почивка.
Туристическа разходка във Вишеград. Прекрасна възможност за прекосяване на река Дрина по един от най-красивите мостове, създадени от прочутия османски архитект Синан през XVI в. Мостът остава в историята, благодарение на романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Той е построен на мястото на брод, откъдето е минавал главният път, свързващ Цариград и Босна, превърнал се е в символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – бошняците и сърбите. Вишеградският мост днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
В центъра на Вишеград се намира и второто етно селище, построено от „балканския Фелини“ Емир Кустурица – Каменград, наричан още и „Градът на Андрич“. Разходка по главната улица и площада, където са сгушени едно до друго магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, сладкарница, бирария, кино и няколко площадчета, всички носещи имената на хора, пред които Кустурица се прекланя.
Свободно време за късен обяд и първата чаша ароматно босненско кафе.
Отпътуване за столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.
Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Сараево – Високо – Сараево – 70 км

Закуска.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до обекта, придобил широка популярност през последните години - Босненски пирамиди в градчето Високо. Д-р Семир Османагич, наричан „босненският Индиана Джоунс”, стои зад проучванията и популяризирането на обекта. Интерес представляват няколко пирамидални структури, най-големите от които са така наречените пирамиди на Слънцето, Луната и Дракона. В близост е оформен и нов парков комплекс - Равне II, който да посреща гостите на обекта, предлагащ места за медитация, почивка и релакс сред природата. Групата посещава подземния лабиринт от тунели след изкачване от около 200-300 метра. Посещението е организирано на малки групи, водени от местни гидове, които по атрактивен начин представят обекта на посетителите. Престой в така наречената „лечебна камера” и докосване до големия мегалит К-2 - идеално място за медитация. Изследванията сочат, че сърцевините на мегалитните блокове в тунелите са съставени от пиезокристали, които трансформират разрушителното поле на подпочвените води в полезни за човека вибрации.
Завръщане в Сараево.
Пешеходна разходка в Сараево, известен като Балканския Йерусалим заради многобройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Уникалната атмосфера на Сараево очарова и пленява всеки посетител. По време на обиколката пред очите на всеки като на кино лента преминава историята на града. От моста Тахер чая, през „Ината къща“, „Баш чаршия“, мястото за срещи на Сараево - чешмата "Себил", към катедралата „Сърце Исусово“, паметника на папа Йоан Павел II, голямата православна църква, Градските хали, Вечния огън и чак до бизнес лицето на града, с модерните и футуристични молове. С няколко фотопаузи, предвидени за най-интересното и пикантното: големия ибрик на чаршията, короната на Сараево - „Виечницата“, единствения запазен кервансарай „Морича хан“, Латинския мост до мястото, където е извършен Сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война.
Завръщане в хотела, подготовка за празничната вечеря.
20:00 ч. Празнична Новогодишна Вечеря с жива музика, на богата блок маса, с включена неограничена консумация на напитки местно производство.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Сараево – Мостар – Благай - Сараево 260 км

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Късна закуска.
Свободен ден в Сараево с възможност за ползване на СПА зоната на хотела.
По желание (срещу доплащане) екскурзия до най-живописните кътчета на Балканите.
Мостар - визитната картичка на Босна и Херцеговина с извисяващия се над река Неретва мост, днес под закрилата на ЮНЕСКО е целият стар град. Разходка по калдъръмените улички, фото спирка при по-стария от Стари мост, при уникалната по рода си еснафска джамия Хаджи Курт, Хамама и, разбира се, разкриване на най-добрите панорами към моста - емблема на града. Свободно време, възможност за самостоятелна разходка в града и снимки на удивителната „Бяла луна“, както всички наричат Стари мост над река Неретва.
Посещение на Дервишкото теке в Благай (при благоприятни атмосферни условия).
Девришкото теке е едно от най-мистичните и красиви кътчета на Балканите, пазещо мистиката, донесена по този земи с идеологията на дервишите. Запазеният дервишки дом, е отворен за посещения, изграден в една отвесна скала, извисяваща се над най-голeмия карстов извор в Босна. Красотата на мястото е подчертана от тъмно сините води на река Буна и кръжащите скални гълъби и златни орли. Възможност да опитате уникалния местен десерт Смоквара, оригиналната благайска рибена супа или някои специалитети от месо.
Отпътуване за Сараево.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
СараевоСофия – 590 км

Закуска.
Отпътуване за България.
Фотопауза при православния манастир Добрун ("Успение Богородично“). Възможност за един прекрасен завършек на празничната програма сред райското спокойствие в двора на църковната обител.
Пристигане късно вечерта.=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Сараево
Хотели - Сараево
Сараево – балканска среща на Изтока и Запада
Неум - единственият морски курорт на Босна и Херцеговина
Обидош - градът, принадлежал на кралиците на Португалия