Начало / Екскурзии / Екскурзии - Варадеро

Коледа и Нова година в Куба - полет от София

Номер на оферта

/

238020

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Хавана - София с прекачване и включени летищни такси и чекиран багаж
Всички трансфери, описани в програмата
11 нощувки с включено изхранване All Inclusive хотел Melia Internacional 5* във Варадеро
Обзорна екскурзия на Хавана с екскурзовод на руски език - посещение на музей на рома, фабрика за пури, военно-историческия парк Morro-Caba?a
3 нощувки със закуски в хотел Melia Habana 5* в Хавана
Посещение на музея на Хемингуей – включени входни билети и екскурзовод на руски език
Виза за Куба
Застраховка „Асистанс – Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
Водач придружител от България – при 15 записани

Цената не включва

Допълнителни екскурзии, предложени по програма
Едночасов тур на Хавана в класически автомобил по време на сити тура в Хавана - 40 евро/автомобил
Посещение на кабаре "Тропикана" - 91 евро/човек за билет "Plus", 101 евро/човек за билет "Premium". Включен еднопосочен трансфер хотел-"Тропикана". Обратният трансфер до хотела се се осъществява с ретро автомобили. Цена - 12 евро/човек при 3 човека в автомобил.
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Бакшиши

Програма на пътуването

КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА В КУБА - 3 НОЩИ В ХАВАНА И 11 ВЪВ ВАРАДЕРО

София - Франкфурт - Варадеро - Франкфурт - София

16 дни / 14 нощувки

БЕЗ ИЗИСКВАНЕ ЗА ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 ИЛИ PCR-ТЕСТ ЗА ВЛИЗАНЕ В КУБА

ДАТА: 20-12-2022

Хотели: Melia Habana 5* в Хавана и Melia Internacional 5* във Варадеро

ЦЕНА на човек в двойна стая - Промоция - 200 лв. за записване до 31-07-2022 - 6280 лв. / 6480 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Обзорна екскурзия на Хавана с екскурзовод на руски език - посещение на музей на рома, фабрика за пури, военно-историческия парк Morro-Caba?a
-3 нощувки със закуски в хотел Melia Habana 5* в Хавана
-11 нощувки на олинклузив в хотел Melia Internacional 5* във Варадеро
-Посещение на къщата-музей на Хемингуей – включени входни билети и екскурзовод на руски език
-Виза за Куба

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
20.12.2022
Полет от Терминал 2 от СофияФранкфурт - Варадеро. Трансфер от летището до хотела в Хавана. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2 :
21.12.2022
Закуска.
В този ден Ви очаква обзорна обиколка на Хавана. Столицата на Куба наскоро празнува своята 500-годишнина. Не случайно градът е обявен за световно културно наследство от UNESCO. Строените през 16-19 век от испанците площади, крепости и сгради са съхранили спомена за колониалнатa история на карибския остров. Ще се разходим между Сградата на Капитолио, Площада на Катедралата, Театъра, бул. Ел Прадо и Централния парк, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжията, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, Градския музей, крайбрежната улица Малекон и др. След това ще се отправим към музея на рома, където ни очаква историята на най-известната кубинска напитка – Havana Club. Няма как да пропуснем и фабриката за пури, където ще видим технологията на производство. Ще посетим и военно-историческия парк Morro-Caba?a, от който се открива гледка към двете крепости, разположени от двете страни на залива - Morro и San Carlos de la Caba?a. Следва обяд в ресторант Bodeguita del Medio с включено мохито.

Връщаме се в хотела, а за тези от вас, които пожелаят да посетят невероятното шоу-кабаре Тропикана, сме организирали вечерта транспорт и възможност за предварителни резервации срещу доплащане – 91 евро/човек*. Доплащане 12 евро/човек за обратен трансфер до хотела с олдсмобил, максимум 3-ма души в кола.

Тропикана е най-прочутото кабаре на открито в света и същинска емблема на Куба. Създадено е през 1939 г. Заведението е задължителна спирка на всеки посетител на столицата и любимо място на много знаменитости - холивудски звезди, политици, дори и на самия Ал Капоне пристига веднъж, за да види новата програма в Тропикана. Всяка вечер сцената се превръща в пищна феерия от стотици танцьори, цветове и ритми сред зеленината на тропическата градина.
Нощувка.

*Цената включва трансфер от хотела до кабарето, ? бутилка кубински ром Havana club Aсejo Especial, 1 безалкохолна напитка, малка салата и настаняване на маса.

ДЕН 3 :
22.12.2022
Закуска. Свободно време. В днешния ден, имате възможност самостоятелно да се разхдите из Хавана или да се включите в полудневна допълнителна екскурзия до долината Винялес(доплащане 75 евро). Ще се отправим към Пинар Дел Рио и полетата, където се отглежда най-качествения тютюн в Куба. Ще плаваме с лодка по реката, ще се насладим на невероятните гледки и ще се запознаем с историята на областта. Връщане в Хавана. Нощувка.

ДЕН 4 :
23.12.2022
Закуска. Свободно време. В днешния ден, след освобождаване на хотела, се отправяме към Варадеро. По пътя ще имаме възможността да посетим дома на Ърнест Хемингуей, където е прекарал последните 20 години от живота си и където е написал знаменития роман „Старецът и морето“. За това, както и повече за невероятния му житейски път ще научите по време на екскурзията, която ще ви предложим.
Пристигане във Варадеро, настаняване. Нощувка.

ДЕН 5 :
24.12.2022
...плаж, коктейли и похапване.

ДЕН 6 :
25.12.2022
...плаж, коктейли и похапване. Възможност за допълнителна екскурзия „Морско пътешествие“ (срещу доплащане). Открийте рая с едно плаване около полуострова на Варадеро. Не пропускайте възможността за шнорхелинг при кораловия риф. На бара на борда на яхтата ви очакват много музика, бира, безалкохолни напитки и кубински коктейли. Ще посетите остров Cayo Bianco, където ще обядвате (бюфет с раци, риба и други морски деликатеси). Възможност за плуване и снимки с делфини. Тук ще имате свободно време за плаж. Цена 70 евро на човек.

ДЕН 7 :
26.12.2022
...плаж, коктейли и похапване. Възможност за допълнителна екскурзия „Специалната Гуама“(срещу доплащане). Ако искате да видите една по различна Куба, може би тази екскурзия е точно за вас. Ще прекосим от север на юг провинцията Матанзас, през плантации за захарна тръстика и плодове, дори ферма за крокодили. Ще продължим към пещера с прекрасен естествен басейн. Ще завършим с плаж на прочутия Залив на прасетата на Карибско море. Тук ви очакват открит бар и шнорхелинг. Цена 55 евро на човек.

ДЕН 8 :
27.12.2022
...плаж, коктейли и похапване……….

ДЕН 9 :
28.12.2022
...плаж, коктейли и похапване ……………

ДЕН 10 :
29.12.2022
Закуска. Няма начин плажът във Варадеро да ви омръзне. За желаещите да опознаят по-добре Куба, предлагаме една отлична възможност с двудевна екскурзия до 3 забележителни града - Тринидад, Сиенфуегос, Санта Клара, с включена храна и нощувка в планините на Куба. Цена 121 евро на човек.

ДЕН 11 :
30.12.2022
Закуска. За включилите се в двудневната екскурзия, в този ден предстои къпане в планински водопад и посещение на Санта Клара и музея-мавзолей на Че Гевара. Останалите, могат да се наслаждават на комфорта на хотела и да събират слънце на великолепния плаж на Варадеро.

ДЕН 12 :
31.12.2022
Днес ще се подготвим да изпратим подобаващо 2022 година. Очаква ни празнична вечеря и парти до зори.

ДЕН 13 :
01.01.2023
...плаж, коктейли и похапване ……………

ДЕН 14 :
02.01.2023
Закуска. Разбира се, не може и без плаж. А за по авантюристично настроените предлагаме да се впуснат в 150 километрово пътуване с джип край палмови горички и китни селца(срещу доплащане). Ще се отбием до Coral Beach за шнорхелинг. Ще посетим Cueva del Saturno. Ще преминем покрай град Матанзас по пътя към Ранчото Gaviota. Там ще се насладим на коктейли и традиционен кубински обяд. Ще се разходим из фермата и ще яздим коне. Ще плаваме с моторна лодка по реката Canimar през защитена зона зона с множество природни забележителности. Цена 77 евро на човек.

ДЕН 15 :
03.01.2023
Това е деня, в който ще трябва да се разделим с Куба. Ще ни вземат от хотела, за да прекосим повече от 9000 километра със самолет и прибирайки се у дома да започнем да мечтаем за следващото пътешествие.

ДЕН 16 :
04.01.2023

Кацане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервации:
Депозит 1: 450 лв/човек до 23.05.2022
Депозит 2: 1000 лв/човек до 16.09
Доплащане: до 17.11.2022

Условия за анулации:
до 23.05.2022 - без неустойки
24.05 - 29.07 - 50 лв
30.07 - 16.09 - 400 лв
17.09 - 18.11 - 1200 лв
След 18.11 - 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Варадеро |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Варадеро |  Нова година 2023 - Куба |  Нова година 2023 - Варадеро

Избрани оферти