Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Япония - Магията на цъфналите вишни - 23.03.2024 г.

Номер на оферта

/

227964

Дати & цени

Цената включва

Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airlines с включен багаж;
Всички трансфери летище-хотел-летище
7 нощувки със закуска в посочените хотели или подобни;
2 обяда;
Пътуване с влак-стрела в икономична класа;
Участие в чаена церемония;
Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10000 евро с ЗД“Евроинс“
Водач-преводач при минимум 15 пътуващи.

Цената не включва

Допълнителни посещения и екскурзии на място;
Разходи от личен характер
бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите;
лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.),
По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля изпратете запитване.

Програма на пътуването

Класически маршрут за подходящ за първо посещение на Япония с малка група;

10 дни/7 нощувки/7 закуски/2 обяда

ДАТА: 23.03 – 01.04.2024

ЦЕНИ на човек в двойна стая: 3908 евро / 7643 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Япония е страна на контрастите. Тук се намират едни от най-модерните и футуристични градове в света, свързани помежду си с влакове-стрели. Но Япония е и страна на традиции и непреходна красота. По улиците на Киото може да срещнете гейша, облечена в кимоно, а из цялата страна са разпръснати древни храмове и култура, която ще ви върне хилядолетия назад във времето.

=============================================================

Хотели по програмата:

Ginza Grand hotel 3+*

Rihga Gran Kyoto 4*

The Royal Park Canvas 4*

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Полет от София за Истанбул 21:35 ч. с АК „Turkish Airlines“.

ДЕН 2

Кацане в Истанбул в 00:05 ч. Кратък престой на летището. Излитане за Токио в 02:30 ч. Кацане на летище Ханеда, Токио в 19:25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ginza Grand hotel 3+* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 3

Акцент на деня – Токио и посещение на „Сакура“
Закуска. В 09:00 ч. днес ще започне нашето първо японско приключение наречено „Сакура“. Ще станем свидетели на феномена „сакура” или цъфтенето на вишневите дървета. Свързан е с „ханами”, в превод „гледане на цветовете”, древен японски обичай, чието начало се поставя през VIII в, когато императорските особи и хората от висшата класа са се наслаждавали на цъфтежа на вишните и са пишели стихове, въодушевени от красотата и изяществото им. Първата ни спирка е парка Chidorigafuchi е едно от най-добрите места в Токио, където може да видите цъфналите вишни през пролетта, от края на март до началото на април. Разходката до императорския дворец предлага невероятно красива гледка, оцветени в розово стотици черешови дървета. Много двойки наемат лодки и предприемат романтична екскурзия из тази розова страна на чудесата. Следва Yasukuni Shrine — шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио. Основан е от император Мейджи през юни 1869 г. в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души. Ще посетим храмът Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида, и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-старият в Токио.

По желание и срещу допълнително заплащане от 110USD на човек - Традиционна японска вечеря на круиз, гледайки светлините на нощния Токио сити от Токийския залив. Качването на кораба е в 17:30ч.
Нощувка.

ДЕН 4

Акцент на деня – Древно Токио
Токио
Закуска. В 09:00 ч. ще се отправим на еднодневен тур в Токио. Meiji Jingu е шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина. Ще посетим обсерваторията и гледайки града ще помислим за многото възможности, които очакват Токио в бъдеще. Разбира се няма да пропуснем и източните градини на императорския дворец. Основните сгради не са запазени, но стените и входните порти все още съществуват. На мястото на бившите дворцови сгради на замъка в подножието на хълма е създадена хубава градина в японски стил. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлява Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също е пребивавал там преди да се премести в новопостроения императорски дворец. В 17:00ч. ще имаме свободно време за разходка в Ginza, eдин от най-добрите търговски райони в града, с множество луксозни бутици.
Нощувка.

ДЕН 5

Акцент на деня – Токио – Хаконе - езерото Ashi-Киото с бърз влак Shinkansen
Закуска. Денят ни ще започне в 08:00 ч. като ще се отправим към националния парк „Hakone“. Тук можем да се разхождаме из вечни гори, да изследваме пещери от лава, да се къпем в горещи извори със зашеметяващи гледки към връх Фуджи. Ще направим круиз по живописно кратерно езеро Ashi и ще се качим с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години. В 16:07ч. ще се качим на бързия влак Shinkansen за Киото. Пристигане в Киото в 18:12 ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел Rihga Gran Kyoto 4*.
Нощувка.

ДЕН 6

Акцент на деня - Киото
Закуска. Програмата ни днес ще започне с храма Кинкакуджи — дзен-будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме и друг известен дзен-будистки храм Рьоан-джи (Ryoanji Temple), след което ще продължим за традиционния обяд "Shojin" в храмов ресторант. Почти хилядолетие японските дзен-будисти са практикуват шоджин или „кухня на предаността“, приготвяна без месо или риба.
След обяда продължаваме с един от най-известните храмове в Япония - Kiyomizu Temple, което буквално преведено означава „Храм на чистата вода“.
Следва свободно време и разходка в квартала Гион — старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. По желание в 20:00 ч. с автобус ще отидем до замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867 г.). Връщане в хотела пеша или с директен влак за собствена сметка.
Нощувка.

ДЕН 7

Акцент на деня – Киото – Нара - Осака
Закуска. В 09:00 ч. ще освободим хотела и първата ни спирка ще бъде храма Дайгоджи (Daigoji Temple), обявен за обект на световното наследство. Големият храмов комплекс e разположен югоизточно от центъра на Киото в подножието на планината. Отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще разгледаме парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г, той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те са изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Ще посетим основната сграда на храма Todaiji, където се вижда 15-метрова бронзова статуя на Буда. Храма е разположен в парка на Нара. Построен през 752 г. става водещ храм на будизма в Япония. През годините той толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784 г. се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Около 19:00 ч. отпътуваме с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas-Osaka Kitahama 4*.
Нощувка.

ДЕН 8

Акцент на деня - Осака
Закуска. В 09:00 ч. стартираме екскурзионната програма с посещение на замъка Осака (Osaka Castle), една от най-известните забележителности на Япония, изиграл основна роля в обединението на Япония през шестнадесети век от периода Азучи-Момояма. Главната кула на замъка е разположена на площ приблизително един квадратен километър, заобиколена от отбранителни укрепления. Централната сграда е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защити обитателите си от нападатели. Ще обядваме на круизно корабче по река Окава (Okawa river), след което ще се качим на най-високата сграда в града Umeda Sky Building. Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Обиколката ни ще завърши в 17:00 ч., след което ще имаме свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9

Осака-Истанбул
Закуска и свободно време за разходки и пазаруване в Осака. В 18:30 ч. трансфер до летище Kansai за полет за Истанбул в 21:50 ч.

ДЕН 10

Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Кратък престой и излитане за България в 07:25 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия и Забележки:
Офертата важи при минимум 18 туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване;
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Япония може да претърпи промяна в реда на провеждане!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти