Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен

Номер на оферта

/

235609

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАЛЕОКАСТРИЦА;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ С ПРОЗРАЧНО ДЪНО В ЗАЛИВА НА КОРФУ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки на полупансион (закуска и вечеря) в хотел 3 звезди, разглеждане с екскурзовод забележителностите на о-в Корфу – Керкира, двореца Ахилион, Палеокастрица, Сидари.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 21.04.2022 – четвъртък - 00:05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут София - БлагоевградСолунИгуменица. Около 15:30 ч. – пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Вечерта – пристигане на острова. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
*Възможно е часовете на тръгване да претърпят промяна (да се отпътува с около час по-рано). Това се уточнява преди всяка конкретна група и клиентите биват уведомявани за точния час на отпътуване 7 дни преди началната дата на екскурзията.

ВТОРИ ДЕН – 22.04.2022 – петък - Закуска. Туристическа програма на острова: посещение на двореца „Ахилион“, разположен на 12 км южно от столицата Керкира, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси; по пътя към Керкира - фотопауза на полуостров Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров; разглеждане на столицата: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън). Свободно време в Керкира. По желание – разходка с корабче с прозрачно дъно в залива на Корфу (с доплащане 30 лв. за възрастен и 16 лв. за деца до 11 г.; заявява се и се заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника; разходката е с продължителност 1,5 часа). По време на круиза пасажерите имат възможност да се насладят на красотата на морското дъно и да наблюдават подводната флора и фауна. Корабът прави една спирка, по време на която водолази се гмуркат в морето, за да хранят рибите, които се събират около тях на пасажи. Разходката продължава покрай Старата крепост с църквата „Св. Георги“ и за финал предлага спираща дъха гледка към стария град на Керкира. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 23.04.2022 – събота - Закуска. Преди обяд - присъединяване към тържествата по случай Великден в столицата Керкира. Тук има уникална традиция на хвърляне на пълни с вода глинени съдове през прозорците на домовете за прогонване на старото и лошото, и за посрещане на пролетта с надежда за нова плодородна година. Прави се тържествено Великденски шествие начело с духов оркестър. Свободно време в Керкира. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на църква за Великденска литургия. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 24.04.2022 – неделя - Закуска. Екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на един от най-привлекателните курортни центрове – Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливчета с най-очарователните плажове на острова (разглеждане на близкия средновековен манастир „Св. Богородица”); посещение на Сидари (прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира известната природна забележителност „Канал д’Амур” или „Каналът на любовта”). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 25.04.2022 – понеделник - Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Отпътуване от Игуменица по маршрут СолунБлагоевградСофияВарна. Сутринта на другия ден пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

ДАТА И ЦЕНИ:
21.04.2022 – 25.04.2022: 599 лв.

Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 529 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 539 лв.
Доплащане за индивидуална стая при екскурзията - 160 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 195 лв.

Настаняването е в хотел Victorial Hill***
Хотелът е разположен на 13 км северно от столицата Керкира, в селището Dassia и на около 800 м от плажа.

ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, около 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, около 2 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и около 1 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти