Начало / Екскурзии / Екскурзии - Закинтос

ОСТРОВ ЗАКИНТОС „ЦВЕТЕТО НА ИЗТОКА“ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАТРА И ЯНИНА

Номер на оферта

/

238105

Дати & цени

02 септември 2022 - 06 септември 2022 г. - Цена от 439 лв.

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран туристически автобус по програмата;
Всички пътни, входни и гранични такси;
Автобусна такса за моста Антирио-Рио-Антирио;
Фериботни билети Килини-Закинтос-Килини;
3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел DIANA 4* https://www.dianahotels.gr/en/ или подобен;
БОНУС: Посещение на град Патра;
БОНУС: Посещение на град Янина;
Медицинска застраховка - 5000 евро с покритие за Ковид-19;
Водач от фирмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия-круиз Навагио+Сините пещери -30 евро;
Посещение на остров Маратониси-Национален резерват CARETTA-CARETTА-25 Евро ;
Разходи от личен характер;
такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Допълнителните екскурзии е желателно да се заявят от България, тъй като са свързани с предварителни резервации на плавателни съдове. Минимален брой участници за провеждане – 20 пълноплащащи туристи.
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покритие за Ковид-19;
PCR тест – при отпътуване от България (ако има такова изискване към датата на отпътуване,20 % намаление от цената в лаборатории Рамус);
Във връзка с непрекъснатото шоково поскъпване на горивото в България, се налага въвеждането на горивни такси за пътуванията, за компенсиране на цените към превозвача.
Горивните такси ще бъдат обявявани към всяка програма до 20 дни преди датата на провеждането й.

Програма на пътуването

Акценти в програмата:

Бюджетна програма с добре подбран хотел 4*, централна локация в столицата.
Богата туристическа програма с посещение на Патра и Янина.
Възможност за посещение на всички знакови места, свързани с острова – Залива „Навагио“ и лагуната „Лаганас“ –национален парк, място което се обитава от защитен вид големи морски костенурки
Туристическа обиколка за запознаване със столицата на острова

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА:

1-ви ден: Отпътуване в 21:30 ч. от гр.София по маршрут Дупница- Благоевград-Сандански и преминаване на ГКПП Кулата-Промахон. Нощен преход.

2-ри ден: Пътуването продължава през Солун-Верия-Гревена-Янина-Арта-Патраски залив.Преминаване на полуостров Пелопонес по най-дългия окачен мост в света /2 252/м. Рио- Антирио-превъзхождащ дори и прочутия окачен мост Голдън Гейт в Сан Франциско.Пристигане в Патра,запознаване с града. Посещение на катедралния храм „Св.апостол Андрей Първозвани“-един от най-големите в Православния свят,с куполи в чест на Спасителя и 12-те Апостоли,съхраняващ мощите на светеца-апостол и кръста /Х/ на който е разпнат. Отпътуване за пристанище Килини.Фериботно пътуване до остров Закинтос-централното пристанище и столица на острова.Настаняване в хотел DIANA 4*.Свободно време,вечеря,нощувка.

3-ти ден: Закуска.Пешеходен тур в столицата на строва -Закинтос. Площада „Св.Марк“/католически храм/, Музеят на Соломос и Калвос,най-известните местни поети. Площад Соломос с типичната островитянска архитектура,Градската библиотека и музея на Византийското изкуство. Посещение на катедралния храм-базилика „Св.Преп.Дионисий“-небесният покровител на острова,със земно житие /1547-1622/г.След обяд пътуване до залива Лаганас,един от най-големите плажове и естествени лагуни на Гърция. Круиз до остров Маратониси, където е и естествения дом на Средиземноморските костенурки CARETTA-CARETTА.Време за плуване с костенурките на острова. Cините пещери - уникални морски пещери, издълбани във варовиковите скали в близост до селцето Кери, запълнени с бистра тюркоазеносиня вода. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

4-ти ден: Закуска. Екскурзия-круиз до Сините пещери,разположени в най-северния край на острова, време за гмуркане в тюркоазените води на пещерите, залива Навагио, наречен още Залива на пиратите, с корабокруширалия кораб – визитната картичка на Закинтос. Време за плаж. Посещение на панорамната площадка над залива Навагио. Поклонение в мaнaстира „Св.Георги“,където е прбивавал иместния светец Св.Дионисий. Връщане в хотела,вечеря,нощувка.

5-ти ден: Закуска. Отпътуване от остров Закинтос с ферибот до пристанище Килини /полуостров Пелопонес/.Пътуването продължава по познатата панорама на полуострова и Патра,отново преминавана по най-големия висящ мост Рио-Антирио, Арта, посещение на град Янина. Престой за разходка и обяд в централната част на езерото. По пътя през Епир още неповторими гледки по високопланинската магистрала „Егнатия“. Пристигане в София късно вечерта.

Информация за местата за посещение:

Патра е главният и най-голям град на полуостров Пелопонес и третият по големина в след Атина и Солун в дн.Гърция /400 000/ жители население.Разположен на красивия Патраски залив. Древен и съвременен град, християнизиран от първия апостол Христов-Св.ап.Андрей Първозвани през I-ви век сл.Хр.и осветен от неговата мъченическа смърт. Съкровищницата от храмове и културни паметници, привлича посетители и хиляди гости от близки и далечни страни.

Остров Закинтос е един от седемте Йонийски острови,с площ 410 кв.км.е третият по големина след Кефалония и Корфу. Острова е най-южния от добре развитите острови, разположен успоредно на материка в близост до Пелопонес. Покрит с екзотична разстителност и с над 7 000 вида цветя, поради което веницианците нарекли острова с името „FIOR di LIVANTE“/Цветето на изтока/. Островът е с красива крайбрежна ивица /123/ км., изпъстрена с множество пещери и прекрасни топли заливи -Лаганас,Навагио и др. За него ни споменава още Омир,като владение на Одисей, а през вековете е владян и от Александър Македонски, римляни, византийци, нормани, кръстоносци, османци, веницианци, французи, англичани и от 1864 г. е включен в състава на Гърция. Християнизиран от Св.Мария Магдалена -34 г. сл.Хр.на път за Рим. Богат на исторически и природни забележителности, залива Лаганас е обявен за Национален парк за запазване на застрашения от изчезване вид морски костенурки CARETTA-CARETTА , което е атракция за туристите от всички краища на света.

Янина столицата на регион Епир - е град, който обикваш от пръв поглед. Той хармонично съчетава всичко, което толкова обичаме -естественост, чистота, тишина, чист въздух, прекрасна природа, добродушни и гостоприемни местни жители, натурални продукти, както и развита инфраструктура, огромен избор от интересни занимания, оживени улици, изгодно пазаруване. Областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис, с много добре запазена Крепост от времето на управлението на Али Паша по време на османското владичество. В езерото се намира живопистно, малко островче, на което е бил заловен и убит Али Паша, където в местното заведение се сервират като специалитет жабешки бутчета.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Закинтос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Закинтос |  6 септември 2022 - Гърция |  6 септември 2022 - Закинтос

Избрани оферти