Начало / Екскурзии / Екскурзии - Адис Абеба

Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи

Номер на оферта

/

238193

Дати & цени

Цената включва

12 нощувки в стандартни хотели (стая със собствен санитарен възел) с включена закуска
полудневна екскурзия с лодка в езерото Тана
входни такси за забележителностите; включени в програмата
транспорт по програма
местни английско говорящи екскурзоводи в Аксум; Лалибела; Бахир Дар и Гондар
водач от агенцията при мин. 8 души

Цената не включва

международни самолетни билети
виза
такси за снимане в някои от обектите
бакшиши и други лични разходи

Програма на пътуването

13 дни / 12 нощувки

ДАТА: 24.11.2022г.

ЦЕНА на човек: 3254 лв.
Цена със сам. билет. 4455 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Притежаваща един от най-разнообразните релеф и природа в Африка, Етиопия е страна с над 25-вековна история и една от първите християнски държави.
Скалните църкви в Лалибела, обелиските на свещения град Аксум, замъците в Бахир Дар и Гондер са сред най-внушителните африкански архитектурни шедьоври.
С основно исторически акцент, екскурзията в северна Етиопия е за пътешественици, желаещи да почувстват душевността на етиопците и да опознаят автентичната им култура.

Посетете една от най-древните държави в света.

Забележителности:

- Гондер - Африканският Камелот е бившата столица на Етиопия (XVII век). Великолепният царски комплекс от сгради е вписан в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
- Езерото Тана е най-големият водоем в Етиопия. Основният начин на придвижване на местното население е с канута, направени от папирус. Риболовът е основен начин на препитание в Бахир Дар. Пръстнати по водното огледало на езерото са множество острови. На някои от тях са издигнати манастири и църкви с изящни стенописи. Най-ранните от тях датират от VIII век.
- Аксум - религиозният център на Етиопия. Според етиопското предание там се съхранява свещеният кивот в църквата Бет Мариам (Света Мария) от Цион.
- Лалибела - уникални скални църкви от XIII век.

ПРОГРАМА:

Ден 1: Адис Абеба
Пристигане Адис Абеба. Хотел.

Ден 2. Адис Абеба - Комболча
Кратка почивка в хотела и отпътуване за град Комболча. Панорамният път преминава по ръба на красивата етиопска разломна долина. Нощувка в Комболча.

Ден 3 Комболча - Лалибела
От град Комболча отпътуване за селцето Лалибела. По пътя ще спрем край езерото Хаяк, а следобед ще посетим место семейство в регион Гашена. Нощувка в Лалибела.

Ден 4. Лалибела
Безспорно една от най-известните и популярни забележителности на Етиопия е комплексът от 11 изсечени в скалите църкви, разположен край селцето Лалибела. Църквите са майсторски изваяни в твърдия гранит още преди 800 години. С местен екскурзовод ще се запознаем с тяхната вълнуваща история. Нощувка в Лалибела.

Ден 5. Лалибела - Мекелле
От Лалибела отпътуване за Мекелле (314 км). Пътят се вие из живописни местности, като част от него върви по каньона на река Текезе, една от главните реки в Етиопия.

Ден 6. Мекелле - Адиграт
По пътя си ще посетим скалните църкви Тиграй. Ще изкачим около 300м. надморска височина за около час и половина до църквите Maryam Korkor and Daniel Korkor. При желание може да се организира посещение на църквата Abuna Yemata на място. Нощувка в град Адиграт, който се намира непосредствено до границата с Еритрея.

Ден 7. Адиграт - Аксум
По път посещение на манастира Дебре Дамо. Входът на на манастира може да се достигне само чрез изкачване на въже около 15 метра. Храмът Йеха е построен преди Христа и е посветен на култа към бога-луна Алмуках. Нощувка в Аксум.

Ден 8. Аксум
Аксум е бил столица на Аксумското царство, едно от най-могъщите в античността. Разположението му в центъра на древните търговски пътища между Средиземноморието и Индия е довело до засиленото икономическо и технологично развитие на града. Именно оттук започва и разпространението на християнството в Етиопия. Посещение на различни археологически забележителности, между които баните в двореца на Савската царица и църквата на „Св. Богородица от Цион", където се смята, че се намира Свещеният кивот. Нощувка в Аксум.

Ден 9. Аксум - Гондер
Трансфер от гр. Аксум до гр. Гондер, бившата столица на Етиопия. Пътят минава през красивите планини Симиен. Нощувка в Гондер.

Ден 10. Гондер- Тимкет фестивал
Денят е посветен на Timkat, най-значимият и колоритен религиозен фестивал в Етиопия по повод Богоявление. Той започва в навечерието на 19 януари Навечерието на празника се нарича Ketera. Тогава всички църкви изнасят таботите, символизиращи Ковчега на завета (т.е. Ковчегът изработен от майстор Веселиил и съдържащ Десетте Божи заповеди, написани с Божия пръст върху две каменни плочи и дадени на Мойсей на Синайската планина).
Таботите се разполагат в специални шатри, а църковните общества пеят химни на възхвала. Песнопенията са съпровождани от танци, биене на барабани, камбанен звън и тромпети. Молитвите продължават и през нощта.
Нощувка в Гондер.

Следобед - панорамна обиколка на Гондер. Ще посетим църквата, комплекс от добре запазени замъци от XVI и XVII век, баните на цар Фасилидас, манастира Кускуа, както и църквата Дебре Бирхар Селласие известна с изящните си стенописи.

Ден 11. Гондер - Бахир Дар
Сутрешен трансфер до град Бахир Дар.Бахир Дар е малък, но бързо развиващ се град, разположен на южния бряг на езерото Тана. Водите на езерото се оттичат през гръмогласен водопад и се втурват в тясно живописно ждрело, като дават началото на Синия Нил. След като обядваме край езерото Тана ще се отправим към водопадите на Сини Нил.

Ден 12. Бахир Дар - Дебре Маркос
През вековете районът е привличал много духовни лица и днес на архипелага от над 30 острова в езерото могат да бъдат открити древни църкви и манастири. Езерото Тана е третото най- голямо в Африка, известно с голямото си биоразнообразие и едно от малкото места където може да се наблюдават хипопотами в Етиопия. Ще направим малък круиз с лодка по езерото Тана до манастира Ура Кидан, разположен на полуостров. Следобед - отпътуване от за гр. Дебре Маркос. Нощувка в Дебре Маркос.

Ден 13. Дебре Маркос - Адис Абеба
Отпътуване от Дебре Маркос до Адис Абеба. Трансфер до летището за вечерни полети

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Виза: Кандидатсването за виса се осъществява онлайн, процедурата е значително улеснена.

Ваксинации: Препоръчително е да се направите ваксинация за жълта треска за пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Етиопия |  Оферти - Адис Абеба |  Екскурзии - Етиопия |  Екскурзии - Адис Абеба |  Екзотична почивка 2024 - Етиопия |  Екзотична почивка 2024 - Адис Абеба

Избрани оферти