Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Очарователният Лисабон и екзотичната Мадейра - 17.06.2021г.

Номер на оферта

/

233636

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Лисабон – София с авиокомпания България Ер с включени летищни такси, чекиран багаж 20кг. и ръчен багаж до 10кг.;
*Самолетен билет Лисабон – Фуншал – Лисабон с включени летищни такси, чекиран багаж 20кг. и ръчен багаж до 10кг.;
*2 нощувки със закуски в Лисабон в хотел Roma 3* или подобен;
*5 нощувки със закуски в Мадейра в хотел Muthu Raga 4* или подобен;
*Трансфер летище – хотел – летище с автобус в Лисабон;
*Трансфер летище – хотел – летище с автобус в Мадейра;
*Туристическа програма в Лисабон (минимум 4 часа) с местен лицензиран екскурзовод;
*Посещения според програмата – без включени входни такси;
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
*Водач от фирмата - организатор;

Цената не включва

*Градски такси – 2 евро на човек/на нощувка;
*Входни билети за посещаваните обекти;
*Разходи за градски транспорт в Лисабон;
*Посещение на допълнителните екскурзии – заявяват се и се заплащат в България;
*Разходи от личен характер;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16лв;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – подлежи на препотвърждение.

Програма на пътуването

Очарователният Лисабон и екзотичната Мадейра - 17.06.2021г.

Маршрут: СофияЛисабонМадейраСинтра – Кабо да Рока – ЛисабонСофия

Цена на човек в двойна стая:
17.06 - 24.06.2021г. - 1840 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден София - Лисабон
Отпътуване от Летище София Т2 в 20:00ч. с полет на България Ер до Лисабон. Пристигане в Лисабон в 22:15ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Roma 3* или подобен. Свободно време в Лисабон. Нощувка.

2-ри ден Лисабон - Мадейра
Закуска. Сутринта полудневна обиколка на Лисабон /минимум 4ч/. Организирано посещение с автобус на Кулата Белем /входната такса се заплаща допълнително на място – 6 евро/, Монумента на Откривателите, Манастира Жеронимуш. Възможност да пробвате едни от най-вкусните португалски десерти Pastel de Bel?m на мястото, на което са направени за първи път. По време на обиколката ще се запознаете с някои от основните забележителности на очарователната португалска столица. Посещение на площад Праса до Комерсио – централният площад в Лисабон с панорамна гледка към река Тежу. Разходка по улица Руа Аугуста и посещение на площадите Фигейра и Росио. Пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария квартал Алфама, където ще усетите духа на Лисабон. Посещение на Катедралата на Лисабон. Следобед свободно време в Лисабон. Самостоятелно връщане в хотела. Трансфер следобед до Летище Лисабон. Полет в 19:10ч. до Фуншал (столицата на Мадейра). Пристигане в 21:00ч. на Мадейра. Трансфер до хотела. Настаняване в Хотел Muthu Raga 4* или подобен. Нощувка.

3-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до столицата на Мадейра – град Фуншал. Цена: 80 лв.
Отпътуване с автобус за Фуншал. В центъра на градчето ще посетим Катедралата на Фуншал в испано-арабски стил. Следва посещение на градския пазар – място, където ще можете да видите и да си купите местни екзотични плодове и зеленчуци, цветя и риба. Обиколката ни продължава с посещение на Ботаническата градина, където ще можете да видите някои от ендемичните за острова растителни видове. Екскурзията завършва с посещение на местна винарна, където можете да пробвате местно вино от Мадейра. Връщане в хотела и нощувка.

4-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела с възможност за ползване на басейна или плаж в района на хотела. Нощувка.

5-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до западната част на острова и Порто Мониж. Цена: 100 лв.
Отпътуване сутринта с автобус от хотела. Първо ще посетим най-високата скала в Европа, разположена на нос Жирао (580 метра). Следва посещение на малкото селце Рибейра Брава. Обиколката ни продължава със Сао Висенте, където ще можете да се разходите в типична за остров Мадейра лаврова гора. Продължаваме към Порто Мониж, малко градче разположено в северозападната част на Мадейра, с красива панорамна гледка към Атлантическия океан. Следобед връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден Мадейра
Закуска. Свободно време в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Сантана. Цена: 100 лв.
Отпътуване от хотела посока Камаша, известна със своя занаятчийски център. Ще се отбием до връх Пико де Арейро, от който се открива панорамна гледка към целия остров в безоблачен ден. Продължаваме към Сантана, малкото селце известно със своите триъгълни цветни къщи. Къщите датират от 16 век и са изградени от камък и покрити със слама. Около тях са запазени традиционни цветни градини с растителност, характерна само за остров Мадейра. Следобед връщане в хотела. Нощувка.

-7-ми ден Мадейра - Лисабон
Закуска и свободно време сутринта. Преди обяд трансфер до летището във Фуншал. Полет до Лисабон и пристигане в ранния следобед в Лисабон. Трансфер до Хотел Roma 3* или подобен и настаняване. Свободно време в Лисабон с възможност за посещение на замъка Сао Жорже, асансьорът Санта Жуста, стария кварта Алфама и Музея на Фадото или Океанариума на Лисабон. Нощувка.

8-ми ден ЛисабонСинтра – Кабо да Рока – КашкайшЛисабон
Закуска. Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока и Кашкайш. Отпътуване сутринта за Синтра. Синтра е едно малко очарователно португалско градче, в което се намират някои от най-красивите дворци в цяла Европа. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на двореца Пена в Синтра /входната такса не е включена в цената/. Следобед посещение на Кабо да Рока – най-западната точка на Европа, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към бурния Атлантически океан. Кабо да Рока е мястото, което португалският писател Камойнш определя като: „там където земята свършва и започва морето“. Свободно време за снимки. Отпътуване за Лисабон с кратка спирка в очарователното рибарско селце Кашкайш. Късния следобед и трансфер до Летище Лисабон за полет до София на България Ер, излитащ в 23:20ч. Пристигане в София в 05:00ч. на 25.06.2021г.

=============================================================

Допълнителни екскурзии:
*Полудневна екскурзия до град Фуншал – столицата на остров Мадейра – цена 80 лева на човек. Цената включва местен екскурзовод, транспорт, билет за Ботаническата градина на Мадейра
*Целодневна екскурзия до западната част на острова и Порто Мониж – цена 100 лева на човек. Цената включва местен екскурзовод и транспорт.
*Целодневна екскурзия до Сантана – цена 100 лева на човек. Цената включва местен екскурзовод и транспорт.
-Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
*Минимален брой участници за доп. екскурзия: 15 човека
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Забележки:
*Минимален брой участници: 20
*Срок за уведомяване за ненабран брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване:
*Депозит 10% при резервация;
*Доплащане 40% до 60 дни преди датата на отпътуване;
*Пълно плащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
*Валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
*между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 29-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003093/30.12.2020 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Лисабон

Избрани оферти