Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Очарователните имперски столици на Русия по време на Белите нощи

Номер на оферта

/

231665

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Санкт Петербург / Москва – София с AK България Ер с чекиран багаж 23 кг и 10кг ръчен багаж;
летищни такси 46 евро към дата 21.01.2020 (подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
4 нощувки с 4 закуски и в хотел Red Apple 3* или подобен в Санкт Петербург;
3 нощувки с 3 закуски и в хотел Maxima Zarya 3* или подобен в Москва;
билет за високоскоростен влак Сапсан (икономична класа)
трансфери по програмата
лицензирани екскурзоводи на български език по програмата
входни такси за посещаваните обекти по програмата
слушалки по време на екскурзиите
медицинска застраховка ( с покритие 30000 € )
представител на туроператора (при група мин. 30 туристи).

Цената не включва

Руска виза и визова услуга - 150 лв /срок за издаване до 12 работни дни/
Круиз по р. Нева – 55 € (при минимум 15 записани, включва трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, билет за кораба, с начален час след полунощ по време на отварянето на мостовете, ~1 ? часа).)
Разходка с корабче по р. Москва (25 евро при минимум 15 души, включва транфери, билети за кораба и екскурзоводско обслужване).
Допълнителна екскурзия: посещение на дворцовия комплекс „Кремъл“ с Оръжейната палата и разглеждане на най-хубавите метростанции в Москва (125 евро при минимум 15 души, включва екскурзоводско обслужване, входни такси )
Организирана вечеря - 10 евро
Организиран обяд - 10 евро
Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс“ за лица от 65 г до 70 г.- 20 лв; 40 лева за лица от 70 до 75 г.;

Програма на пътуването

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ ПО ВРЕМЕ НА БЕЛИТЕ НОЩИ
8 дни / 7 нощувки
10.06. - 17.06.2020 г.
Самолет и скоростен влак от Санкт Петербург до Москва

ПРОГРАМА

ДЕН 1 / София-Санкт Петербург
Излитане от София, Терминал 2 в 12:25 с авиокомпания България Ер за Санкт Петербург. Пристигане на летище Пулково в 18:30. Посрещане от представител на туроператора и трансфер до хотел Red Apple 3* или подобен. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2 / Санкт Петербург
Закуска в ресторанта на хотела. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език с продължителност около 4 часа. Настанени в удобен автобус ще се запознаете с основните забележителности на града на Нева. Ще видите Невски проспект - най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския събор, крайцера Аврора, Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от който води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописните гледки към р. Нева с многобройните мостове. След обяд пешеходна разходка из Санкт Петербург. Ще видите православните храмове, ще се запознаете със символиката и традициите на православието. Ще разглеждате Исаакиевския събор - най-голямата руска православна църква построена в неокласически архитектурен стил с величествен централен купол и 112 гранитни колони с коринтски капители. Интериора впечатлява с бронзови порти, мраморни и гранитни колони и пиластри, иконостас с полускъпоценни камъни и красиви мозайки. Следва посещение на Ермитажа - най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, създаден през 1764 г. като частна колекция на императрица Екатерина II. В него се съхраняват над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи. Изложени са богати колекции от артефкти на античната и средновековната култура, предмети на изкуството от Европа, Азия в това число и Русия (6-19 век), произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Гоген, Моне, Реноар, Пикасо и много други художници. Колекциите са разположени в 6 сгради, най-известната от които е Зимният дворец - официалната резиденция на руските царе.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3 / Санкт Петербург – Царско село - Санкт Петербург
Закуска в хотела. Автобусна екскурзия до Царско село (днес град Пушкин) с екскурзовод на български език с продължителност около 6 часа. Императорската резиденция на Екатерина Първа, намираща се на 20 км от Санкт Петербург е забележителен комплекс от пищни дворци и сгради, шедьовър на световната архитектура. Най-интересната сграда е Екатерининския дворец, образец на руски барок, дело на архитекта Бартоломео Франческо Растрели - създател на елисаветинския барок. Посещение на знаменитата Кехлибарена стая, която наред с много други ценности изчезва по времето на нацистката окупация. Отворена за посещение през 2003 г след продължителна реставрация. Разглеждане на парка на двореца.
Връщане в Санкт Петербург. Посещение на храм "Възкресение Христово" или "Спас на Крови" - една от основните забележителности на града. Архитектурата на сградата е събирателен образ от руски православни храмове от периода XVI-XVII век. Отвън църквата е изключително живописна, куполите са оцветени в разноцветни багри а интериорът е изпъстрен с красиви мозайки.
Свободно време в Санкт Петербург. Нощувка

ДЕН 4 / Санкт Петербург – Петерхоф - Санкт Петербург
Закуска. Екскурзия до Петерхоф с екскурзовод на български език с продължителност около 6 часа. Петерхоф (бивш Петродворец) е дворцово-парков ансамбъл, разположен на южния бряг на Финския залив. Намира се на 29 километра от Санкт Петербург.
Основан е от Петър I през 1710 г, цар обединител и първи император на Русия. Построен в стил барок с елементи на класицизъм, необарок и неоготика, дворецът заедно с целия архитектурен и парков комплекс е включен в списъка на ЮНЕСКО. Фасадите на всички сгради са пищни и богато украсени. Петерхоф е вдъхновен от френския Версай, но в много отношения дори го надминава. Със своите 176 фонтана се смята за една от най-атрактивните забележителности на Русия.
Връщане в Санкт Петербург.
По желание : Нощен круиз по р. Нева. Санкт Петербург е наричан Венеция на Севера и разходката с корабче е сред задължителните атракции. Корабът минава покрай едни от най-емблематичните сгради в града и разкрива магията и романтиката на белите нощи. Най-атрактивният момент, който туристите очакват с нетърпение, е вдигането на мостовете.
Нощувка.

ДЕН 5 / Санкт Петербург - Москва
Закуска. Свободно време в Санкт Петербург. Напускане на хотела. Отпътуване за Москва с високоскоростен влак Сапсан. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа. Пристигане в Москва. Настаняване в хотел Maxima Zarya 3* или подобен.
Свободно време. Нощувка

ДЕН 6 / Москва
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език. По време на обиколката ще видите Червения площад, Кремъл (символа на руската държава, едно от най-известните и посещавани места в града), храм-паметник Св. Василий Блажени, изграден през 1550 г. в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ - най - старият търговски център в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московския университет, Театралния площад и др. След обяд посещение на Третяковската галерия - националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Разглеждане на уникалната колекция създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 7 / Москва
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание с екскурзовод на български език – посещение на Московският метрополитен (с обща дължина 331,5 км, 12 линии и 199 станции), разглеждане и запознаване с историята на създаването на най-красивите станции на московското метро. Следва посещение на архитектурно-историческия комплекс Кремъл - сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт - Президентството, правителствени и други организации. По време на обиколката ще посетим Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Разглеждане на Оръжейната палата - музей-съкровищница, където се съхраняват царските и патриаршески скъпоценности, изработени от руските майстори както и подаръците от официални чуждестранни посетители.
Прибиране с метро до хотела. Нощувка

ДЕН 8 / Москва - София
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия – По желание: круиз по река Москва. Разходката с кораба е един от приятните начини да видите най-красивите забележителности на руската столица.
Трансфер до летище Шереметиево. Полет до София.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти