Начало / Почивки / Почивки - Крит

Остров Крит - летни пътешествия

Номер на оферта

/

234952

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София-Ханя-София с редовен полет на авиокомпания Райън Еър с включен малък ръчен багаж с размери до 40x20x25 см и до 6 кг.;
-7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
-Трансфер летище Ханя - хотел - летище Ханя с шатъл бус, максимум изчакване на летище до 1 час;
-Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро.

Цената не включва

-Priority + 1 допълнителен салонен багаж до 10 кг. – 100 лв. в две посоки на багаж;
-Регистриран багаж до 20 кг. – 180 лева в две посоки на багаж;
-Допълнителни екскурзии;
-Индивидуален трансфер;
-Разходи от личен характер;
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Крит - София

8 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
03.06.2023г.; 10.06.2023г.; 17.06.2023г.; 24.06.2023г.;
01.07.2023г.; 08.07.2023г.; 15.07.2023г.; 22.07.2023г.;
29.07.2023г.; 05.08.2023г.; 12.08.2023г.; 19.08.2023г.;
26.08.2023г.; 02.09.2023г.; 09.09.2023г.; 16.09.2023г.;
23.09.2023г.

===========================================================

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

Radamanthys Apartments 2* - цени от 727 лева

Olympic Palladium 3* - със закуска - цени от 875 лева

Thalassi Hotel 3* - със закуска - цени от 943 лева

Dedalos Beach 3* - със закуска и вечеря - цени от 1024 лева

Blue Sky Apartments 3* - цени от 1061 лева

Ideon hotel 3* - със закуска - цени от 1095 лева

Minos 4* - със закуска - цени от 1217 лева

Achillion Palace 4* - със закуска - цени от 1221 лева

Harmony Rethymno Beach 4* - all Inclusive - цени от 1236 лева

Nefeli 4* - със закуска и вечеря - цени от 1252 лева

Palazzino Di Corina 4* - цени от 1410 лева

Plaza Beach House 4* - със закуска - цени от 1957 лева

Grecotel LUXME White Palace 5* - all Inclusive - цени от 3667 лева


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

-ПЪРВИ ДЕН / София - Ханя
Полет София - Ханя с авиокомпания Райън еър. Кацане в Ханя. Трансфер до избрания хотел с шатъл бус. Настаняване, свободно време и нощувка.

-ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН
Закуска. Свободни дни за почивка и допълнителни екскурзии. Нощувка.

-ОСМИ ДЕН / Ханя - София
Закуска, трансфер до летището за полет до София.

-Примерно полетно разписание на авиокомпания Райън Еър:
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
FR 349 София-Ханя 07:15 08:50
FR 350 Ханя-София 09:15 10:50
*Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

-ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

-КНОСОС и ИРАКЛИОН – 138 лв. за възрастен, 69 лв. за деца от 5-11,99 г.
Целодневна екскурзия
Сутринта започва с посещение, придружено от експертен англоезичен гид, на Кносос, най-важен и изненадващ за Крит, построен през 1900 г. пр. Н. Е. върху останките от съществуващо неолитно селище. Сред разкопките, извършени през годините, са открити предмети, бижута, амфори и прибори. Ще продължим екскурзията с посещението на Ираклион, столицата на острова, за да се полюбуваме на незаличимите останки от венецианското господство, особено към морето, където и до днес са крепостта Koules la Rocca al Mare, построена от венецианците между 1523 и 1540 г., за да защитават наскоро обновеното пристанище Ираклион и арсеналите.
Изкачвайки се по централните улици на града, ще видите базиликата Сан Марко и църквата Сан Тито, площада с известния фонтан Моросини и ще преминете през древната Лоджия, днес настояща Община.
Характерен е уличният пазар, където ще намерите много местни сувенири и ще се потопите в типичната критска атмосфера. След посещението ще имате около 2 часа за пазаруване.
*Обяд не е включен. Облекло: удобно / спортно, спортни обувки + шапка + слънцезащитен крем.
*Входна такса за Двореца в Кносос – 30 лв. на човек, заплаща се на място по желание.

-РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ДО КРЕПОСТТА СПИНАЛОНГА С БАРБЕКЮ – 144 лв. за възрастен, 72 лв. за деца от 5-11,99 г.
Целодневна екскурзия
Това изключително преживяване ви отвежда до искрящото море на залива Мирабело в Източен Крит.
Луксозните климатизирани автобуси ще ви отведат до село Елунда - със сигурност едно от най-красивите места на острова. След кратък круиз през бистро сините води стигаме до малкия остров Спиналонга. Със своята невероятно богата история, Спиналонга е наистина вълшебно място. Поради стратегическото си местоположение на входа на залива Елунда, венецианците създават укрепена крепост на Спиналонга - „Скалата“ - през 16 век сл. Хр. Тази крепост е защитила Източен Крит от нахлуване на пирати и нейните изключително здрави стени, дори след толкова много удари с оръдие, са горди и до днес. В средата на 17 век Спиналонга е нападнат и завладян от турската Османска империя и остава турска крепост до освобождението на Крит през 1821 година.
През 1903 г. историческите обстоятелства дават на Спиналонга друга роля, тази на колонията Лепер. В продължение на повече от половин век нещастните „живи мъртви“ бяха изведени да доживеят живота си в изолирана общност на Спиналонга. Селото със своите малки къщи, магазини, църква, работилници и санаториум стои и до днес. Британската писателка Виктория Хислоп увековечи сърцераздирателната история на прокажените в своята международно призната книга „Островът“, а историята, базирана на истински факти, сега е направена във филм, използващ Елунда и село Плака отвъд водата като своя среда. . Нашият професионален екскурзовод ще ви придружи до острова и ще чуете всичко за дългата история на това завладяващо място.
Затворете очи и си представете, слушайте морето и опитайте солената вода на устните си и ще бъдете пренесени назад във времето в едно преживяване, което никога няма да забравите.След посещението ни в Спиналонга продължаваме на нашия круиз през залива и вие ще имате възможност да се отпуснете и да се насладите на спокойното, кристално чисто море в Колокита. Тук вашият екипаж ще приготви вкусно барбекю, докато плувате и релаксирате под критското слънце. Насладете се на освежаваща чаша узо или може би на студена бира или безалкохолна напитка от бара. При завръщането си отделяме време за спирка в живописния град Агиос Николаос, където можете да се разходите из "бездънното" езеро, красивото пристанищни и космополитни магазини и дървени алеи. Насладете се на релаксиращо кафе в някое от кафенетата край езерото и се отпуснете и гледайте как светът минава в тази красива обстановка. Избрано за едно от най-добрите пътувания на остров Крит, това е турне, което не бива да се пропуска.
*Удобно облекло за море. Не забравяйте фотоапарат, слънцезащитен крем, плажни чехли.

-ЕДНОДНЕВЕН КРУИЗ ДО о. КРИСИ – 142 лв. за възрастен, 71 лв. за дете от 5-11,99 г.
Целодневна екскурзия
Ден, посветен на морето, слънцето и релаксацията... в едно от най-вълнуващите кътчета на Крит, "златният остров"! Остров Криси е наречен „златен остров“ заради своите карибски плажове, пълни със златни черупки, изкъпани в кристални води, на които никой не може да устои. Не случайно този плаж-бижу е защитен от програмата "Натура 2000" и е най-южният природен парк в цяла Европа.
Тръгвате от пристанището на Йерапетра, най-южния град на острова и Европа, и след около час навигация стигате до това малко „райско кътче“, оцветено от хвойни и морски кедри и златист пясък с отблясъци на перли, за да прекарате един незабравим ден.
*Обядът не е включен. На място се заплаща 2 лв. общинска такса на човек.
*Облекло: удобно / за море + плажна кърпа + слънцезащитен крем.

-ВЕЧЕР НА ОСТРОВ КРИТ - 122 лв. за възрастен, 75 лв. за дете от 5-11,99 г.
Вечерен тур
Ако искате да ядете, пиете и танцувате като местните, тогава ще ви хареса тази ол инклузивна вечер! Почерпете себе си и тези, които обичате, и заповядайте в тази страхотна нощ! Не е нужно да се притеснявате за договорености като транспорт, развлечения или резервации на маса - ние ще направим всичко за вас.
Нашият ескорт ще ви вземе от хотела ви с климатизиран автобус и ще ви придружава през цялата вечер, за да сте сигурни, че сте изкарали най-добрата нощ от вашата почивка, и ще се върнете безопасно обратно в края на вечерта. Развлекателната програма се провежда на откритата арена, където се сервира вечеря и неограничено вино. Насладете се на възхитителна вечеря с богат избор от традиционни критски домашно приготвени ястия, салати и вкусно печено агнешко. Предлагат се разбира се вегетариански варианти. Десертът се сервира на вашата маса заедно с много раки, за да подпомогне храносмилането ви!
През цялата нощ се предлага неограничено количество местно червено или бяло вино! От момента, в който пристигнете в механата, ще се наслаждавате на непрекъсната програма от традиционна критска музика и танци, изпълнявани от професионална група, показваща както критски, така и гръцки костюми, техните танци, инструменти и песни, в които ще се присъедините забавлението и даването на краката на добър стар критски ритник наоколо!

-МИНИ КРУИЗ ДО о. САНТОРИНИ ОТ ИРАКЛИОН – 332 лв. за възрастни и деца
Целодневен тур – възможен и на руски език
Чудесна възможност да се присъедините към еднодневен круиз с високоскоростен кораб до известния и живописен вулканичен остров Санторини. Черен пясък и бели къщи, море от индиго и сива земя, зелени полета и вкаменена лава - никой друг остров не може да се сравни с дивата природна красота на вулканичния остров Санторини.
Историята на Санторини е история на вулкан. Контрастните слоеве пемза и санторинска почва свидетелстват за изригването на вулкана, което се е случило преди около 3500 години, в резултат на което три четвърти от острова потъват в морето.
Атмосферата на този уникален остров ще ви развълнува точно както вкуса на тежкото местно вино и гледката от Тира, градът, кацнал на върха на отвесните скали. Организирана екскурзия по суша с автобус ще ви отведе до Оя, Тира и дори до черния плаж. Отплаването с лодка е от пристанище Ираклион.
Маршрут
-Отпътуване от Ираклион в 8:40 ч. Сутринта
-Пристигане в Санторини в 10:50 ч
-Отпътуване от Санторини в 16:55 ч
-Пристигане в Ираклион в 18:55 ч
* Не са включени: Обяд, входни такси в музеите, трансфер от хотела до пристанище Ираклион.
* Облекло: удобно / спортно, маратонки, фотоапарат.

-Всички екскурзии се провеждат на английски език /за някои е възможен френски или немски, Санторини може и на руски/


-ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
* от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
* от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
* по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

-МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
* Цената е валидна при група от минимум 10 плащащи туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
* При несъбиране на минималния брой записани туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
* 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
* 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
* 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
* Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
*Подписване на договор за организирано пътуване

-ПЛАЩАНИЯ:
* Депозит в размер на 50%
* Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
* Плащанията се извършват по банков път

-ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
* Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
* Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
* Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
* Паспортни и визови изисквания: за пътуване до о-в Крит е необходимо да притежавате международен паспорт или лична карта с валидност 6 месеца от датата на връщане
* Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
* Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
* Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания “ ЗД ЕВРОИНС ” АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
* Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
* Местна валута: евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Крит |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Крит |  Острови - Гърция |  Острови - Крит

Избрани оферти