Оферта номер: 229938

ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!!! Екскурзия до остров Лефкада

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Лефкада и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*Пътни и магистрални такси;
*3 нощувки със закуски хотел 3 * на остров Лефкада;
*Кратка пешеходна обиколка на Янина;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
*Представител на ТО
Цената не включва
*Еднодневен круиз "7 Йонийски острова" – цена 30 евро (при минимум 20 туриста);
*Туристическа обиколка на остров Лефкада – цена за възрастен 10 евро (при минимум 20 туриста);
*WHITE PARTY - Вечерно парти на борда на кораб с дрес код БЯЛО - цена за възрастен 10 евро (при минимум 20 туриста);
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2.00 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Възможност за отпътуване от следните градове срещу доплащане: Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Чирпан и Пловдив.

ЦЕНАТА Е ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО МЕСЕЦ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
СТАНДАРТНА ЦЕНА СЛЕД ПРОМОЦИОНАЛНИЯ ПЕРИОД 249ЛВ.

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София /23:00ч./по маршрут - Кулата - СолунВерияКозани – Янина – Мецово - Лефкада. По пътя преминаване през град Превеза, разположен на устието на Амбракийския залив. Преминаване през специално изградения в Гърция тунел под морето, с обща дължина 1570 м.

ВТОРИ ДЕН:
По пътя спираме в Янина - най-големият град в Епир и столица на префектурата. Кратка пешеходна обиколка на Янина, при която ще видите Цитаделата, величествената Синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си - БОНУС от ТО.
Пристигане на острова около обяд. Остров Лефкада, наричан още Белия остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня - основната суша, посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки канал.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка и разходка.
Вечерта - WHITE PARTY. Изживейте най-забавното и удивително парти на кораб! Вечерно парти на борда на кораб с дрес код БЯЛО и много забавления.... Не забравяйте да си вземете банските костюми..., защото ви предстои и нощно къпане!
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане) целодневна екскурзия - круиз „7 Йонийски острова”. Първата спирка е на световноизвестния с красотата си плаж Порто Кацики. Свободно време за плаж (при позволяващи метеорологични условия) и отпътуване за Кефалония – най-големия остров в Йонийско море, известен с дългите си пясъчни плажове, тюркоазено синя вода и впечатляващи пещери. Време за обяд и разходка. Посещение на остров Итака – островът на Одисей, покрит с обширни площи от маслинови гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени дръвчета. След това круизът продължава към малките островчета Меганиси и Скорпио. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза при втората по големина пещера в Гърция - "Папаниколис", използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война. Екскурзията продължава към остров Скорпио – необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Там има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната бурна връзка на Онасис с оперната примадона. Следва посещение на остров Мадури, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или при минимум 20 туристи се организира панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма: църквата ”Св. Мина”. Свободно време. Следва посещение на манастира “Панагия Фенеромени” в Цокаладес, построен през 1634 г. върху останките на древен храм, създаден в миналото в чест на богинята Артемида.
Посещение на град Превеза. Свободно време за разходка.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане по места късно вечерта.


Програма на круиза:
Обиколка на най-известните плажове и острови в Йонийско море, както следва:
1. Плажовете Порто Кацики и Егремни, като се спира на ЕГРЕМНИ ЗА ПЛАЖ - свободно време за плуване и снимки. Следва фотопауза на Порто Кацики. Това е най-красивият, спиращ дъха плаж на Йонийско море.

2. Кефалония - най-големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Спира се във Фискардо (много красиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно свободно време за разходка.

3. Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина, с магически приказни заливи и плажове.

4. Спира се до Меганиси (пещера "Папаниколис"), която през 1940 г. по време на Втората световна война, е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.

5. Спира се до островите Скорпио, Спарти, Скорпиди (трите острова на Онасис) - едно напомняне за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.

6. Спира се до Мадури - остров, известен със своята вечнозелена растителност, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Лефкада
Транспорт - Лефкада Заведения - Лефкада Събития - Лефкада Забележителности - Лефкада
Приказна Лефкада
Канал на любовта - открий романтика в Сидари, Корфу
Урануполи - почивка в Гърция на едно кафе време от границата