Начало / Екскурзии / Екскурзии - Скиатос

Островът на МАММА МИЯ!! КРУИЗИ СКИАТОС СКОПЕЛОС АЛОНИСОС 2021 г+БОНУС !

Номер на оферта

/

228252

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран автобусен транспорт София – Волос – София
3 нощувки със закуски в хотел 3*/4* на остров Скиатос
Магистрални такси
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка 5000 ЕВРО
БОНУС!!Разходка в град ВОЛОС*
Информационен пакет

Цената не включва

Фериботен билет : около 60 евро в 2-те посоки (задължително доплащане,препотвърждава се 10 дни преди отпътуване)
Целодневен круиз МАММА МИЯ Споради – 50 лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Целодневен круиз Скиатос – Алонисос – 50 лв ( заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Плажен Круиз Скиатос – 40 лв
НОВО!!! ПРОМО СКИАТОС – Пaнорамна обиколка на град Скиатос + Екскурзия до манастирите „Света Богородица“ и плаж Кукунарес- 20лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса-мин 10 участника)
НОВО !! ТРИУФ от ВКУСОВЕ и АРОМАТИ !! – Вечеря ( 3-степенно меню с десерт, часа вино / бира) с дегустация на 3 ароматни сорта вино – 120 лв ( заявява се и се заплаща предварително в офиса- мин 5 участника)
Гръцка вечер в таверна с жива музика и програма: 50лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Възможност за тръгване от :
-Русе (при мин15 души )-35 лв
-Велико Търново/ Габрово/ Севлиево(при мин15 души )-30 лв
-Плевен/ Ловеч (при мин15 души )-25лв.
-Пловдив (при мин 15 души)-30 лв.
-Кърджали /Хасково/ Стара Загора (при мин 15 души)-35 лв.
входни такси на туристическите обекти
Застраховка “ Отмяна на пътуване“
сити такса

*Разходката във Волос се провежда във втория или в петия ден от Програмата при практическа възможност спрямо препотвърденото фериботно разписание от / до острова

** Разписанието и цената на фериботните билети подлежи на препотвърждаване

Програма на пътуването

5 дни СЛЪНЦЕ, МОРЕ, МУЗИКА И УДОВОЛСТВИЕТО да открием и се насладим на МАГНЕТИЧНИТЕ СПОРАДИ: Скиатос, Алонисос, Скопелос...


ВОЛОС И СКИАТОС - ОСТРОВЪТ НА МАММА МИЯ!!!
Уикенд в автобус

3 нощувки / 5 дни


НОВО!! ПЛАЖОВЕТЕ Кукунарес, Мегали Амос , Канапица, Банана,

БОНУС!!РАЗХОДКА ВЪВ ВОЛОС

Възможност за тръгване от Кърджали,Хасково,Стара Загора,Пловдив, Перник,Дупница, Благоевград, Сандански


За 22.09- ОРГАНИЗИРАН 60 -МИНУТЕН ТРАНСФЕР ВАРНА -СОФИЯ- ВАРНА +50 лв !!


1-ви ден
Отпътуване от София в 23.00ч. Нощен преход по маршрут София – ГКПП КулатаСолунВолос.

2-ри ден
Пристигане в град Волос сутринта. Волос е известен като „градът на Аргонавтите“. Някога на мястото, където се намира днешния град Волос, е било селището Йолкос – родното място на Язон според гръцката митология, откъдето той тръгва на експедиция в търсене на златното руно със своя кораб Арго и неговия екипаж. На пристанището на модерен Волос се намира реплика на кораба Арго в реални размери, а също така и малка статуя посветена на митичния кораб. Свободно време за разходка и сутрешно ароматно кафе. Преди обед отпътуване за Скиатос. Пътуване с ферибот около 3 часа. Ранния следобед пристигане на остров Скиатос. Настаняване в хотела.
Следобед туристическа обиколка на град Скиатос: Островът е роден дом на именитият новелист, писател и поет Александрос Пападиамантис( 1851 г. – 1911 г.), роден и израстнал на остров Скиатос, а главната улица на острова носи именно неговото име. В родната къща – музей на именитият творец могат да се видят събрани автентични негови лични вещи и мебели .Продължаваме към църквата Свети Никола, Часовниковата кула, Улицата на баровете, Старото и Новото пристанище и малките китни улички на стария град. В непосредствена близост от пристанището е малкия полуостров Бурджи , където са руините от Венецианска крепост, построена в далечната 1207 г от братята Gkizi,но е разрушена през 1660 г., когато адмирал Морозини превзема острова. Това е и едно от най-романтичните места в Гърция с богата иглолистна растителност, приканваща сянка и великолепна гледка към архипелага на Спорадите. Централната улица Пападиаманти на острова концентрира пъстротата на кокетните магазинчета, а вечер прелива от музика и забавления в крайбрежните си ресторанти, изкушаващи с апетитни местни специалитети . Нощувка.


3-ти ден
Закуска. Екскурзия до манастир „Света Богородица“ и емблематичнят плаж “ Кукунарес “ .
Светата обител е била средище на културно – просветната и политическа дейност на острова.Тук се заражда идеята за първоначалната визия на гръцкото знаме – бял кръст на син фон (негово точно копие все още се пази там). Тук е било подготвяно и гръцкото въстание, в следствие на което Гърция получава независимост. В музея на музикалните инструменти на манастира има дори реплика със загадка за музикалният инструмент, на който е свирил легендарния тракийски певец и музикант Орфей.
Сред изобилието от красиви плажове, маслинови и иглолистни горички продължаваме към най – големият, красив и полулярен плаж Кукунарес – основна снимачна площадка на мюзикъла Мамма Мия. Плажът фамозно се стели върху безкрайни пясъчни коси снежнобял пясък, заобиколени от пинии в югозападната част на острова , а боровата гора, от която е обграден предлага ароматна разхлада от знойното лятно слънце. Свободно време за плаж и релакс. Лукс, комфорт и егегантност облъхват световната слава на плажа , който е посрещал много кралски и холивудски величия . Други интересни плажове на острова са също : Банана, Мега Гиалос, Мандраки, Агиа Елени, Ксанемос, Аселинос. Плажът Лалария и Сините пещери са достъпни само по море и може да се стигне до тях само с корабче. Вечерта Гръцка вечер с програма с много музика и танци . Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Целодневен Круиз до островите Скопелос и Алонисос, където ще сте заобиколени от автентичните пейзажи от Мюзикъла “ Мамма Мия“. Разбира се, няма как да пропуснем и емблематичния за острова и филма параклис Агиос Йоанис след изкачени… 105 стъпала . Гледката си заслужава !
Спорадите (т.е. на гръцки „разхвърляните“) са едни от най – прелестните острови в Гърция . Това не е чудно, като се има предвид, че според легендата остров Скопелос е основан от един от синовете на древногръцкия бог Дионисий – Стафил. Тук природата рисува с ефирна лекота трептящи води , рубинени бугенвилии , безбежно синьо синьо небе…
Островът е роден дом на именитият новелист, писател и поет Александрос Пападиамантис, а главната улица на острова носи именно неговото име.
На остров Скиатос се заражда идеята за първоначалната визия на гръцкото знаме – бял кръст на син фон. Тук е било подготвяно и гръцкото въстание, в следствие на което Гърция получава независимост.
И разбира се мистериозния остров Алонисос нееднократно ставал обект на спор между Атина и Филип Македонски. Под водите му има множество потънали кораби и руини на градове…в близост е разположен и еко морски парк – резерват, където се срещат делфини, тюлени монах .
Завръщане на Скиатос късния следообед.Свободно време. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Отпътуване от Скиатос за Волос с ферибот. Отпътуване за България ( 500км). Пристигане в София късно вечерта.




ПРОМО ЦЕНИ :
хотел 3*
Цена за човек в двойна / тройна стая: 369лв
Цена за дете до 12г: 299лв
Доплащане за единична стая: 100лв.
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 60лв.


ПРОМО ЦЕНИ :
хотел 4*
Цена за човек в двойна / тройна стая: 419лв
Цена за дете до 12г: 349лв
Доплащане за единична стая: 120лв.
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 60лв.



**ВЪЗМОЖНОСТ ЗА 6 ДНИ / 4 НОЩУВКИ - +60ЛВ
за периода 21.09.2021-26.09.2021



Допълнителна информация
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.

Условия за записване:
50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване



Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.



ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Скиатос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Скиатос |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Скиатос

Избрани оферти