Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марсилия

Съкровищата на Прованс и Френска Ривиера - самолет - 06.05.2020 г.

Номер на оферта

/

53485

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София - Марсилия - София: директни полети на Раян Ер

Летищни такси

Багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см

Багаж: 1 брой чекиран куфар/чанта до 10 кг с размери 55/40/20 см (1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг с размери 55/40/20 оставяте на гишето за регистрация, преди проверката на сигурността)

3 нощувки със закуски в хотел*** в района на Марсилия

2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Ница/Сен Лоран дю Вар

Трансфери летище - хотел - летище

Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочената програма

Разглеждане на Марсилия

Екскурзия с автобус до Оранж, Авиньон и Ним

Екскурзия с автобус до Ле Бо дьо Прованс, Сен Реми дьо Прованс, Салон дьо Прованс, Ним

Екскурзия с автобус до Екс ан Прованс и Кан

Туристически обиколки на Марсилия, Авиньон, Оранж, Ница, Кан, Монако и Монте Карло, Екс ан Прованс, Салон дьо Прованс

Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут

Цената не включва

Общински такси: 15 евро = 30 лв
/задължителни, заплащат се предварително от България, начисляват се към пак. цена/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 12 000 евро за лица до 65 г.: 10 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 18 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 24 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневна екскурзия с автобус до Ница, Монако и Монте Карло, Ез: 45 Е = 88 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, екскурзията се провежда при минимум 20 туристи/

Целодневна екскурзия с автобус до Антиб и Сен Пол дьо Ванс: 35 Е = 69 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, екскурзията се провежда при минимум 20 туристи/

Вход в Carrieres de Lumieres: възрастни 17 Е = 34 лв, деца и младежи: 8 Е = 16 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Морска екскурзия до замъка Иф, включително входа в музея при подходящи метеорологични условия: 11 евро
/по желание, заплаща се на място след потвърждение на морския трансфер/

Входни такси за всички посещавани обекти и музеи по горепосочената програма

Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмaжoрни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

Съкровищата на Прованс и Френска Ривиера, самолет

Маршрут: София - Марсилия, остров Иф - природен парк Les Alpilles, Ле Бо дьо Прованс, Сен Реми дьо Прованс, Ним - Оранж, Авиньон, Кан - Ница, Монако и Монте Карло, Ез - Екс ан Прованс, Салон дьо Прованс - София

7 дни / 5 нощувки

ДАТA: 06.05.2020 – 11.05.2020

---------------------------

ПРОМОЦИОНАЛНИ цени при ранно записване до 24.02.2020:

Възрастен в двойна и тройна стая: 1290 лв

Доплащане за единична стая: 347 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1170 лв



СТАНДАРТНИ цени при записване след 24.02.2020:

Възрастен в двойна и тройна стая: 1395 лв

Доплащане за единична стая: 347 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1275 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден: полет до Марсилия, разглеждане на Марсилия, остров Иф
Сбор на летище София, Терминал 2 в 8.45 ч. за директен полет до Марсилия в 10.10 ч. с Раян Ер. Пристигане в 11.35 ч. местно време, посрещане на летището и отпътуване за запознанство с Марсилия. Разходка в квартала Льо Пание, наречен Марсилския Монмартр с типичните къщи и сгради от различни епохи, като Maison Diamant?e – къща, чиято фасада е построена да изглежда сякаш е декорирана с множество диаманти. По желание: Посещение на Катедралата Нотр Дам де ла Гард с туристическо влакче.
По желание и при подходящи метеорологични условия: морска екскурзия с корабче до остров Иф, познат като островът на Граф Монте Кристо.
Благодарение на въображението на Александър Дюма това място е любимо за посещение от туристите. Атракция в бившия затвор е килията на граф Монте Кристо, но много други са били обитавани от истински исторически личности, които са нямали удивителната съдба на легендарния герой, и са намерили своята мъченическа смърт в крепостта, издигаща се на скалистия остров.
Настаняване в хотел в района на Марсилия. Нощувка.

2 ден: природен парк Les Alpilles, Ле Бо дьо Прованс, Сен Реми дьо Прованс, Салон дьо Прованс
Закуска. Целодневна екскурзия, включена в цената, до природния парк Les Alpilles /Малките Алпи/, в центъра на който се намира живописното средновековно село Ле Бо дьо Прованс, след него ще посетим Сен Реми дьо Прованс – родното място на Нострадамус, и Салон дьо Прованс, където прорицателят прекарал последните 19 години от живота си. и Ним – старата галска столица на областта с отлично запазени антични паметници от времето на Римската империя.
Чинари, обрамчили пътя, виещ се край лозя и маслинови горички, окъпани в аромат на лавандула, розмарин и риган хвърлят сенки над този пейзаж, пазещ спомена за провансалските рицари на честта, владетели на средновековната твърдина Ле Бо. Територията на замъка, издигнат върху отвесните скали, е няколко пъти по-голяма от самото село с тесните каменни улички, магазинчета и прохладни ресторанти. Освен панорамните гледки удивление предизвикват издълбаните в скалите домове, а живописните руини нашепват сказания за талантливи трубадури, прославили Прованс като център на старофренските фестивали на поетичното слово.
Ще посетим пещерите Carrieres de Lumieres /допълнително се заплаща вход/ - удивителен и грандиозен проект на дигиталното изкуство. На каменните стени на пещерните галерии се проектират големи светещи изображения, приказна гигантска проекция на слайдове. Зрителят прекрачва границата на друга визуална и музикална вселена! Шоуто през 2019 беше свързано с творчеството на Винсент Ван Гог, който рисува тук повече от 150 картини в периода 1888-1890, прекаран в Прованс. През 2020 спектаклите ще бъдат посветени на: „Дали – безкрайната загадка“ и „Гауди – архитектът на въображаемото“.
Екскурзията продължава със съседното селище Сен Реми дьо Прованс, където художникът се лекува в клиника за душевноболни. Това е в манастирът Сен Пол дьо Мозол от 12 век, /посещение по желание – ще видим стаята, която Ван Гог превърнал в ателие, за да рисува/. В градината на манастира има прекрасно лавандулово поле, което в сезона на цъфтене грее в упойващо виолетови цветове.
В Сен Реми дьо Прованс е роден Мишел дьо Нострадамус през 1503 г. На родната му къща има мемориална плоча.
Продължаваме към Салон де Прованс, където ще видим един от най-големите замъци в региона - Ch?teau de l"Emp?ri, чието строителство датира от IX век. Сега в сградата се помещава военен музей. Тук Мишел дьо Нострадамус написал книгата Центуриите. Сега къщата на гадателя е музей с восъчни фигури и мебели от епохата.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка

3 ден: Оранж, Авиньон, Ним
Закуска. Отпътуване за Авиньон /около 100 км/, седалище на папската институция през 14 век и поради това наречен Втората Ватикана. Разходката по старинните улички ни води до Папския дворец и най-известната забележителност на града: моста на свети Бенезет над р.Рона, увековечен от популярната френска песен. Свободно време. Отпътуване за Оранж – още един очарователен провансалски град, с добре запазени римски градежи. По време на управлението на император Август е построен Aмфитеатърът - впечатляваща сграда, побираща 11 хиляди зрители, която и в наши дни изпълнява същата функция - тук се провеждат театрални представления. Вниманието привлича и Триумфалната арка, украсена с изящно изпълнени барелефи. От Средновековието значима сграда е Кметството, построено през 17 век, и Катедралата Нотр Дам де Назарет.
Отпътуваме за Ним – древен град с богата история. Ще видим „Квадратната къща“- най-известната забележителност, храм, построен по заповед на император Август. И още – еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, римските арени, Катедралата Notre-Dame-Et-Saint-Castor, съчетание на готически и романски стил.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка

4 ден: Екс ан Прованс, Кан
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Екс ан Прованс. Разходката ще ни отведе по главната улица на града булевард Мирабо, известна с красивите си фонтани и къщи от 16-18 век, множеството сувенирни магазинчета и уютни ресторанти. В зданието на Архиепископския дворец се намира Музеят на Гоблените, а пред него е красивият фонтан Еспелюк. Музеят на Стария Екс в Стария град илюстрира ослепителния лукс на живота на френската аристокрация през 17 век. За красотата на пейзажите на Екс свидетелстват платната на Сезан, който е роден тук, а в музея Гране се намира най-богатата колекция от негови картини. Ателието му, разположено в красива къща с великолепна градина, посреща неговите почитатели през цялата година
Продължаваме към Кан, перлата на Френската Ривиера. Разходка до Фестивалния център, “Алеята на Славата”, Казиното. Свободно време по булевард Кроазет. Настаняване в хотел в курорта Сен Лоран дю Вар, на 7 км от Ница. Хотелът е 3* и се намира на 100 м от плажовете и пристанището, на 5 минути пеша от крайбрежната улица с ресторанти и кафенета. Нощувка

5 ден: Френска Ривиера – Ница, Монако и Монте Карло, Ез
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия - панорама на Лазурния бряг. Пристигане в Ница и разходка по Променад - дез - Англе, Площад Масена, Стария град. Спирка в Ез и посещение на фабрика за производство на парфюми. Престой в Монако и Монте Карло. Разглеждане на Двореца на Принца, Ботаническата градина, Казиното. Връщане в хотела. Нощувка

6 ден: Френска Ривиера –Антиб, Сен Пол дьо Ванс, полет за София
Закуска. Напускане на хотела. /багажът се оставя в помещение за багаж/. По желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до Антиб и Сен Пол дьо Ванс. Трансфер до летището. Полет за София в 21.25 ч.

7 ден: пристигане в София
Пристигане в 00.25 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е задължително да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване (лично по факс или e-mail).

При нощувки в Италия, Каталуния и Франция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща от туристите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 24 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

- Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Марсилия |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Марсилия |  Майски празници - Франция |  Майски празници - Марсилия

Избрани оферти