Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канкун

Открийте Мексико!

Номер на оферта

/

234385

Дати & цени

10 октомври 2021 г. - Цена от 5490 лв.

Цената включва

Цените са в лева на човек и включват:
Трансфер хотел – летище, вкл. англоезичен съпорт и помощ за багажа;
Всички трансфери описани по програмата;
Англоговорящ гид през цялата програма;
9 закуски, 9 обяда, 8 вечери, 4 All iclusive;
Ранно настаняване с две нощувки в Хотел Regente City или подобен/;
Сити тур Мексико сити и Национален музей по антропология;
Входна такса за археологически обект Теотиуакан;
Трансфер хотел - летище, вкл. Англоезичен съпорт и помощ за багажа;
Билет за вътрешен полет Мексико Сити - Туксла Гутиерес;
Две нощувки в хотел Mansion del Valle;
Разходка с корабче около каньона Сумидеро (споделена услуга);
Посещение на индианските села Чамула и Зинакантан;
Посещение на водопадите Мисол Ха и Агуа Азул;
Две нощувки в хотел Tulija Express или подобен;
Посещение на Aluxes EcoPark & Zoo;
Входна такса за Археологически обект Паленке;
Две нощувки в хотел Los Aluxes или подобен;
Посещение на резерват Celestun с розови фламинго;
Входна такса за археологически обект Ушмал;
Входна такса за археологически обект Чичен Ица;
Посещение на Сеноте Ик-кил;
Четири нощувки в хотел Wyndham Viva Maya на база all inclusive;
Трансфер хотел Ривиера Мая - летище Канкун, вкл. англоезичен съпорт и помощ за багажа;

Цената не включва

Цените не включват:
Допълнителни екскурзии, неописани в програмата;
Такса за заминаване от Мексико в размер на 55,65 щатски долара на човек, плаща се на летище;
Такса за вътрешен полет в размер на 25,80 щатски долара на човек, както и други такси за сигурност, ако възникнат такива, се заплащат на място от всеки пътник;
Напитки по време на закуска, обяд и вечеря;
Бакшиши за шофьори и екскурзоводи.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН 09.04: София - ИстанбулМексико сити
Заминаване от София за Истанбул, с последващ полет за Мексико сити.

ВТОРИ ДЕН 10.04: Мексико сити
Пристигане рано сутринта в Мексико Сити (03: 55 ч.). След напускане зоната за сигурност (имиграция и митници) на летище Бенито Хуарес, посрещане от двуезичен (англо/испански) гид и трансфер с модерен климатизиран автобус до Рехенте сити хотел https://www.hotel-regente.com.mx/ или подобен за ранно настаняване.
Един от най-големите световни мегаполиси, Мексико Сити е и най-старият градски център в Западното полукълбо, известен на времето като Теночтитлан. Испанският завоевател Ернан Кортес и хората му са поразени от вида на внушителните храмове на ацтеките. Докладвайки на крал Карлос V, Кортес се опитва да предаде величието на видяното. Представете си изненадата на краля, когато научава, че „един от площадите е два пъти по-голям от този на Саламанка“, а „основната пирамида е по-висока от кулата на катедралата в Севиля“ или че изработката на камък и дърво, която украсява тези паметници „никъде не би могла да се подобри“.
Късна закуска.
Обиколка на Мексико Сити
Ще посетим великолепния Мексико Сити, построен на върха на руините на ацтекската столица Теночтитлан. Първата ни спирка е Zocalo (главният площад), един от най-големите обществени площади в света. Ще посетим Catedral Metropolitana - най-голямата църква в Латинска Америка, и Palacio Nacional (ако е отворен) - в която се намират стенописите на Диего Ривера, изобразяващи историята на Мексико. Продължаваме към занаятчийски пазар, където ще имаме време за разглеждане. След това караме по известния булевард Paseo de la Reforma, построен по време на краткотрайното управление на император Максимилиан, за да свърже главния площад и замъка му в Чапултепек, за да посетим Националния музей по антропология, съдържащ една от най-големите колекции в света на археологически и антропологични артефакти от праиспанските цивилизации на маите до испанското завоевание. Разположен в парка Чапултепек, Музеят е едно от най-изчерпателните и впечатляващи (почти 20 акра) съоръжения в света. Модерната архитектура, проектирана от Педро Рамирес Васкес, се характеризира със своя емблематичен покрив с чадър, поддържан от една колона, която представлява митологично дърво и изобразява орли и ягуари - важни символи за праиспанските местни жители. Всеки от салоните показва артефакти от определен географски регион или култура. Показаните мезоамерикански култури са: Teotihuacan, Toltec, Aztec, Mixtec, Zapotec, Olmec и Maya. Един от най-големите забележителности на този музей е ацтекският календар, тази 12-метрова, 25-тонна издълбана базалтова плоча е открита погребана под Zocalo.
Продължителност приблизително 6 часа.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 11.04: Храмът на Дева Мария от Гуадалупе, Теотиуакан
Закуска
Обиколка с посещение на Храма на Дева Мария от Гуадалупе - център на индианското католическо поклоненичество в Мексико. По пътя спираме на площада на 3-те култури. След това продължаваме към пирамидите на Теотиуакан (обект на световното наследство на ЮНЕСКО) северно от града, най-големият открит древен индиански град в Централна Америка. Забележителни са Улицата на мъртвите, Цитаделата, Храмът на Кецалкоатъл, Слънчевата и Лунната пирамиди.
Храмът на Дева Мария от Гуадалупе е Римска католическа църква, базилика и национален храм на Мексико в северната част на Мексико Сити. Светилището е построено в близост до хълма Тепеяк, където се смята, че Дева Мария от Гуадалупе се е появила на свети Хуан Диего Куаулатоацин. Построена през 1976 година, в новата базилика се помещава оригиналната тила на Хуан Диего, държаща образа на Дева Мария от Гвадалупе. Едно от най-важните места за поклонение за католиците, базиликата се посещава от милиони души всяка година, особено около 12 Декември, когато е празника на Дева Мария.
Теотиуакан е разположен на 2285 метра надморска височина върху Мексиканското плато. В превод името означава „родно място на боговете“ и отразява митовете за сътворението, което според индианците нахуа, се е случило именно тук.
Почти 1000 години преди ацтеките, Теотиуакан е представлявал многолюден град, културно-икономически и култово-религиозен център. Ранната история на този град е изпълнена със загадки и неговият произход и основатели са неизвестни за историята. Предполага се, че е основан около І в. пр.н.е. от незнайни индиански племена.
Загадъчният Теотиуакан е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство, а въпросът за това кой го е построил 1000 години преди ацтеките, остава открит.
Продължителност приблизително 8 часа.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 12.04: Полет до Туксла Гутиерес
Закуска.
В посочения час трансфер от вашия хотел до летище, включващ помощ и обработка на багаж.
Полет от Мексико Сити до Туксла Гутиерес. Трансфер от Tuxla Gutierrez до San Cristobal de las Casas. По пътя Спиране в Чиапа де Корсо в каньона Сумидеро - естествен акцент - за разходка с лодка, задължително и приятно преживяване. След разходката продължаваме към Сан Кристобал.
Каньонът Сумидеро е дълбока речна долина с високи стръмни склонове в югоизточната част на Мексико, еко парк и източник на национална гордост, изобразен на герба на щата Чиапас.
Дължината на каньона дел Сумидеро е 32 км, а височината на стените на пролома от варовик и базалт на места достига 1000 метра. По-голямата част от територията на парка е заета от дъбово-борови гори с невероятно разнообразие от флора и фауна. Вирджински опосуми, тинести костенурки, американски крокодили, мексикански тамандуа (бозайник от семейство мравоядни), игуани, скункс, ягуари и голям брой маймуни паяци обитават крайбрежните райони. Каньонът Сумидеро е една от най-красивите природни забележителности в Мексико, един от двадесетте най-красиви каньона в света.
Настаняване в хотел Мансион дел Вайе - https://www.mansiondelvalle.com/ или подобен.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ПЕТИ ДЕН 13.04: Сан Кристобал де лас Касас
Закуска.
Пешеходна разходка из живописния център на град Сан Кристобал де лас Касас, доминиран от цветно облечени индианци, идващи от цялата околност, за да продават своите стоки, предимно ръчно изработени текстилни изделия, на площада пред църквата Свети Доминго.
След това продължаваме с автобус, за да посетим близките индиански села Сан Хуан Чамула, церемониалният религиозен център на индианците Чамула. Ще видим пазара и ще влезем в църквата, където се практикуват древни индиански традиции (Не са разрешени снимки!).
След това ще посетим съседното село Зинакантан, където мъжете носят розови пелерини върху бели къси панталони и плоски сламени шапки с цветни панделки.
Следобедът е свободен за разходка из Сан Кристобал, наслада на фотографа.
Сан Кристобал де лас Касас е типично местен Чиапанека град, сгушен в сърцето на високопланинските джунгли. Единственият начин да стигнете до Сан Кристобал е чрез двучасово шофиране от Тустла Гутиерес. По пътя тропическите жеги и растителният живот, преобладаващи в Тустла Гутиерес, постепенно отстъпват място на красивия планински въздух и боровите гори, които заобикалят Сан Кристобал, където дните са слънчеви и топли, а нощите могат да бъдат прохладни.
Кехлибарът, полупрозрачен камък, получен от вкаменена иглолистна смола, е в изобилие в региона, а атрактивните магазини в града показват креативни бижута, изработени от сребро и древна скала.
Пристигане в Паленке. Настаняване в хотел Тулиха Паленке - https://www.tulijahotelpalenque.com/ или подобен.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 14.04: Агуа азул, Мисол-Ха, Паленке
Закуска.
Тръгваме от Сан Кристобал де лас Касас през зелената планинска зона на Чиапас до Паленке. По пътя спираме в природния резерват Агуа Азул, красива обстановка от тропическа гора с водни каскади, завършващи в тъмносиня лагуна. Идеалното място за пикник.
Следващата спирка е до водопада Мисол-Ха, който представлява романтично разположена каскада, падаща от 30 м височина в малко езеро, където може да се изкъпете.
Продължителност приблизително 8 часа.
В подножието на планините Тумбала се намира древния град на маите Паленке, с изглед към блатистите равнини, простиращи се на север чак до Източното крайбрежие. Паленке е във възход между 500 и 700 г. сл. Н. Е., когато влиянието му се разпростира по целия басейн на река Усумацинта. Елегантността и майсторството на сградите, както и лекотата на изваяните релефи с митологичните теми на маите, свидетелстват за творческия гений на тази цивилизация.
Именно равнината покрай река Усумацинта най-вероятно е осигурила на жителите на Паленке ресурси за изграждането на техния необикновен град. Благословена с най-високите средни валежи в Мексико, тази плодородна равнина би могла да бъде успешно обработвана и би донесла реколта, която не само би могла да поддържа голяма работна сила, но и би осигурила изобилие, което може да се търгува по Усумацинта . Изглежда, че боговете са били омагьосани от Паленке, както и днешните посетители.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

СЕДМИ ДЕН 15.04: Паленке
Закуска
Ще посетим археологическия обект Паленке (обект на световното наследство на ЮНЕСКО), за да видим впечатляващите храмове на хълма, един от „акцентите“ на всяко пътуване до Мексико.
Паленке процъфтява между 600 и 800 г., когато влиянието му се разпростира в целия басейн на река Усумацинта. Мястото, заобиколено от тропическа гора, където живеят тукани и маймуни-войници, се състои от около 500 сгради, разположени на 15 кв. км, от които само няколко са разкопани. Ще изследваме великолепните руини, включително Храма на надписите - най-високата и величествена от сградите на Паленке, Храма на Слънцето - увенчан с виден гребен на покрива, Двореца - с лабиринта от коридори и стаи и много други красиви сгради.
Продължителност приблизително 2-3 часа
Ще направим разходка през тропическата джунгла, за да научим повече за флората и фауната на региона.
Продължителност приблизително 30 минути.
В късния следобед ще посетим Aluxes EcoPark & Zoo за прекрасно преживяване, за да опознаем джунглата през нощта по безопасен начин по време на 2-часова разходка по каменните пътеки. Започваме на все още дневна светлина и продължаваме обиколката след залез слънце на лунна светлина. Тук ще имате възможност да нахраните ламантин, крокодил и други животни.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ОСМИ ДЕН 16.04: Мерида
Закуска
Тръгваме през провинцията от Паленке към Кампече, минавайки покрай богатата селскостопанска област Табаско, тук растат банани, портокали, борови ябълки, манго, люти чушки, домати, какао, захарна тръстика и други - отглеждането на говеда също е важно. Някога Кампече е било пиратско гнездо, струва си да посетим стария център на града в рамките на историческите градски стени, който е обявен за световно наследство на ЮНЕСКО.
След обяд продължаваме от Кампече до UXMAL. При пристигане посещение на археологическия обект Ушмал (обект на световното наследство на ЮНЕСКО), едно от най-красивите свидетелства за архитектурата на маите, особено внимание ще обърнем на пирамидата на магьосника и двореца.
Следва трансфер до Мерида. Настаняване в хотел Лос Алухес https://www.aluxes.com.mx/ или подобен.
Построен преди повече от 450 години на мястото на T’ho, древен град на маите, Мерида е социален и икономически център, както и столицата на щата Юкатан.
Центърът на Мерида разполага с голям централен площад, засенчен от дървета. Главният булевард на града, Paseo Montejo, е дом на впечатляващи имения в европейски стил, чиито пастелни нюанси и сложни облицовки напомнят на пищно украсени сватбени торти.
Местни публични събития - подлежат на промяна без предизвестие:
Катедралата на Сан Илдефонсо всеки петък 20: 00-21: 00ч.
В Мерида ще имаме възможност да се насладим на ритуалната игра Pok-ta-pok. Събитието се разиграва пред Катедралата на Сан Илдефонсо: ритуалната игра на Pok-ta-pok е представяне на маите на космически цикли, чрез нея те се молят за плодородие и за благоволение на боговете. Два отбора се състезават, опитвайки се да прокарат топка от суров каучук през пръстен, разположен на височина близо 3 метра, а играчите могат да я докоснат само с предмишниците, коленете и бедрата си. В градовете на маите Pok-ta-pok се е играела на всяка значителна астрономическа дата като равноденствие или слънцестоене, а също така и по време на засяване или прибиране на реколтата. Чрез пресъздаването на култа градската управа на Мерида ни дава възможност отново да изпитаме дълбоката духовност на тази игра.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 17.04: Мерида, Целестун
Закуска
Ще отпътуваме до старомодното рибарско селце Celestun, разположено на 90 км западно от Мерида. Биосферният резерват Celestun е дом на 587 растителни вида, 42 от които са ендемични. Фауната, открита в резервата, включва 304 вида птици, включително мексиканското розово фламинго, белочела рибарка, джабиру щъркел, кралски лешояд и по-голямата белочела гъска. Съществуват също 75 вида бозайници и 64 вида влечуги. Ще се разходим с лодка през устията, за да наблюдаваме красивите колонии от розови фламинго и други птици. Ще спрем на извори с прясна вода, където водата е сладка, прозрачна и идеална за плуване.
Връщаме се обратно в Мерида, ще направим обиколка на града с посещение на катедралата, Регионалния музей по антропология и история, резиденцията Монтехо, както и Zocalo и пазара. Късна следобедна разходка с конски впряг по авеню Монтехо, за да добиете впечатление за „Белия град”, минаващ покрай много красиви имения.
Приблизителна продължителност 3 часа
Местни публични събития подлежат на промяна без предизвестие:
Исторически център на града 21: 00-02:00 ч
Всяка вечер от четвъртък до неделя обичайният ритъм на столицата на Юкатан, случайните минувачи и звукът на преминаващите превозни средства изчезват, за да отстъпят място на музиката и съвместния живот: улиците са затворени за автомобили, търговци и ресторанти „заемат“ пътищата и ги превръщат в цветна парти сцена, оживена от музикални групи и различни артисти, които представят фолклорна музика, традиционни танци, романтични песни, танцова музика от всякакъв вид и страхотна фиеста през нощта в колониалния център на Мерида.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН 18.04: Чичен-Ица, Плая дел Кармен
Закуска
Посещение на пирамидите в Чичен-Ица (обект на световното наследство на ЮНЕСКО и едно от Новите 7 чудеса на света), един от най-важните религиозни обекти на културата на маите, където ще видите пирамидата Кукулкан, игрището за игра с топка, обсерваторията и други сгради.
Ще посетим близкия Сеноте Ик-кил, само на около 2 км от Чичен-Ица, известен още като Светия син Сеноте. Сеноте означава «кладенец» и представлява дълбока, широка ямо в земята, която има кръгла форма и е пълна с вода. Характерна е за Мексико, най-вече за полуостров Юкатан и се получава при пропадане на варовикови скали. Сеноти са използвани от древните маи като източник на водя, а също така и за извършване на жертвоприношения. Тук можете също да се изкъпете.
След обяд в ресторанта трансфер до вашия хотел в Плая дел Кармен на Ривиера Мая.
Настаняване в хотел Уиндам Вива Мая https://www.wyndhamhotels.com/wyndham/playa-del-carmen-mexico/viva-wyndham-maya-all-inclusive-resort/overview или подобен.
Вечеря, нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 19.04: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих на един от най-красивите плажове в Мексико с много фин, бял пясък и карибско тюркоазено синя вода. Плая дел Кармен, на 60 км от Канкун, първоначално е било типично рибарско село, което в последствие се превръща в най-бохемския град на Ривиера Мая. Освен отличните карибски плажове, Плая дел Кармен се характеризира и с очарователен градски център с пешеходни зони, с много бутици и ресторанти; уличните кафенета и барове ви подканят да се разходите и да се насладете на оживената атмосфера.
Възможност за допълнителни екскурзии.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 20.04: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих с възможност за допълнителни екскурзии.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 21.04: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих с възможност за допълнителни екскурзии.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 22.04: Канкун - Истанбул - София
Закуска
В посоченото време, трансфер от хотела до летище Канкун за излитане до Истанбул.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН 23.04: София
Кацане на летище София в 09:05 сутринта.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Канкун |  Пролет 2021 - Мексико |  Пролет 2021 - Канкун

Избрани оферти