Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Открийте Мексико! Обиколна програма.

Номер на оферта

/

236320

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет София - Истанбул - Мексико сити / Канкун - Истанбул - София
* Самолетен билет за вътрешен полет Мексико Сити - Мерида;
* Всички трансфери описани в програмата, вкл. англоезичен съпорт и помощ за багажа на летище;
* 4 нощувки в Мексико сити - Хотел Regente City или подобен;
* 4 нощувки в Мерида - хотел Gran Real Youcatan или подобен;
* 4 нощувки в Ривиера Мая - хотел The Reef Playacar на база all inclusive;
* 9 закуски, 9 обяда, 8 вечери, 4 All iclusive;
* Посещение на археологически обект Теотиуакан;
* Сити тур Мексико сити и Национален музей по антропология;
* Целодневна обиколка до Куернавака и Таско;
* Целодневна обиколка на южната част на Мексико сити – Койокан и Ксочимилко;
* Полудневна обиколка на Мерида;
* Целодневно посещение на Hacienda Sotuta de Peon;
* Посещение на археологически обект Ушмал;
* Посещение на резерват Celestun с розови фламинго;
* Посещение на археологически обект Чичен Ица;
* Посещение на Сеноте Ик-кил;
* Всички входни такси на посещаваните обекти описани в програмата;
* Англоговорящ гид през цялата програма;
* Съпровождащ представител на туроператора при група от минимум 15 човека;
* Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.

Цената не включва

* Допълнителни екскурзии, неописани в програмата;
* Такса за вътрешен полет в размер на 25,80 щатски долара на човек, както и други такси за сигурност, ако възникнат такива, се заплащат на място от всеки пътник;
* Данък екология в размер на около 6 щатски долара на човек - плаща се на място в хотела в Плая дел Кармен;
* Напитки по време на закуска, обяд и вечеря за първите 9 нощувки;
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
* Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за граждани над 70 г. - 20 лв.
* Бакшиши за шофьори и екскурзоводи.
* Туристически данък от 244 MXN (приблизително 20 лв.) на човек се заплаща онлайн чрез Visitax.gob.mx преди заминаване или на място. Индивидуалното доказателство за плащане на човек ще бъде проверено на международното летище в Канкун.

Програма на пътуването

Маршрут: София - ИстанбулМексико сити - Теотиуакан - Туксла Гутиерес - Сан Кристобал де лас Касас - Паленке - Мерида - Целестун - Чичен-Ица - Плая дел Кармен - Канкун - Истанбул - София

15 дни / 12 нощувки

ДАТА: 18.11.2022 г.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 5942 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София - ИстанбулМексико сити
Заминаване от София за Истанбул, с последващ полет за Мексико сити.

ВТОРИ ДЕН: Мексико сити
Пристигане рано сутринта в Мексико Сити. След напускане зоната за сигурност (имиграция и митници) на летище Бенито Хуарес, посрещане от двуезичен (англо/испански) гид и трансфер с модерен климатизиран автобус до Рехенте сити хотел https://www.hotel-regente.com.mx/ или подобен за оставяне на багажа.
Един от най-големите световни мегаполиси, Мексико Сити е и най-старият градски център в Западното полукълбо, известен на времето като Теночтитлан. Испанският завоевател Ернан Кортес и хората му са поразени от вида на внушителните храмове на ацтеките. Докладвайки на крал Карлос V, Кортес се опитва да предаде величието на видяното. Представете си изненадата на краля, когато научава, че „един от площадите е два пъти по-голям от този на Саламанка“, а „основната пирамида е по-висока от кулата на катедралата в Севиля“ или че изработката на камък и дърво, която украсява тези паметници „никъде не би могла да се подобри“.
Обиколка на Мексико Сити
Ще посетим великолепния Мексико Сити, построен на върха на руините на ацтекската столица Теночтитлан. Първата ни спирка е Zocalo (главният площад), един от най-големите обществени площади в света. Ще посетим Catedral Metropolitana - най-голямата църква в Латинска Америка, и Palacio Nacional (ако е отворен) - в която се намират стенописите на Диего Ривера, изобразяващи историята на Мексико. Продължаваме към занаятчийски пазар, където ще имаме време за разглеждане. След това караме по известния булевард Paseo de la Reforma, построен по време на краткотрайното управление на император Максимилиан, за да свърже главния площад и замъка му в Чапултепек, за да посетим Националния музей по антропология, съдържащ една от най-големите колекции в света на археологически и антропологични артефакти от праиспанските цивилизации на маите до испанското завоевание. Разположен в парка Чапултепек, Музеят е едно от най-изчерпателните и впечатляващи (почти 20 акра) съоръжения в света. Модерната архитектура, проектирана от Педро Рамирес Васкес, се характеризира със своя емблематичен покрив с чадър, поддържан от една колона, която представлява митологично дърво и изобразява орли и ягуари - важни символи за праиспанските местни жители. Всеки от салоните показва артефакти от определен географски регион или култура. Показаните мезоамерикански култури са: Teotihuacan, Toltec, Aztec, Mixtec, Zapotec, Olmec и Maya. Една от най-големите забележителности на този музей е ацтекският календар, тази 12-метрова, 25-тонна издълбана базалтова плоча е открита погребана под Zocalo.
Продължителност приблизително 6 часа.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Настаняване в хотела.
Вечеря, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Храмът на Дева Мария от Гуадалупе, Теотиуакан
Закуска
Обиколка с посещение на Храма на Дева Мария от Гуадалупе - център на индианското католическо поклоненичество в Мексико. По пътя спираме на площада на 3-те култури. След това продължаваме към пирамидите на Теотиуакан (обект на световното наследство на ЮНЕСКО) северно от града, най-големият открит древен индиански град в Централна Америка. Забележителни са Улицата на мъртвите, Цитаделата, Храмът на Кецалкоатъл, Слънчевата и Лунната пирамиди.
Храмът на Дева Мария от Гуадалупе е Римска католическа църква, базилика и национален храм на Мексико в северната част на Мексико Сити. Светилището е построено в близост до хълма Тепеяк, където се смята, че Дева Мария от Гуадалупе се е появила на свети Хуан Диего Куаулатоацин. Построена през 1976 година, в новата базилика се помещава оригиналната тила на Хуан Диего, държаща образа на Дева Мария от Гвадалупе. Едно от най-важните места за поклонение за католиците, базиликата се посещава от милиони души всяка година, особено около 12 Декември, когато е празника на Дева Мария.
Теотиуакан е разположен на 2285 метра надморска височина върху Мексиканското плато. В превод името означава „родно място на боговете“ и отразява митовете за сътворението, което според индианците нахуа, се е случило именно тук.
Почти 1000 години преди ацтеките, Теотиуакан е представлявал многолюден град, културно-икономически и култово-религиозен център. Ранната история на този град е изпълнена със загадки и неговият произход и основатели са неизвестни за историята. Предполага се, че е основан около І в. пр.н.е. от незнайни индиански племена.
Загадъчният Теотиуакан е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство, а въпросът за това кой го е построил 1000 години преди ацтеките, остава открит.
Продължителност приблизително 8 часа.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Куернавака - Таско
Закуска.
Целодневна обиколка до Куернавака, градът на Вечната пролет, за разглеждане на Цокало, двореца Кортес и катедралата.
Куернавака възниква като град преди около 3200 години, когато олмеките, първите обитатели на Мексико, се заселват около района на днешния археологически обект Гуалупита. Името на града идва от местните индиански племена, които на езика нахуатъл го кръщават Cuauhn?huac, което в превод означава "място, заобиколено от дървета". Той е едно от любимите места за отдих на столичаните, тъй като се намира само на 45. мин. път от Мексико Сити. От края на миналия век става популярен и сред чужденците, които са привлечени от приятните климатични условия и зеленината в града.
След това се ще се отправите към Таско, живописен колониален град и столица на мексиканските ковачи. При пристигане ще направите пешеходна обиколка с екскурзовод за посещение на църквата Санта Приска, пазарът и сребърните базари. Ще получите информация за обработката на сребро и ще имате време за пазаруване.
Таско е много известен със среброто и неговото производство, благодарение на сребърната мина, която притежава. Можете да видите много места в града, където се продават сребърни бижута, прибори или различни видове накити. Едно от най – посещаваните места е църквата „Иглесия де Санта Приска“, която е построена в бароков стил и има две кули. Тя се намира в центъра на града и е в сърцето на известните процесии Семана Санта, които се превеждат “Страстната седмица”.
Продължителност прибл. 8 часа.
Обяд по време на обиколката в местен ресторант.
Завръщане в Мексико сити.
Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН – Мексико сити
Закуска.
Днес ще продължите с обиколка на Мексико сити, за да посетите южната част на града, след това за разходка в колониалния Coyoacan и посещение на известната Синя къща на Фрида Кало и Диего Ривера.
Озелененият парк Jard?n Centenario е разположен в центъра на бохемския квартал „Койоакан“, известен с каменните улици и колониалната архитектура. Районът е прочут с яркосинята къща музей „Фрида Кало“, която представя живота и работата на художничката, както и с добре запазения бивш дом на Лев Троцки, художествени галерии и колоритни пазари за занаятчийски стоки. Засенчени от дървета улици са изпълнени с престижни тротоарни кафенета и спокойни места за продажба на сладолед.
След това ще продължите към плаващите градини на Xochimilco (световно наследство на ЮНЕСКО) за разходка с лодка trajinera, красиво украсена с цветя, пътуващи през древните канали. Цветята, освежаващите напитки и музиката на мариачи са срещу допълнително заплащане.
В южната част на Мексико Сити поизоставеният работнически квартал отстъпва пред известните канали на Xochimilco, последните останки от огромната система за воден транспорт, построена от ацтеките. Цветни лодки, наподобяващи гондоли, разхождат посетителите, докато доставчици на храна, занаятчии и мариачи състави плават покрай тях. Атмосферата е празнична, особено през почивните дни. Туристите могат да посетят и зловещия, сякаш обитаван от духове, остров Island of the Dolls.
На връщане ще видите Университета (световно наследство на ЮНЕСКО) с богато декорираната библиотека.
Продължителност прибл. 9 часа.
Обяд по време на обиколката в местен ресторант.
Завръщане в Мексико сити.
Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: Мексико сити - Мерида
Закуска.
В посочения час трансфер от вашия хотел до летище, включващ помощ и обработка на багаж.
Полет от Мексико Сити до Мерида. След обяд обиколка на „Белия град“, посещение на катедралата, резиденцията Монтехо, както и Зокало и пазара. Ще посетите „Големия музей на света на маите“, който излага великолепна колекция от повече от 1 160 експоната, която позволява на посетителите да се насладят, наред с други примери, на текстил, религиозни елементи, съдове и разнообразни предмети и обзавеждане, които отразяват текущото ежедневие на маите. В края на обиколката ще се насладите на обиколка по авеню Монтехо с файтон.
Настаняване в хотел Gran Real Yucatan - https://granrealyucatan.com/ или подобен.
Построен преди повече от 450 години на мястото на T’ho, древен град на маите, Мерида е социален и икономически център, както и столицата на щата Юкатан.
Центърът на Мерида разполага с голям централен площад, засенчен от дървета. Главният булевард на града, Paseo Montejo, е дом на впечатляващи имения в европейски стил, чиито пастелни нюанси и сложни облицовки напомнят на пищно украсени сватбени торти.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: Мерида
Закуска.
Днес ще посетим една типична хасиенда. Времето изглежда е спряло в красивата Hacienda Sotuta de Peon. Човек се чувства като телепрортиран обратно в 19 век, когато агавето е култивирано точно на полуостров Юкатан и продавано по целия свят. От момента на пристигането си се чувствате като в истинска функционираща хасиенда на живо. Архитектурата е запазена, както и комина, задвижван с пара, складовото помещение за агаве и железопътната мрежа Decauville, където малките каруци с агаве били изтегляни с мулета. Това е една от малкото хасиенди в Юкатан, където все още се произвежда агаве.
Посещението започва от основния дом с колониално обзавеждане, декорация и архитектура. Следващият раздел от обиколката ще ви отведе до машинното отделение, където можете да видите процеса в действие на получаване на влакна от листата на агаве. По -късно обиколката продължава към областите, където влакната се сушат. В "corcheria" влакното се разресва с машина и се слага във въжета с различна дебелина и накрая в агаве материал.
Традиционна къща на маите е разположена на малка надморска височина, заобиколена от полетата на агаве. Тук дон Антонио Укан, местен мая, ще разкаже на посетителя за живота на маите и също така ще обясни процеса на отглеждане на агаве. Обиколката включва и посещение на три различни сеноте, като на последното ще имате възможност за плуване.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: Уксмал – Мерида
Закуска.
Целодневна обиколка до Уксмал (световното наследство на ЮНЕСКО) и Каба, свидетели на изключителната архитектура на маите, известна със своята изработка и филигранна каменна зидария, където ще видите пирамидата на магьосника, двореца и Codz-Pop Храма в Каба. След това ще продължите към пещерите на Лолтун. Маите са използвали тези подземни пещери за културни цели. Ще видите Залата на камъните Метате, Катедралата, Залата на децата, тази на Haltuns и Залата на надписите.
Местни публични събития - подлежат на промяна без предизвестие:
Катедралата на Сан Илдефонсо всеки петък 20: 00-21: 00ч.
В Мерида ще имаме възможност да се насладим на ритуалната игра Pok-ta-pok. Събитието се разиграва пред Катедралата на Сан Илдефонсо: ритуалната игра на Pok-ta-pok е представяне на маите на космически цикли, чрез нея те се молят за плодородие и за благоволение на боговете. Два отбора се състезават, опитвайки се да прокарат топка от суров каучук през пръстен, разположен на височина близо 3 метра, а играчите могат да я докоснат само с предмишниците, коленете и бедрата си. В градовете на маите Pok-ta-pok се е играела на всяка значителна астрономическа дата като равноденствие или слънцестоене, а също така и по време на засяване или прибиране на реколтата. Чрез пресъздаването на култа градската управа на Мерида ни дава възможност отново да изпитаме дълбоката духовност на тази игра.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: Целестун - Мерида
Закуска
Ще отпътуваме до старомодното рибарско селце Celestun, разположено на 90 км западно от Мерида. Биосферният резерват Celestun е дом на 587 растителни вида, 42 от които са ендемични. Фауната, открита в резервата, включва 304 вида птици, включително мексиканското розово фламинго, белочела рибарка, джабиру щъркел, кралски лешояд и по-голямата белочела гъска. Съществуват също 75 вида бозайници и 64 вида влечуги. Ще се разходим с лодка през устията, за да наблюдаваме красивите колонии от розови фламинго и други птици. Ще спрем на извори с прясна вода, където водата е сладка, прозрачна и идеална за плуване.
Връщаме се обратно в Мерида.
Местни публични събития подлежат на промяна без предизвестие:
Исторически център на града 21: 00-02:00 ч
Всяка вечер от четвъртък до неделя обичайният ритъм на столицата на Юкатан, случайните минувачи и звукът на преминаващите превозни средства изчезват, за да отстъпят място на музиката и съвместния живот: улиците са затворени за автомобили, търговци и ресторанти „заемат“ пътищата и ги превръщат в цветна парти сцена, оживена от музикални групи и различни артисти, които представят фолклорна музика, традиционни танци, романтични песни, танцова музика от всякакъв вид и страхотна фиеста през нощта в колониалния център на Мерида.
Обяд по време на програмата в местен ресторант.
Вечеря, нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: Чичен-Ица, Плая дел Кармен
Закуска
Посещение на пирамидите в Чичен-Ица (обект на световното наследство на ЮНЕСКО и едно от Новите 7 чудеса на света), един от най-важните религиозни обекти на културата на маите, където ще видите пирамидата Кукулкан, игрището за игра с топка, обсерваторията и други сгради.
Ще посетим близкия Сеноте Ик-кил, само на около 2 км от Чичен-Ица, известен още като Светия син Сеноте. Сеноте означава «кладенец» и представлява дълбока, широка ямо в земята, която има кръгла форма и е пълна с вода. Характерна е за Мексико, най-вече за полуостров Юкатан и се получава при пропадане на варовикови скали. Сеноти са използвани от древните маи като източник на водя, а също така и за извършване на жертвоприношения. Тук можете също да се изкъпете.
След обяд в ресторанта трансфер до вашия хотел в Плая дел Кармен на Ривиера Мая.
Настаняване в хотел The Reef Playacar - https://www.thereefresorts.com/reefplayacar/ или подобен.
Вечеря и нощувка в хотела.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих на един от най-красивите плажове в Мексико с много фин, бял пясък и карибско тюркоазено синя вода. Плая дел Кармен, на 60 км от Канкун, първоначално е било типично рибарско село, което в последствие се превръща в най-бохемския град на Ривиера Мая. Освен отличните карибски плажове, Плая дел Кармен се характеризира и с очарователен градски център с пешеходни зони, с много бутици и ресторанти; уличните кафенета и барове ви подканят да се разходите и да се насладете на оживената атмосфера.
Възможност за допълнителни екскурзии.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих с възможност за допълнителни екскурзии.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: Плая дел Кармен
All inclusive
Свободен ден за отдих с възможност за допълнителни екскурзии.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: Канкун - Истанбул - София
Закуска
В посоченото време, трансфер от хотела до летище Канкун за излитане до Истанбул.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: София
Полет от Истанбул до София. Кацане на летище София. Край на програмата.


ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.


ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ:

Цените са образувани при курс на щатския долар 1 USD = 1.6 BGN. При промяна на курса на долара може да има промяна в цената.

Моля, имайте предвид, че Мексико поддържа границите си отворени, докато планираните посещения и цените подлежат на промяна без предизвестие поради чести корекции на изискванията за здраве и безопасност от компетентните органи.

Хотелите в Мексико обикновено не предлагат стаи с 3 легла. Така наречените тройни стаи са двойни легла с 2 двойни легла (queen size), позволяващи настаняване на до 3 възрастни или 2 възрастни и 2 деца. Разтегателните легла и детски креватчета не са често срещани, в зависимост от наличността и се заплащат на място. Единичните стаи обикновено са двойни стаи за единично ползване.

Политика за деца (CHD): Намаление за стая се предоставя за деца между 3-11 години, когато споделят стая с две единични легла заедно с 2 възрастни (без допълнителни легла). Децата често се ползват с отстъпка за храна и екскурзии по избор, като допълнителни подробности са при поискване.

Закуската обикновено се предлага на шведска маса от хотелите, докато обедите и вечерите се сервират в тристепенно меню за деня или на блок маса.

Трансферите ще бъдат извършени с минибус Sprinter / VW Crafter. Всички използвани превозни средства осигуряват климатик, автобусите са оборудвани със звукова система.

Обработката на багаж включва 1 куфар плюс 1 брой ръчен багаж на човек. Допълнителен багаж се заплаща допълнително.

Настоящата такса за заминаване е 55,65 щатски долара, а за вътрешни полети 25,80 щатски долара и всички такси за сигурност се заплащат на място от всеки пътник.


Полетно разписание с редовен полет на Турски авиолинии:
Дата Излита от час Каца в час
17.04.2022 София 21:15 Истанбул 23:40
18.04.2022 Истанбул 02:30 Мексико сити 08:35
30.04.2022 Канкун 13:40 Истанбул 09:35
01.05.2022 Истанбул 13:30 София 14:45

Времената на кацане и излитане са местни

Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

От третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.

От 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

По-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:

Самолетната екскурзия се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът има право да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни

7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни

48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната .

Подписване на договор за организирано пътуване.


ПЛАЩАНИЯ:

Депозит в размер на 50%

Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване

Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора


ЗАБЕЛЕЖКИ:

Екскурзията не е подходяща за малки деца и лица с ограничена подвижност .

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.

Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане.

Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.

Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Местна валута
Мексиканско песо (MXN). В страната свободно могат да се обменят евро или щатски долари в офисите на банки, обменни къщи на летища и хотели.
Престъпност и сигурност
Препоръчва се по време на престоя в страната да се направи копие от документите за самоличност, които да се съхраняват на сигурно място. При излизане носете копието за идентификация, което се приема от полицейските власти в Мексико.
Да се проявява особено внимание по отношение на личните вещи и багаж, най-вече по време на пътуване в обществения транспорт.
Да се избягва видимото носене на ценни вещи и пътуване на „автостоп”.
Използвайте с повишено внимание банкомати, като е препоръчително да се използват само такива в банкови клонове.
Българските граждани, чиито български документ за самоличност е откраднат, следва да докладват случая в най-близкото полицейско управление и да получат протокол от полицията за извършеното деяние, който да представят пред консулската служба в срок до три дни.
Особености на законодателството
Употребата и притежанието на наркотични вещества е федерално престъпление, което подлежи на наказание от 5 до 15 години затвор.
Забранена е употребата на алкохол на обществени места, включително и паркове.
Митнически изисквания
Забранен е вносът на млечни и месни произведения. Допуска се внос до две бутилки алкохол на човек.
Всеки чужденец може да внесе в страната, без да подлежи на деклариране, до 10 000 щатски долара или тяхната равностойност в евро или мексиканско песо.
Чужденците са длъжни да пазят миграционната форма, попълнена при влизане в страната и да я предоставят на излизане. За загубена миграционна форма се заплаща глоба.
Препоръчваме на българските граждани при влизане в страната, особено през сухопътните граници на Мексико, да проверяват дали в паспорта им служителят на гранична полиция е положил печат за влизане в страната. Граждани, в чиито паспорти не е положен този печат, подлежат на глоба.
Движение по пътищата
Препоръчва се използването на обществен транспорт с лица, които познават добре населеното място, което се посещава. Да се избягва наемането на случайни таксита извън определените за целта места.
Не се препоръчва посещението на крайни квартали, както и пътуването нощем.
Здравеопазване
Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода.
Не се препоръчва да се консумират храни, приготвени на улицата или продавани от улични продавачи.
Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират след като се измият добре.
Следва да се има предвид, че разположението на столицата Мексико на надморска височина от 2 260 м. може да предизвика някои усложнения при хора със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.
Няма изискване за поставянето на определени ваксини.
Независимо от липсата на задължителни имунизации в Мексико и страните от Централна Америка съществува реална опасност от заразяване с чикунгуня, зика или денге. Тази опасност нараства особено през дъждовния период (май-ноември).При посещения на места с ясно изразен тропически климат и растителност е препоръчително туристите да използват препарати против комари.
Посолство на Република България в Мексиканските съединени щати
Адрес: Paseo de la Reforma 1990, Col. Lomas de Chapultepec, Del. Miguel Hidalgo, c.p.11000, Ciudad de M?xico
Телефон: +52 55 5596 3283 + 5255 5596 3295
Факс: + 5255 5596/108
Дежурен мобилен телефон за връзка в извънработно време и в спешни случаи: (+52 1) 55 6064 5199 (044 55 6064 5199, когато се набира от стационарен телефон в Мексико и 55 6064 5199, когато се набира от мобилен телефон на мексикански мобилен оператор на територията на Мексико)
Работно време: По – Пт, 08.30 - 16.30 ч.
Консулска служба: По - Пт, 08:30-16:30 ч.
Информация по консулски въпроси по тел.:+52 55 5596 3295, По - Пт, 09.00 - 15.00 ч.
E-mail: Embassy.Mexico@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/mexico

Мексико няма посолство в Република България. Акредитирано в Република България е посолството на Мексиканските съединени щати в Унгария.


Екскурзии от Канкун:

Остров Муерес с катамаран - 196 лв.


Насладете се на един прекрасен ден на Карибите – разходка с катамаран от Канкун до остров Муерес. По време на пътешествието ще се видите на впечатляващите и изключително красиви коралови рифове в тюркоазените води на Карибско море. Ще имате възможността да се насладите на красотата на Карибите, на пищна тропическа джунгла и на невероятното наследство от цивилизацията на маите. Остров Муерес е едно от природните съкровища на Мексико и истински земен рай. Времетраене на екскурзията: от 09:15 – 17:15 часа. Моля имайте предвид, че мястото не е препоръчително за гости с обриви / кожни заболявания или бременни жени. Трансфер от/до хотела.


Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Jolly Roger - 225 лв.


Изживейте пиратски легенди на борда на галеона на Jolly Roger. Насладете се на вкусна вечеря с лобстери, докато гледате грандиозното пиратско шоу. Бумът на оръдието означава, че шоуто е на път да започне. Jolly Roger ще ви бъде домакин и церемониал-майстор за вечерта. Той ще Ви запознае с екипажа си и ще Ви разкаже за невероятните приключения в открито море.
По време на вечерята ще Ви сервират самите пирати, но бъдете внимателни докато се храните, може друг кораб да се приближи тихо в тъмнината и да Ви нападне. Не се страхувайте, Jolly Roger ще издаде заповеди на хората си да заемат бойни позиции, оръдията са готови за огън. Пирати, въоръжени до зъби с мечове и пистолети ще скочат от такелажа надолу до палубата, където следва бой с мечове между екипажите, озвучен с невероятни звукови и светлинни ефекти.
Вечерята е богата – омари, бюфет от салати, задушени зеленчуци, ориз, печени картофи и десерт. Неограничено количество мексикански напитки по време на пътуването. Елате с нас на това приключение в открито море.
Цената не включва трансфер до пристанището.


Вход за Dolphin Ride - 190 лв


Dolphin Ride е програма, с която ще имате възможността да прекарате много време с делфини във водата и на платформа. Ще имате възможността да плувате свободно с делфините, а също така ще може и да разгледате подводния свят със специални очила. Интересна част от програмата е, че ще получите една голяма целувка от делфин!
Черешката на тортата е обиколка на басейна върху делфин!
Продължителност на програмата – 45 минути.
Не включва трансфери!


Xplor парк Ривиера Мая - 370 лв.


Провокирайте и тествайте собствените си емоции, докато се забавлявате в най-добрият екотуризъм парк в Ривиера Мая – Xplor. Паркът е разположен на площ от 6 мили и разполага с единадесет вълнувъщи въжени линии/пътеки https://www.youtube.com/watch?v=ar1l2bv18VE. Ще изживеете едно пътешествие в джунглата на безспирни превозни средства. Ще се потопите в подземен рай, в който може да плувате заобиколени от сталактити и сталагмити. Следва рафтинг по уникален маршрут и не на последно място богат обяд на блок маса, който ще Ви зареди с енергия.
Цената включва входен билет, обяд и напитки; и трансфери.
Паркът работи всеки ден от 9.00 до 17.00ч.


Tulum и Xel-Ha - 349 лв.

Полюбувайте се на красотата на древната архитектура в Тулум, единственият град на маите, който гледа към кристално синьото Карибско море, а след това изживейте приключение, достойно за самия Властелин на маймуните в Xel-H?, най-големия естествен аквариум в света, където може да се гмурка с шнорхел в лазурните води или просто да се наслаждава на топлото мексиканско слънце.
Гледката на руините на Тулум ще ви изуми, когато те бавно се появяват над хоризонта и във вашата зрителна линия. Кацнал на върха на величествена скала и с изглед към поразителното, почти неестествено синьо на Карибите, Тулум беше град със стени и, според мнозина, голямо пристанище на маите. Руините са призрачни, но стоят стоически в противоречие с изминалото време. Съзерцавайте невероятните стенописи, които покриват стената на един храм; вижте зловещия Храм на низходящия Бог; да се възхищаваме на храма на бога на ветровете; и накрая, но не на последно място, открийте великолепния Ел Кастило, храмът, построен върху скала с великолепна гледка към брега.
Продължете към Xel-H?, естествен аквариум, известен по целия свят със своите ярко оцветени тропически риби, които се спускат под повърхността. Той също така може да се похвали с драматични варовикови образувания, които създават чудесен фон. Изпробвайте храбростта си в шеметния Камък на храбростта; опитайте коварния Трепачанга; „освежаващата“ Салпичанга; и вълнуващия полет на Mo. И след всичко това, можете да се отпуснете с гмуркане с шнорхел, плаване в мангрова гора или просто разпускане на хамак.
Продължителност: около 10 часа, от 07:20 до 17:30ч.


Xcaret Basic с трансфер - 319 лв.

Посетете Xcaret, един от най-забележителните природни паркове в Мексико. Насладете се на уникална обиколка из най-зрелищния еко-археологически парк в страната. Повече от хиляда години Xcaret е бил един от най-важните центрове, където древната цивилизация на маите е провеждала своите церемонии. Ще се разходите из красивата и загадъчна мрежа от тъмни реки, дълбоки басейни и блестящи лагуни. А по пътя ще се срещнете с многобройни мексикански създания, като гигантски пеперуди и костенурки.
Времетраене на екскурзията - 09:00 - 21:00 часа, с трансфер от / до хотела. Цената включва транспорт и входен билет. В цената не е включена екипировка за гмуркане, напитки и храна.

Всички екскурзии се провеждат на английски или испански език. В цените на екскурзиите не са включени еко такси, пристанищни таски и подобни ако се изискват такива!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

SUPER MEGA SALE OFFER!!! ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА!!!

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти