Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ - самолетна екскурзия, април 2021

Номер на оферта

/

232699

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Париж (летище Шарл де Гол) - София на авиокомпания "България Ер"
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. на човек
Трансфери летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* (или подобен)
Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
Водач от България
Цялостна организация и обслужване на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на ЗАД "Армеец"

Цената не включва

Задължителни доплащания на място:
Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място)
Доплащане за слушалки: 3 EUR на човек за всеки тур (заплащат се на място)
Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 16,90 € за зони 1-4 (заплаща се на място)

Екскурзии по желание:
"Духът на Монмартър"
"Класически Париж - на левия бряг на Сена"
Круиз с панорамно корабче по Сена
"Величието на Версай"
"Лувъра и неговите шедьоври"
"Изкуството на музея Орсе"
Билет за посещение на историческото кабаре "Мулен Руж" в Монмартър
Билет за посещение на кабаре "Лидо" на Шанз-Елизе

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

ПАРИЖКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

самолетна екскурзия с обслужване на български език!
08.04.-11.04.2021

ПРОГРАМА:
1 ДЕН СофияПариж

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.10 ч. с директен полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, Малкия и Големия дворец, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет и Прентан, луксозният площад Вандом и др. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град. Турът не е подходящ за лица с ограничена подвижност!
Нощувка.

2 ДЕН Париж

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Класически Париж - на левия бряг на Сена" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.): Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената на Франция, квартал Сен Жермен де Пре и Латинския квартал с чаровните си криви улички с множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; площад Сен Мишел с едноименния фонтан - любимо място за срещи на парижани; книжарницата "Shakespeare and Companу", която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век; остров Сите - духовното сърце на Париж, Съдебната палата с Консиержьори - бивша кралска резиденция и параклисът „Сен Шапел“, емблематичната готическа катедрала Нотр Дам, чието изграждане започва през 1163 г. и оттогава е свидетел на множество драматични исторически събития и др..
==>По желание /с доплащане/: Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час) .
Корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Париж и прочутите забележителности, разположени от двете страни на Сена - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, двата историческите острова - Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр. и Сен Луи, съхранил духа и атмосферата на средновековния град и други.

==>По желание /с доплащане/, 14:30 ч.: "Изкуството на музея Орсе" - посещение на топ музея на Париж с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Париж – Дворецът "Версай" – Париж ~40 km

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на бьлгарски език (5 ч.): Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката започва с въведение към историята, разглеждане на Кралския параклис и основните зали на двореца - салона на Херкулес, салоните на Венера, на Диана, на Марс, спалнята на Краля, Огледалната зала и други, представящи начина на живот в кралската фамилия и двора, както и своеобразна панорама на най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце. Свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца.

==>По желание /с доплащане/: "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът се намира в центъра на Париж, на десния бряг на р. Сена и е най-посещаваният музей в света. За първи път музеят отваря врати през 1793 г. и днес в него са изложени над 30 000 произведения на изкуството в няколко различни колекции. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. Казват, че и няколко дни не стигат, за да се обиколят всички експонати, съхранени в лабиринтите на тази огромна съкровищница, разположена на площ от над 60 000 кв.м. Заедно ще разгледаме най-впечатляващите произведения, а след приключване на двучасовата екскурзоводска беседа, може да останете в музея и допълнително време, за самостоятелна разходка по желание.
==>По желание, вечерта: Кабаре Мулен Руж (самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - представление в най-известното историческо кабаре на Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.

4 ДЕН ПарижСофия

Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:05 ч.


Условия за записване: депозит за записване: 30% от основния пакет; доплащане до крайната цена: до 30 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Пролет 2024 - Франция |  Пролет 2024 - Париж

Избрани оферти