Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ ОТ ВАРНА

Номер на оферта

/

231660

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна – Париж (Бове) – Варна с „Уиз Еър”;
- Летищни такси;
- Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см;
- Трансфери летище - хотел – летище;
- 3 нощувки със закуски в избрания хотел;
- Панорамна обиколка с автобус с екскурзоводско обслужване на български език.
- Пешеходна разходка с екскурзовод на български език;

Цената не включва

- Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки);
- Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки);
- Пешеходна програма Големите булеварди и Шанз-з-Елизе с екскурзовод на български;
- Посещение на Лувъра с екскурзовод на български;
- Билет за самостоятелно посещение на Лувъра;
- Посещение на двореца Версай и квартала Дефанс с екскурзовод на български;
- Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
- Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
- Градска такса (city tax);
- Билети за градския транспорт, входни такси в музеите и пр.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел в центъра на Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20, предварително чекиране и запазени места).

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 06:20 ч. - отпътуване от летище Варна. Кацане на летище „Бове” в Париж в 08:45 ч. Трансфер. Настаняване в хотела. След обяд - по желание полудневна пешеходна програма „Големите булеварди и Шан-з-Елизе" с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва пешеходна разходка с екскурзовод на български език по следния маршрут: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста „Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“. Програмата започва от музея „Гревен" и завършва на площад „Конкорд“. Необходимо е да се ползва метро на връщане, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала „Монмартър” (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала „Монпарнас“, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи. Свободно време. След обяд - по желание посещение на Лувъра с екскурзовод и с влючен билет с доплащане 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва резервация за група, такса за вход в Лувъра и екскурзоводска беседа на български. Изисква се заявка и заплащане в България. Провежда се при минимум 10 човека. Екскурзоводската беседа продължава около час и половина, след което клиентите могат да продължат сами да доразглеждат музея. Възможност за посещение на Айфеловата кула (придвижването е с метро). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, площад “Конкорд”. Възможност за разходка с корабче по р. Сена (билетът за корабчето не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободен следобед. 14.00 ч. - по желание посещение на двореца „Версай“ и на квартала „Дефанс“ с доплащане 149 лв. за възрастен и 114 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се организира при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 06:00 ч. трансфер до летището. 09:15 ч. полет Париж - Варна. Пристигане в 13:30 ч.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид,че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. „Руал Травел“ може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Цената на услугата е 42 лв. за възрастни над 25 години (при предварителна заявка и заплащане в България) и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.


Дати през 2020 г. и цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C D E F
16.04 – 19.04 1159 1179 1249 1255 1319 1389
15.10 – 18.10 1259 1279 1349 1355 1419 -
Допл. за инд. стая 235 246 235 276 330 330
Нам. за 3-ти възр. 0 0 29 0 0 18
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 320 320 320 - 320 320
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 200 200 200 200 200 200

Хотели, които използваме при съответния вариант:

A Victoria**
B Havane***
C Opera Lafayette***
D Lautrec Opera***, Pax***
E Best Western Ronceray Op?ra***
F Villa Op?ra Drouot**** (стаи стандарт)

ЗАБЕЛЕЖКА: Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.

Описание и снимки на хотелите търсете в нашия уеб сайт www.rual-travel.com

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.20 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1.90 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2.90 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.



Допълнителни услуги:
- Доплащане за чекиран багаж до 10 кг с максимални размери 149/119/171 в двете посоки - 92 лв
- Доплащане за чекиран багаж до 20 кг с максимални размери 149/119/171 – 132 лв

- Пешеходна програма „Големите булеварди и Шан-з-Елизе" с екскурзовод на български - 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, включва пешеходна разходка по следния маршрут - Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста „Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“.
- посещение на Лувъра с екскурзовод и с влючен билет с доплащане – 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва резервация за група, такса за вход в Лувъра и екскурзоводска беседа на български. Изисква се заявка и заплащане в България. Провежда се при минимум 10 човека. Екскурзоводската беседа продължава около час и половина, след което клиентите могат да продължат сами да доразглеждат музея;
- Билет за Лувъра – 42 лв/ безплатен за деца и младежи до 25 г - Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид, че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Услугата се заявява предварително и се заплаща в България, а не на място и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.
- Посещение на Двореца „Версай“ и квартала „Дефанс“ – 139 лв/114 лв за деца и младежи до 25 г - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България. Екскурзията се провежда при минимум 15 участника. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа, такса за вход в двореца и градините.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Пролет 2024 - Франция |  Пролет 2024 - Париж

Избрани оферти