Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ – ТРЕТИ МАРТ 2024 - шестдневна

Номер на оферта

/

240702

Дати & цени

01 март 2024 - 06 март 2024 г. - Цена от 1553 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ПАРИЖ;
ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА С ЕКСКУРЗОВОД.

Цената не включва

ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА "ШАН-З-ЕЛИЗЕ" И АЙФЕЛОВАТА КУЛА;
БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛУВЪРА;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ВЕРСАЙ И НА КВАРТАЛА ДЕФАНС;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛАТИНСКИЯ КВАРТАЛ И КВАРТАЛА СЕН ЖЕРМЕН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА "МУЛЕН РУЖ";
РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО СЕНА;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР

Програма на пътуването

Екскурзията включва 5 нощувки със закуски в хотел в центъра на Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с „България Ер”.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 01.03.2024 - 07:20 ч. - 09:20 ч. полет СофияПариж. Трансфер. Настаняване в хотела. След обяд - по желание пешеходна програма „Шан-з-Елизе“ и Айфелова кула" с доплащане 49 лв. Цената включва разходка по „Шан-з-Елизе“ с екскурзоводска беседа и възможност за качване на Айфеловата кула и не включва билета за кулата, който до върха струва 28,30 EUR за възрастни, 14,10 EUR за младежи от 12 до 24 г. и 7,10 EUR за деца до 11 г. Заявява и заплаща в България, а не на място. Необходимо е да се ползва метро, като цената на билетите за метро не е включена в пакетната цена на екскурзията. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 02.03.2024 – Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала „Монмартър” (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците, Мулен руж), Гранд Опера, пл. “Вандом”, Мадлената, пл. “Конкорд”, бул. „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на Инвалидите, квартала „Монпарнас“, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина), острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери), площад „Шатле”. Свободно време. След обяд - възможност за самостоятелно посещение на Лувъра (доплащане 42 лв. за възрастен/безплатно за деца и младежи до 24 г. - за предварително закупуване на билета). По желание - разходка с корабче по Сена с доплащане 30 лв. за възрастни, 16 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз по Сена). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 03.03.2024 – Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, площад “Конкорд”. Свободен следобед. По желание посещение на двореца „Версай“ и на квартала Дефанс с доплащане 169 лв. за възрастен и 134 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца Версай и в градините на двореца; програмата завършва в квартала Дефанс – парижкото Сити, който представлява изложба на архитектурата на XX и XXI век. Екскурзията се организира при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.03.2024 – Закуска. Свободен ден. По желание полудневна пешеходна програма – посещение на Латинския квартал и квартала „Сен Жермен“ с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръхпопулярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона (отвън), църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място; ползва се метро. Вечерта – възможност за посещение на Мулен Руж (с доплащане). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 05.03.2024 – Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи – музея Орсе, Оранжри, Пти пале, музея Роден, Инвалидите и пр. или на Евродисни. Нощувка

ШЕСТИ ДЕН – 06.03.2024 – Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. 10:15 ч. – 14:00 ч. - полет Париж - София.
==========================================================
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията към август 2023 г. При промяна на същите туроператорът не носи отговорност и ще уведоми клиентите своевременно.
Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.
==========================================================
Хотели, които използваме при съответния вариант

Victoria**
Цена на човек в двойна стая:1553 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1937 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1483 лв

Havane***
Цена на човек в двойна стая: 1744 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2294 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1744 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастени: 1654 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1674 лв

Best Western Ronceray Opera***
Цена на човек в двойна стая:1759 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2309 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1679 лв

Aston***
Цена на човек в двойна стая:1955 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2723 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1875 лв

Acadia Astotel***
Цена на човек в двойна стая:1999 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2817 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1919 лв

Axel***
Цена на човек в двойна стая: 2064 лв
Цена на човек в индивидуална стая:2989 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 2064 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастени: 1964 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1984 лв

Holiday Inn Paris Opera Grands Boulevards****
Цена на човек в двойна стая: 2399 лв
Цена на човек в индивидуална стая:3483 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 2236 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастени: 2179 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 2236 лв
==========================================================
Забележка: Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.
==========================================================
ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.
==========================================================
КАК ДА ПОСЕТИТЕ „ЕВРОДИСНИ” ОТ ПАРИЖ:
1.Бихте могли да отидете до „Евродисни” с влакчетата RER, които можете да вземете от много спирки в Париж (Opera, Chatelet, Gare du Nord и пр.) - линия А, слиза се на последната спирка Marne-la-Valee.
Билетът за RER струва около 7 евро в една посока, а картата за вход за парка Дисниленд е около 70 евро за възрастни и 60 евро за деца под 11 г., а за парка Дисниленд + Диснистудио - около 80 евро за възрастни и 70 евро за деца под 11 г. Карти се купуват на входа на Евродисни.

2.При наличност, можете да закупите от нас билет на френската туристическа агенция Pariscityvision, която прави трансфери до Дисни и обратно с автобуси, които тръгват от и се връщат от Берси (пред главния вход на хотел PULMAN****).
Билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд”, струва около 130 евро за възрастни и деца.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  3 Март 2024 - Франция |  3 Март 2024 - Париж

Избрани оферти