Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

ПЕРЛИТЕ на ИЗРАЕЛ - чартърни полети от София

Номер на оферта

/

234894

Дати & цени

Цената включва

  • Директен чартърен полет с включени летищни такси София – Тел Авив – София с авиокомпания Bulgarian Air Charter;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки на база закуска и вечеря:
  • 1 нощувка в хотел в Нетания;
  • 1 нощувка в хотел в Тиберия;
  • 2 нощувки в хотел във Витлеем;
  • Разходка с корабче по Галилейското езеро;
  • Holiday Travel Kit – шапка, карта на Израел, Hamsa – типичен подарък за късмет;
  • Сертификат за хаджийство;
  • Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
  • Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
  • Гранични такси;
  • Входни такси по време на всички обиколки;
  • Слушалки по време на провеждане на беседите;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
  • 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс.

 

Цената не включва

  • Бакшиши за шофьорите около 2 щатски долара на ден;
  • Бакшиши за водачите около 3 щатски долара на ден;
  • Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
  • Лични разходи;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
  • Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон, при Евро-Долар – 1.17;

 

Програма на пътуването

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване;
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет).


Хотел по програма ПЕРЛИТЕ на ИЗРАЕЛ - чартърни полети от София

Дати и Цени



Цените са в ЛЕВА на база HB

Ден 1

Пазара Сарона - Тел Авив - Яфо - Нетания: около 30 км / 35 мин.

Среща на Летище София за полет София - Тел Авив.

След пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив, започваме деня с посещение на пазара Сарона, който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито, сравним с Ла Бокерия в Барселона. Ще се разходим по главните улици на икономическия и финансов център на Израел - Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус.

Продължаваме към Яфo, който привлича туристи със своето пристанище, с 8000 годишна история и ще се разходим по тесните му улички. и из реставрираният квартал на художниците. Посещаваме още и Неве Цедек - първият квартал на Тел Авив, построен през 1887 г.

Настаняване в хотел в Нетаня. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум - Табха - Тиберия: около 104 км / 1 час и 30 мин.

Закуска. Отпътуваме за Кесария - града известен с впечатляващия амфитеатър от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел.

След това посещаваме Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура.

Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.

След Назарет ще посетим Капернаум - мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.

В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха - мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба".

Вечеря и нощувка в хотел Тиберия.

Ден 3

Разходка с лодка - Голанските възвишения - Каср ал Яхуд - Йерихон - манастира на изкушението - Мъртво море - Кумран - Витлеем: около 176 км / 3 часа и 30 мин.

Закуска. Започваме деня с една приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел.

След мини-круиза ни се отправяме към Голанските възвишения, за да се насладим на чудесната панорамна гледка. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордания, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон - най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран - мястото където са открити прочутите ръкописи. Вечеря и нощувка в хотел във Витлеем.

Ден 4

Йерусалим - стар град - Витлеем: около 9 км / 35 мин.

Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.

След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.

По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.

Остатъкът от деня ще прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието - Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен.

Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място - Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.

Над стената на плача се намират и двете красиви джамии - Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.

Следобед се връщаме във Витлеем и посещаваме Базиликата Рождество Христово.

Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 5

Витлеем - летише Бен Гурион - София:

Закуска. Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути.

Забележки:

Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен.

В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.

Полетно разписание:

Превозвач: Bulgarian Air Charter

София - Тел Авив - 10:00 ч. - 12:30 ч.

Тел Авив - София - 13:20 ч. - 16:10 ч.

Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност - около 1 час и 20 минути в посока с 3*/4* автобус.




Допълнителни екскурзии

Разхока с лодка по Галилейското езеро
ИЗРАЕЛ,ТЕЛ АВИВ

Разхока с лодка по Галилейското езеро

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв./човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: няма.
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Условия за потвърждаване и прекратяване:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

Ако в последните 20 дни се променят условията за пътуване в негативна посока и това доведе до анулация на полета, то клиентите ще получат ваучери за заплатената сума.

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Ранни записвания 2024 - Израел |  Ранни записвания 2024 - Тел Авив

Избрани оферти