Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

ПЕРУ - ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА С ВОДАЧ

Номер на оферта

/

234579

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ СОФИЯ-МАДРИД-СОФИЯ;
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ МАДРИД-ЛИМА-МАДРИД;
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ВЪТРЕШНИ ПОЛЕТИ ЛИМА-АРЕКИПА И КУСКО-ЛИМА;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 3* В ЛИМА;
1 НОЩУВКА В ХОТЕЛ 4* В ИКА;
2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 3* АРЕКИПА;
1 НОЩУВКА В ХОТЕЛ 4* В ЧИВАЙ;
2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В ПУНО;
3 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В КУСКО;
1 НОЩУВКА В ХОТЕЛ 3* В АГУАС КАЛИЕНТЕС (МАЧУ ПИКЧУ);
13 ЗАКУСКИ, 6 ОБЯДА, 1 ВЕЧЕРЯ;
ПОЛЕТ НАД ЛИНИИТЕ В ПУСТИНЯТА НАСКА;
ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА;
БИЛЕТ ЗА ВЛАК VISTADOME ОЛАНТАЙТАМБО – АГУАС КАЛИЕНТЕС (МАЧУ ПИКЧУ) И АГУАС КАЛИЕНТЕС (МАЧУ ПИКЧУ) - КУСКО;
ТРАНСПОРТ ПО ПРОГРАМАТА С ИНДИВИДУАЛЕН ЗА ГРУПАТА МИКРОБУС/АВТОБУС;

Цената не включва

СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИТЕ УСЛУГИ С ДОПЛАЩАНЕ;
БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ;
ТАКСИ ЗА МУЗЕИ ИЗВЪН ТЕЗИ В ПРОГРАМАТА;
НАПИТКИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНИЯТА;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5-6 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И СЕ ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО ОТ ТУРИСТИТЕ);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петнадесетдневна и включва 2 нощувки в хотел 3* в Лима, 1 нощувка в хотел 4* в Ика, 2 нощувки в хотел 3* Арекипа, 1 нощувка в хотел 4* в Чивай, 2 нощувки в хотел 4* в Пуно, 3 нощувки в хотел 4* в Куско, 1 нощувка в хотел 3* в Агуас Калиентес (Мачу Пикчу), 13 закуски, 6 обяда, 1 вечеря. Пакетната цена включва самолетни билети, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с „България Ер” и Air Europa (с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг); вътрешните полети Лима – Арекипа и Куско – Лима са с местни авиокомпании. Вътрешните трансфери в Перу се извършват с индивидуален за групата микробус/автобус.

ПЪРВИ ДЕН – 07:10 – 09:45 ч. – полет СофияМадрид. 23:55 ч. – полет за Лима. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 05:30 ч. – пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Ранно настаняване. Закуска. Свободно време за освежаване. Полудневна обиколка на Лима – разглеждане на съвременната и колониалната част на града. Обиколката включва кварталите „Мирафлорес” и „Сан Исидро”, „уака” - свещенното за инките място, централния площад „Пласа де Армас” с великолепните заобикалящи го колониални сгради, манастира „Санто Доминго”. Завръщане в хотела. Нощувка в Лима.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за гр. Паракас (260 км). Пътят на юг минава покрай тихоокеанското крайбрежие, където се редуват пустинни пейзажи и оазиси. Отпътуване с моторна лодка за островите Байестас, част от Националния резерват Паракас – най-големия природен резерват на перуанското крайбрежие. По пътя ще видите известния геоглиф „Канделабро”, който според легендата бил създаден от моряците, за да им известява, че наближават брега. На островите ще имате възможност да наблюдавате пеликани, корморани, морски лъвове, перуански пингвини и др.морски птици. Отпътуване за оазисът Уакачина (75 км). Възможност за тур с бъги из пустинята (с доплащане 99 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; провежда се при група от минимум 10 участника; препоръчват се удобни дрехи, затворени обувки, слънцезащитен лосион, вода, шапка, слънчеви очила; не се препоръчва на страдащи от сърдечни заболявания, както и на възрастни хора или бременни жени). Трансфер до гр. Ика (7 км). Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището в гр. Ика за полет над световноизвестните линии в пустинята Наска (ЮНЕСКО). Това са древни геоглифи на повече от 2000 год., разпръснати из пустинното поле на Наска и представляват стилизирани образи на животни или растения. По-известните от тях са „паяка”, „маймуната”, „колибрито”, „кондорът” и др. Отпътуване за Лима (300 км). Трансфер до летището за полет до Арекипа - вторият по големина град в Перу. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Арекипа – кварталите „Кармен Алто” и „Янахуара”, откъдето се откриват панорамни гледки към вулканите Мисти, Пикчу Пикчу и Чачани. Посещение на манастира „Санта Каталина”- впечатляващ религиозен комплекс, който е бил затворен за посетители близо 400 г. Неговите криволичещи улички, площади и живописни градини напомнят за древните квартали на Севиля и Гранада. Обиколката продължава с посещение на историческия център (ЮНЕСКО) с главния площад и катедралата. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Национален резерват Пампа Каняуас (87 км), където могат да се видят множество викуни. Кратки фотопаузи в Патауаси и Покрапампа. Продължаване към град Чивай (80 км), разположен високо в Андите на 3635 м.н.в. Обяд. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време и възможност за къпане в термален извор в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за „Круз дел Кондор” (40 км) – наблюдателна площадка, от която се открива прекрасна гледка към каньона Колка, един от най-дълбоките в света. При ясно време могат да се наблюдават полетите на величествените кондори, символ на Перу. Кратка спирка в град Мака и разглеждане на църквата и местния пазар. Обяд. Отпътуване за Пуно. Настанване в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия по езерото Титикака – най-високо разположеното плавателно езеро в света. Отпътуване с лодка до остров Такиле и среща с местни жители, облечени в пъстроцветни костюми, които ще демонстрират своите древни традиции и обичаи. Възможност за участие в демонстрация по тъкане. Обяд, включващ местни ястия. Отпътуване за Урос - група острови от плаваща тръстика, дом на местното племе уру. Завръщане в хотела. Нощувка в Пуно.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Куско (380 км). По пътя – спирка в прохода Ла Рая. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Куско. По пътя – разглеждане на Ракчи - археологически комплекс от епохата на инките, чиято главна забележителност е храмът на бог Виракочи. Отпътуване за Андауайлияс и посещение на църквата „Сан Педро”. Пристигане в хотела в Куско. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Куско (ЮНЕСКО), известен като град на инките. Посещение на: пазара „Сан Педро”; храма Кориканча – най-важния храм на инките, посветен на бога на слънцето; крепостта Саксайуаман – впечатляващ пример за военната архителктура на инките; археологическия паметник Кенко, където са се извършвали важни за инките церемонии; пл. „Пласа де Армас” и катедралата на Куско. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Свещената долина на инките и гр. Писак (35 км). Посещение на древните руини над р. Вилканота и местния пазар. Обяд в местен ресторант в Урубамба. Продължаване към крепостта Олантайтамбо - военен, религиозен и земеделски център на инките, разположена на върха на планината. Разходка из живописните улички на едноименното градче, запазило облика си от времето на инките. Трансфер до гарата. Отпътуване за Агуас Калиентес с туристически панорамен влак Vistadome. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до Мачу Пикчу (ЮНЕСКО), разположен на 2430 м н.в. Ексурзоводска програма, по време на която туристите ще могат да разгледат уникалната архителктура на „Изгубеният град на инките“. Завръщане в Агуас Калиентес. Обяд в местен ресторант. Отпътуване с туристически панорамен влак Vistadome за Куско. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Трансфер до летището за полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Вечерта – възможност за посещение на Магическите фонтани (с доплащане 57 лв. на човек и включва трансфер от/до хотела и входна такса; заявява се и се заплаща в България, а не на място; провежда се при група от минимум 10 участника). Това е най-големият в света комплекс от фонтани, вписан в Книгата на рекордите на Гинес. Състои се от 13 интерактивни фонтана с много светлини и музика. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет ЛимаМадрид в 11:40 ч.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – 05:10 ч. - кацане в Мадрид. 10:45 ч. – 15:10 ч. - полет МадридСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през декември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени на човек в лв според настаняването:
НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* ПРИ РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 01.07.2021:
цена на човек в двойна стая - 6613 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 7481 лв.
цена на трети възрастен в стая - 6563 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 6213 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 6313 лв.

НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4* след 01.07.2021:
цена на човек в двойна стая - 6863 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 7731 лв.
цена на трети възрастен в стая - 6813 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 6463 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 6563 лв.

Допълнителни услуги:
Тур с бъги из пустинята - 99 лв.
Посещение на Магическите фонтани - 57 лв.

ВАЖНО: Екскурзията не е подходяща за лица над 70 год. и такива с ограничена подвижност. Тъй като някои от обектите, посещавани по тази програма, се намират на голяма надморска височина, при записване е необходимо да представите бележка от личния лекар, че не страдате от болести на дихателната и сърдечно-съдовата система. Последователността на посещаваните градове в програмата е структурирана така че има постепенна аклиматизация, с цел да се избегне разката смяна в надморскта височина

Информация и необходими документи за пътуване: Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Перу при безвизов режим за престой до 90 календарни дни. Паспортът трябва да бъде валиден не по-малко от 6 (шест) месеца от последния ден на планираното пребиваване в страната.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Есен 2023 - Перу |  Есен 2023 - Лима

Избрани оферти