Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мачу Пикчу

ПЕРУ - Изгубеният свят на инките - гарантирана група

Номер на оферта

/

169958

Дати & цени

Цената включва

• Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини
с покрити рискове във връзка с COVID-19 .*
• 9 нощувки в хотели 4*, 2 нощувки в хотел 5*;
• 11 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;
• Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
• Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
• Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;
• Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;
• Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо - Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу - Куско;
• Туристическа обиколка на Куско с автобус;
• Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
• Посещение на оазиса Уакачина;
• Водач;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Подробна предварителна туристическа информация за Перу;
• Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) ) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте Общи условия на „Allianz Travel”).

Цената не включва

• Самолетни билети Мадрид-Лима-Мадрид, Лима-Куско, Хулиака-Лима с включени лет. такси на LATAM Peru; София-Мадрид с включени лет. такси на Bulgaria air; Мадрид-София с включени лет. такси на Ryann air. Договорена групова цена 2200 лв на човек до гарантиране на групата - 08.04.2021. Заплащат се до 16.04.2021.
Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с автобусни трансфери от Агуас Калиентес (без местен гид). При минимум 10 туристи е включен водач: 95 USD на човек;
• Полет над платото Наска, който се извършва директно от летището в Ика (без автобусен преход до платото, което се намира на 150км от Ика!). Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. Включен автобусен трансфер до/от летището. При минимум 15 туристи е включен водач: 190 USD на човек;
• Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан при минимум 10 туристи с водач: 35 USD на човек;
• Посещение на шоу-демонстрация на перуански коне „пасо“ в Лима с включена вечеря на бюфет, трансфери и водач при минимум 10 туристи: 40 USD на човек;
• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 70 USD на човек;
• Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.

Програма на пътуването

Екскурзия до Перу - Изгубеният свят на инките

Лима - Свещената долина - Мачу Пикчу - Куско - Пуно - ез. Титикака - Ика - линиите Наска - Уакачина - Паракас

15 дни / 11 нощувки

ДАТА: 05.06 - 19.06.2021 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА!

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ В ДВОЙНА СТАЯ БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНA

ЦЕНА - Обща цена на основен пакет при група от 16 туристи - цена на човек в двойна стая: 4990 лв

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА С ОТСТЪПКА ДО 29.04. - 4790 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Включена застраховка "Отмяна на пътуване"!
-Добре балансирана програма - умерено темпо и достатъчно време за разглеждане!
-Включени 2 вътрешни полета - без дълги нощни преходи с автобус!
-Настаняване в подбрани хотели 4* и 5*!
-Включени 2 нощувки в Свещената долина на Инките и една до Мачу Пикчу!
-Включени 3 вечери и 3 традиционни перуански обяда!
-Тази програма се провежда за 10-та поредна година!

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим. През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 / 05 юни, събота / София - Мадрид - Лима

Излитане от летище София с авиокомпания Bulgaria Air в 16:20 за Мадрид. Кацане в 18:55.

Ден 2 / 06 юни, неделя / Лима

Продължение за Лима с авиокомпания LAТАМ Аirlines в 00:35. Нощувка в самолета. Кацане в Лима в 05:50 Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска и време за освежаване, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”. Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Следваща спирка е главният площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / 07 юни, понеделник / Лима - Куско - Свещената долина

Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско в 10:25. Пристигане в Куско в 11:48, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Настаняване в хотел Sonesta Posadas del Inca Yucay 4*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 / 08 юни, вторник / Свещената долина с Олантайтамбо

Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея - Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

Ден 5 / 09 юни, сряда / Свещената долина - Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4* в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 / 10 юни, четвъртък / Мачу Пикчу - Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15 км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м н.в. Настаняване в хотел Ramada Costa del Sol Cusco 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 7 / 11 юни, петък / Куско

Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките - впечатляващата крепост Саксайуаман построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 12 юни, събота / Куско - Пуно

Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака - най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Кратък стоп в крайпътното градче Пукара и пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка.

Ден 9 / 13 юни, неделя / Пуно

Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им.
Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” - друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 / 14 юни, понеделник / Пуно - Лима - Ика

Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 10:11. Кацане в Лима в 11:45, посрещане и трансфер до Ика - град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Vi?as Queirolo 4*. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 15 юни, вторник / Ика - Наска - Ика

Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска - трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор.
Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Vi?as Queirolo в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Вечеря и нощувка.

Ден 12 / 16 юни, сряда / Ика - Лима

Закуска. Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*. Свободно време и нощувка.
Вечерта по желание можете да се насладите на уникално шоу демонстриращо галантността на стъпките на специалната порода перуански коне „пасо“. В мероприятието е включена вечеря на бюфет и представление с фолклорни танци от северно Перу.

Ден 13 / 17 юни, четвъртък / Лима - Мадрид

Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. Освобождаването на стаите става до обяд. Трансфер до летище и полет до Мадрид в 19:45 с авиокомпания LAТАМ Аirlines. Нощувка в самолета.

Ден 14 / 18 юни, петък / Мадрид - София

Кацане в Мадрид в 14:10. Продължаване за София с авиокомпания Ryann Air в 20:10.

Ден 15/ 19 юни, събота / София

Кацане в София в 00:30.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.
Важни уточнения: Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките. www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

Важно
• Цената е валидна при група от минимум 16 туристи.
• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор и депозит в размер на 2000 лв на човек.
• Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70 г. и в добро здравословно състояние. Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, съветваме пътуващите да се консултират с личния си лекар относно свързаните рискове и тяхно лично здравословно състояние. При записване за екскурзията се подписва декларация, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.
• Към момента се изисква отрицателен PCR тест при влизане в Перу;
• Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, не се налага карантина;
• За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за районите, включени в тази програма.
Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на интернет страницата на НЦЗПБ, раздел Паразитология и тропическа медицина: https://www.ncipd.org/images/UserFiles/File/Parazitologia/Malaria_countrylist.pdf
За контакти:
НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
СРЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път.
• Краен срок за събиране на групата: 15.03.2021;
• Доплащане на общата цена на пътуването става до: 08.04.2021.
• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на Профи Травъл Център заедно с доплащането на пакета.

За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за районите, включени в тази програма.
Към момента се изисква отрицателен PCR тест при влизане в Перу;
Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, карантината се отменя;

Цените са изготвени при курс 1 USD=1,63 лева към 18.08.2020 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени остатъка от цената към момента на доплащане, който е 25.03.2021.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата. Агенцията не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, агенцията не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Мачу Пикчу |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Мачу Пикчу |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Мачу Пикчу

Избрани оферти