Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ривиера Мая

ПОЧИВКА В МЕКСИКО - РИВИЕРА МАЯ - С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

Номер на оферта

/

231627

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Мадрид – София с „Уиз Еър“ или „Райънеър” (с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж);
- Самолетен билет Мадрид – Канкун – Мадрид с чартърен полет (с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж);
- Трансфери летище – хотел – летище;
- 1 нощувка със закуска в Мадрид в хотел 4*;
- 7 нощувки на база All inclusive в хотел 5* на Ривиера Мая;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Местна такса в хотелите в Мексико – около 1,22 евро на стая на вечер (заплаща се на място);
- Разходи от личен характер;
- Входни такси за музеи, градски транспорт и т.н.;
- Държавна такса при напускане на Мексико - около 70 евро (заплаща се в брой на летището);
- Упоменатите с доплащане екскурзии;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”.

Програма на пътуването

Програмата е десетдневна и включва 1 нощувкa със закускa в хотел 4* в Мадрид (в района на летището), 7 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 5* част от комплекса Barcelo Maya Grand Resort на Ривиера Мая, самолетен билет СофияМадридСофия на „Уиз Еър” или „Райънеър” (с включени летищни такси, 1 бр. чекиран багаж до 20 кг, 1 бр. ръчен бгаж с размери 40х30х20 см), самолетен билет МадридКанкун – Мадрид с чартърен полет на Evelop Airlines (с включени летищни такси, 1 бр. чекиран багаж до 20 кг, 1 бр. ръчен бгаж), трансфери летище – хотел – летище, водач – придружител от България.

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН - 22.10.2020 – 18:05 ч. - 21:00 ч. - полет СофияМадрид с авиокомпания „Уиз Еър”. Трансфер и настаняване в хотел 4* в Мадрид. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - 23.10.2020 - Закуска. Трансфер до летището. 14:55 ч. – 18:10 ч. – полет МадридКанкун. Трансфер до хотелa на Ривиера Мая. Настаняване в един от 4-те хотела от комплекса - Barcelo Maya Beach 5*, Barcelo Maya Caribe 5*, Barcelo Maya Colonial 5* или Barcelo Maya Tropical 5*. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - 24.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневен тур „Плуване с делфини” (с доплащане 298 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; включва трансфер от/до хотела; 60 мин. плуване, вход за природния парк „Гарафон”, бюфет с интернационална кухня, ползване на ВИП зона; продължителност – около 11 часа, осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Турът се провежда в плажен комплекс на Исла Мухерес. Ще имате възможност са поплувате с делфините, да ги опознаете по един неповторим и забавен начин, като прекарате известно време в естествената им среда. След това бихте могли да релаксирате във ВИП зоната на комплекса, който разполага с бюфет с интернационална кухня, открит бар и басейн. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 25.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до Чичен Итца (с доплащане 275 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; включва транспорт с автобус от/до хотела, придружител на български език, входна такса за археологическата зона, обяд в ресторант във Валядолид; продължителност – около 12 часа; осъществява се при минимум 8 учасника). Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място. Ще имате възможност да се потопите в древно сеноте, където да поплувате и да се разхладите. Екскурзията продължава с посещение на Валядолид – едно от най-цветните и красиви градчета в околността, където ще се опитате традиционни ястия в известен местен ресторант. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - 26.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд (доплащане 310 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; включва трансфер от/до хотела, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за шнорхелинг, обяд на бюфет, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове; продължителност – около 11 часа, осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - 27.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до Коба и Тулум (с доплащане 275 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; включва транспорт с автобус от/до хотела, придружител на български език, обиколка на археологическите зони на Коба и Тулум, вход за парка Ксел-Ха и обяд на бюфет; продължителност – около 12 часа; осъществява се при минимум 8 участника). Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум - съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka"an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Свободно време в парка Ксел-Ха (Xel-Ha) с включен обяд. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - 28.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до остров Косумел (с доплащане 255 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; включва трансфер с автобус и ферибот; придружител на български, вход за аква парк, посещение на рифове, шнорхел екипировка, обяд на бюфет; продължителност – около 8 часа, осъщестява се при мин. 8 участника). По време на екскурзията ще се насладите на един от най-големите и красиви острови в Мексико с повече от 2000 г. история. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.
ОСМИ ДЕН - 29.10.2020 – Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН - 30.10.2020 - Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Свободно време. Трансфер до летището в Канкун. В 20:15 ч. - полет за Мадрид.
ДЕСЕТИ ДЕН - 31.10.2020 - 13:00 ч. - пристигане в Мадрид. Свободно време или по желание - пешеходна обиколка на историческия център на Мадрид с екскурзовод на български език (с доплащане 69 лв. на човек; цената включва: трансфер от летището до центъра и обратно, обиколка на центъра на Мадрид с местен екскурзовод на български език; осъществява се при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Вечерта – полет МадридСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дата:
22.10.2020 – 31.10.2020


Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ
ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна стая 3 455 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3 395 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. 3 059 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3 355 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 3 889 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.04.2020

ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 3 655 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3 590 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.3 253 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3 555 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4 089 лв.


Допълнителни услуги:
- целодневен тур „Плуване с делфини” - 298 лв. на човек - включва трансфер от/до хотела; 60 мин. плуване, вход за природния парк „Гарафон”, бюфет с интернационална кухня, ползване на ВИП зона; продължителност – около 11 часа; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език.
- целодневна екскурзия до Чичен Итца - 275 лв. на човек; включва трансфер от/до хотела, придружител на български език, входна такса за археологическата зона, обяд в ресторант във Валядолид; продължителност – около 12 часа; осъществява се при минимум 8 учасника.
- целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд - 310 лв. на човек; включва трансфер от/до хотела, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за шнорхелинг, обяд на бюфет, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове; продължителност – около 11 часа; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език.
- целодневна екскурзия до Коба и Тулум - 275 лв. на човек; включва транспорт с автобус от/до хотела, обиколка на археологическите зони на Коба и Тулум, придружител на български, вход за парка Ксел-Ха и обяд на бюфет; продължителност – около 12 часа; осъществява се при минимум 8 участника.
- целодневна екскурзия до остров Косумел - 255 лв. на човек; включва трансфер с автобус и ферибот, придружител на български, вход за аква парк, посещение на рифове, шнорхел екипировка, обяд на бюфет; продължителност – около 8 часа; осъществява се при минимум 8 участника.
- пешеходна обиколка на Мадрид с екскурзовод на български - 69 лв. на човек включва: трансфер от летището до центъра и обратно, обиколка на центъра на Мадрид с местен екскурзовод на български език; осъществява се при минимум 10 участника.


Описание на хотелския комплекс на Ривиера Мая:
Комплексът Barcelo Maya Grand Resort се състои от четири петзвездни хотела (Barcelo Maya Beach 5*, Barcelo Maya Caribe 5*, Barcelo Maya Colonial 5*, Barcelo Maya Tropical 5*) и е разположен на един от най-красивите плажове на Карибите, в курортната зона Ривиера Мая. Простира се на 2 км по протежението на бели пясъци, кристална вода и коралови рифове. Заобиколен е от зеленината на природен парк с площ от 500.000 кв. м. Отстои на 90 км от Канкун и на 25 км от Плая дел Кармен. Подходящ е и за семейства с деца. Всеки гост на един от 4-те хотела, може да се възползва от услугите и удобствата, предлагани я останалите 3.

Стаите са оборудвани с климатик, телефон, телевизор, минибар с всекидневно зареждане на безплатни вода, безалкохолни напитки и бира, сейф, халат, пантофи, ютия и дъска за гладене, сешоар, кана за кафе/чай, захар и сметана.

Базата „All Inclusive“ включва: закуска, обяд и вечеря в 16-те ресторанта в комплекса, от които 4 предлагащи интернационална кухня на бюфет, 4 грил ресторанта и 8 специализирани а-ла–карт (мексикански, испански, японски, италиански и стекхаус с предварителна резервация и дрес код); 15 бара включително 1 мокър бар в басейна и спортен бар (24ч.), нощни клубове и барове на басейните с неограничена консумация на местни напитки (безалкохолни, бира, вино, алкохолни напитки, коктейли, кафе) както и селекция от интернационални напитки; коктейл за „добре дошли”, обменно бюро, 7 басейна, кърпи и шезлонги на басейна и плажа, воден парк с пързалки в хотел Barcel? Maya Colonial, различни дневни и вечерни програми с анимация, детски център (4-12 год.), дискотека за тинейджъри, клуб с включени напитки от 23:00 ч. до 02:00 ч. (само за лица над 18 год.).

Комплексът разполага още с фитнес, уелнес и спа център, 2 игрища за тенис, 2 игрища за скуош, 1 игрище за баскетбол, тенис на маса, водна аеробика, плажен волейбол, бадминтон, мини голф, водни спортове.

С доплащане: магазини, козметични салони, тенис с осветление, медицинско обслужване, детегледачка, интернет.

Използвани хотели по програмата в Мадрид (или подобни):
Senator Barajas 4*



Продължителност на полетите:
СофияМадрид около 3 ч. 30 мин.
МадридКанкун около 10 ч. и 15 мин.
Канкун – Мадрид около 9 ч. 35 мин.
МадридСофия около 3 ч. 30 мин.

Необходими документи: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца от дата на връщане от пътуването. Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Електричество: 120 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Ривиера Мая |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Ривиера Мая |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Ривиера Мая

Избрани оферти