Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Кападокия, Коня и Бурса - красотата на Мала Азия - LAST MINUTE

Номер на оферта

/

228717

Дати & цени

Цената включва

-Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
-1 нощувка в Анкара в хотел 4 * на база закуска и вечеря;
-2 нощувки в Кападокия в хотел 4 * на база закуска и вечеря;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4 * в Коня;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4 * в Бурса (вечерята е на сет меню);
-Туристическа програма с местен екскурзовод по посочения маршрут;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
-Водач от ТА по време на пътуването.

Цената не включва

-Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Коня:
- Музей на анадолските цивилизации - 35 турски лири;
- крепостта Ючхисар – 9 турски лири;
- Скалните църкви на долината Гьореме – 45 турски лири;
- долината Зелве – 15 турски лири;
- подземния град Каймаклъ - 35 турски лири;
- гробницата на Мевляна, Коня - 5 турски лири, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 турски лири;
- Посещение на автентично шоу на дервиши – 39,20 лв. (20 евро);
- Разходка с балон над Кападокия - около 150-170 евро, разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини;
- Всички услуги, предложени по желание;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
- Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 14:30ч.От Шел Пловдив в 16:15ч. по маршрут Истанбул - Анкара. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в турската столица около обяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия - музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Област, известна със своите причудливи земни форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на местността Юргюп с гигантските й конуси и комини. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били обитавани като жилища. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме с посещение на долината Дервент – Червената долина; долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следва посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на Открития музей Гьореме - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма - основният начин на „комуникация” в онези времена). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област.
Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Енегул, чиято изградена под земята инфраструктура включва над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и Ордена на въртящите се дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Кервансараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната ? част.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири (известните кашмирени шалове).
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Last minute оферти - Турция |  Last minute оферти - Кападокия

Избрани оферти