Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 231764

ПОТВЪРДЕНА! Красотите на Македония и Албания

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тирана и Екскурзии в Албания.

Дати и цена
Цената включва
- Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
- 3 нощувки в района на Дуръс и Ривиерата, хотел 3/4*;
- 3 закуски и 3 стандартни вечери (без включени напитки) в Дуръс;
- 1 нощувка със закуска в Скопие, хотел 3*;
- Пешеходна разходка в центъра на Дуръс;
- Посещение на Елбасан;
- Бонус посещение на каньона Матка;
- Пешеходна обиколка на Скопие;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
- Водач по време на пътуването и престоя.
Цената не включва
- Входни такси за посещаваните по маршрута обекти;
- Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
- Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
- Бонус – При записване на двете допълнителни екскурзии, общата цена за тях е 50 лева.
- Вечеря в Скопие с жива музика – очаквайте цена;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
- Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
- Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
- Разходи от личен характер.
Възможност за отпътуване от Русе и Велико Търново
ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 04:00ч. - Скопие - Дуръс.

ВТОРИ ДЕН
Пристигаме в Албания в късния следобед. Настаняване в хотел в района на Дуръс и Ривиерата.
В древността Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.
Разходка в Дуръс. Разположен на Адриатическия бряг, градът е най-голямото пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендербег", получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или, по желание и, с допълнително заплащане, екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или, по желание, с допълнително доплащане, екскурзия до белия град на АлбанияБерат.
Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан "градината на Албания" и стига до планински масиви, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, пазещи легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас.
Крепостта на Берат е една от най-старите и най-големи в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното "онуфриево червено".
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планината.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Скопие.
Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки в Албания. Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество.
По пътя – Бонус посещение на каньона Матка - най-старото изкуствено езеро в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Матка е едно от най-впечатляващите места в Македония. Тук се намират около десет пещери, дълги от 20 до 176 метра. Най-интересна е подземната пещера Врело, в чиято вътрешност се крият две езера, богата на сталагмити и сталактити.
Свободно време за разходка с корабче или късен обяд.
Настаняване в хотел в Скопие.
По желание с допълнително доплащане - организирана вечеря в Скопие с жива музика.
Нощувка

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Кратка пешеходна разходка в Скопие: площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, домът музей на Майка Тереза, Каменният мост – символ на града, паметникът на Филип Македонски, старият квартал Вароша – Скопската чаршия. Свободно време за чаша ароматно кафе на чаршията.
Отпътуване за България. Пристигане в Русе късно вечерта.
Тирана
Албания - какво непременно да посетим
Саранда (Албания): Синьо лято за жълти стотинки
7 причини да посрещнеш Нова година в Албания