Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПРАГА - КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Номер на оферта

/

238278

Дати & цени

06 декември 2024 г. - Цена от 1199 лв.
13 декември 2024 г. - Цена от 1199 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОН БАГАЖ ДО 10 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ В ПРАГА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПОЛУДНЕВНА ОБИКОЛКА НА ПРАГА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „СТАРЕ МЕСТО”;
ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА "ПРАЖКИ СЕЦЕСИОН";
ЕКСКУРЗИЯ ДО КАРЛОВИ ВАРИ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРЕЗДЕН;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Коледните базари в Прага са много привлекателни и в духа на семейно – приятелската атмосфера. Най-големият се разполага върху павирания площад в центъра на Стария град и подхожда идеално на величествените барокови сгради, които го заобикалят. Огромна коледна елха стои в центъра на площада и е фокус на празничните забави. Освен редиците с пъстро украсени дървени къщички, предлагащи атрактивни ръчно правени сувенири, коледни подаръци и изделия от истински чешки кристал, на площада ви очакват певци и музиканти, грижещи се за доброто настроение на гостите, както и мини зоопарк с понита, кози, овце и лама за най-малките. Основните коледни базари са на Староместкия и Вацлавския площади. Има и по-малки на площад Република (Namesti Republiky) и Havelske Trziste. Във всеки един от тях може да се види красива декорация, богати сергии, които продават всичко от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки. Разхождайки се между различните базари, винаги може да носите в ръка чаша svaree вино - сладко греяно вино. В Прага закриват Коледните базари в началото на януари.

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

06.12.2024 - 10.12.2024

Цена на човек в двойна стая: 1199 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1504 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1199 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1059 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1109 лв

Хотел K + K Fenix**** (Cosy Room)
Цена на човек в двойна стая: 1678 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2458 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1561 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1448 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1508 лв.


13.12.2024 - 17.12.2024

Хотел Louis Leger****
Цена на човек в двойна стая: 1199 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1504 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1199 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1059 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1109 лв.

Хотел K + K Fenix**** (Cosy Room)
Цена на човек в двойна стая: 1589 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 2369 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1472 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1359 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1419 лв.


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 10:20 ч. – 11:20 ч. полет СофияПрага. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастен и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 8 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. След обяд – свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” - с доплащане 88 лв. за възрастен и 70 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 8 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна екскурзия до Карлови Вари с доплащане 118 лв. за възрастни и 95 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Свободно време в Карлови Вари. Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Дрезден – доплащане 128 лв. за възрастни и 95 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на Дрезден – Цвингера, Земперопер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Свободно време с възможност за посещение на коледните базари на Дрезден. Цената на тази допълнителна услуга включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и слушалки. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. 09:15 ч. - трансфер до летището. 12:00 ч. – 14:50 ч. полет ПрагаСофия.

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти