Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПРАГА - КОЛЕДНИ БАЗАРИ - от Варна

Номер на оферта

/

238279

Дати & цени

26 ноември 2022 г. - Цена от 799 лв.
03 декември 2022 г. - Цена от 968 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОН БАГАЖ ДО 10 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ В ПРАГА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПОЛУДНЕВНА ОБИКОЛКА НА ПРАГА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „СТАРЕ МЕСТО”;
ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА "ПРАЖКИ СЕЦЕСИОН";
ЕКСКУРЗИЯ ДО КАРЛОВИ ВАРИ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ОБИКОЛКА НА ПРАГА;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см, предварително чекиране и запазени места), трансфери. Лети се с „Уиз Еър”.

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18.30 – 19.40 - полет ВарнаПрага. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. След обяд – свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастен и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна екскурзия до Карлови Вари с доплащане 96 лв. за възрастни и 65 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Свободно време в Карлови Вари. Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” - с доплащане 69 лв. за възрастен и 50 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. 17.15 ч. - трансфер до летището. 20.10 – 23.15 - полет ПрагаВарна.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за разходки из коледните базари на града или за самостоятелно посещение на музеи (Пражки храд, картинната галерия в двореца Щернберг, музея на Кафка, музея на Сметана, музея на Дворжак). 18.45 ч. - трансфер до летището. 21.55 – 01.00 (+1) - полет ПрагаВарна.

Забележки: 1) Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) При нощувки в Прага туристите заплащат задължително градска такса в размер на от 1 до 3 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цена на човек според настаняването:

Хотел A B С D E
26.11 – 30.11. 799 828 868 899 965
03.12 – 07.12 968 985 998 1035 1165
Допл. за инд. стая за дата 274 240 220 200 250
Нам. за 3-ти възр. 20 35 36 40 0
Нам. за 4-ти възр. - 35 - -
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 90 90 90 100 90
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 50 50 50 60 60


Доплащане за чекиран багаж:
- до 10 кг в две посоки: 118 лв;
- до 20 кг в две посоки: 156 лв.

Хотели използвани по програмата:
A Centre Plaza***
B Anyday Apartments***
C Alton***
D Ambiance ****
Е K + K Fenix (Cosy Room) ****

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти