Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПРАГА - СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Номер на оферта

/

232855

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАН ХОТЕЛ - ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН В ПРАГА;
ОБИКОЛКА НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ПРАГА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Цената не включва

ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „СТАРЕ МЕСТО”;
ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА "ПРАЖКИ СЕЦЕСИОН";
ЕКСКУРЗИЯ ДО КАРЛОВИ ВАРИ И ПИЛЗЕН;
ВЕЧЕРЯ НА КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ОБИКОЛКА НА ПРАГА – 3 ЕВРО;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Коледните базари в Прага са много привлекателни и в духа на семейно – приятелската атмосфера. Най-големият се разполага върху павирания площад в центъра на Стария град и подхожда идеално на величествените барокови сгради, които го заобикалят. Огромна коледна елха стои в центъра на площада и е фокус на празничните забави. Освен редиците с пъстро украсени дървени къщички, предлагащи атрактивни ръчно правени сувенири, коледни подаръци и изделия от истински чешки кристал, на площада ви очакват певци и музиканти, грижещи се за доброто настроение на гостите, както и мини зоопарк с понита, кози, овце и лама за най-малките. Основните коледни базари са на Староместкия и Вацлавския площади. Има и по-малки на площад Република (Namesti Republiky) и Havelske Trziste. Във всеки един от тях може да се види красива декорация, богати сергии, които продават всичко от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки. Разхождайки се между различните базари, винаги може да носите в ръка чаша svaree вино - сладко греяно вино. В Прага закриват Коледните базари в началото на януари.

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в избран хотел в Прага – централно разположен, двупосочен самолетен билет с летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 10 кг, трансфери, екскурзоводска програма на български език, водач-придружител от страна на туроператора. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 10.12.2021: 10:20 ч. – 11:15 ч. полет София - Прага. Трансфер. Настаняване. Туристическа обиколка на Прага с екскурзовод на български: архиепископския дворец (отвън), Храдчани - стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Стернберг и двореца Шварценберг, катедралата „Свети Вит”, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Свободно време за посещение на пражките коледни базари. Най-известните базари в Прага се намират на Староместкия и Вацлавския площад. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 11.12.2021: Закуска. Свободен ден – възможност за посещение на коледните базари. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастни и 33 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в квартала „Старе место” с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Вечерта – възможност за вечеря на корабче по река Вълтава с доплащане 49 лв. при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Ползва се градски транспорт. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 12.12.2021: Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане 65 лв. за възрастен и 43 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха и кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 13.12.2021: Закуска. Свободен ден или възможност за екскурзия до Карлови Вари и Пилзен с доплащане 96 лв. за възрастни и 65 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на посещението ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8?С). Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 14.12.2021: Закуска. 09:30 ч. - трансфер до летището. 12:10 ч. - 15:00 ч. полет ПрагаСофия.

Цени на човек в лв според настаняването:
КАТЕГОРИЯ A B C D E F
цена на възрастен в двойна стая 799 лв. 835 лв. 868 лв. 895 лв. 928 лв. 1029 лв.
цена на човек в индивидуална стая 893 лв. 905 лв. 1087 лв. 1098 лв. 1171 лв. 1287 лв.
цена на трети възрастен в стая 776 лв. 835 лв. 845 лв. 872 лв. 1006 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 769 лв. 805 лв. 838 лв. 865 лв. 999 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 799 лв. 835 лв. 868 лв. 895 лв. 928 лв. 1029 лв.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти