Оферта номер: 230539

ПРАЗНИК НА КЕСТЕНА В БЕЛАСИЦА

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Коларово и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване
ова е фестивал в чест на Беласишките кестенови гори – най-обширните гори от ядлив кестен не само в България, но и на целия Балкански полуостров. По време на фестивала може да се насладите на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора. Събитието е съпътствано с музикално артистична програма с песни, танци, обичаи, хумор и забава от подгорските села, различни конкурси за деца и възрастни, както и уникални ястия от Подгорието, които местните жени са приготвяли в миналото, продължават и досега да ни изненадват с екзотичните си рецепти с кестени, а и без кестени . Допълнителни атракции и експозиции допринасят за неповторимата атмосфера на фестивала. Фестивалът се проведе за първи път в края на месец септември 2012 г. Тази година е неговото осмо издание.

Тръгване от стадион Васил Левски в 7,30 ч. Кратка почивка по пътя. Посещение на фестивала на кестена в село Коларово. Отпътуване за село Камена и изкачване до Срамежливия водопад-около 2 часа пешеходен преход отиване и връщане.

Отпътуване за София.Информация

Беласица

В най-югозападния край на България, на границата ни с Гърция и с Македония, се издига малката и невисока планина Беласица. Точно на раздела между трите държави се намира връх Тумба, а склоновете на планината се спускат и в трите посоки. Около една трета от планината, най-високата й част, е на наша територия със своя първенец връх Радомир /2029 м/. През 2007 г. тя бе обявена за най-новия български природен парк. Той е част от „Балканския зелен пояс” и от европейската екологична мрежа „Натура 2000”.

Беласица е малко изучена планина, тъй като допреди две десетилетия бе гранична зона със специален режим на достъп. Затова все още крие приятни изненади за науката, а и за пътешествениците. Тази малка планина е със силен характер. Усещаш го още в подножието й. Отвесните й ридове създават усещането за висока и непристъпна стена на юг от Петрич. Беласица е може би най-стръмната планина в България. Планината изненадва и с необичайния видов състав на горите си. Преобладават питомният кестен и чинарът. Изобилства от буйни реки и много на брой малки водопади.


Срамежливият водопад

Водопадът се намира на река Камешница между селата Самуилово и Камена. Заключен е от скала с формата на буквата "П", която огражда цялото дере, започващо от водопада. Висок е 21 метра, като това го прави най-високия водопад в планина Беласица и един от най-красивите в района.

За тези, които ще се изкачат до водопада е необходимо да имат подходящи за туризъм обувки, също да нямат здравословни проблеми.Изкачването и слизането е по пътека в гората.

Екскурзията се осъществява при минимум 25 записани туристи и се потвърждава 2 дни преди тръгване.Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
от 105 лв.
Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
1 нощувки
Собствен превоз
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
от 53 лв.
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
1 нощувки
Собствен превоз
Риу Правец 4*: Уикенд пакети - полупансион
от 107 лв.
Риу Правец 4*: Уикенд пакети - полупансион
1 нощувки
Собствен превоз
Двата свята на Созопол
Медите Спа Резорт & Вили 5* - вечно лято в Сандански
Разнообразете уикенда си с easybook.bg