Начало / Екскурзии / Екскурзии - Карлово

Празник на розата в Карлово - еднодневна екскурзия с автобус!

Номер на оферта

/

194954

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус/бус по маршрута;
посещение на Карлово;
посещение на празничната програма на Площад „20-ти юли“ в Карлово;
посещение на демонстрация на розоварене в Историческия музей - Карлово; /без включена входна такса – 3 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи, пенсионери), безплатно - деца до 7 год./
посещение на Къща-музей "Васил Левски" в Карлово /без включена входна такса – 2 лв. (възрастни), 1 лв. (учащи и пенсионери), безплатно - деца до 7 год./
разходка по желание до водопад Сучурум
посещение на Сопот, къща музей Иван Вазов, Радиното училище и девическия манастир без вкл. входни такси
екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва

лични разходи,
входни такси за посещаваните обекти по програмата и по желание

Програма на пътуването

Маршрут: София-Карлово-Сопот-София

ДАТА: 26.05.2018 г.

ЦЕНА на човек: 28 лв.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

В събота се изпълнява ритуала "Розобер" в розовите градини на Карлово, огласени от изпълненията на фолклорни певчески колективи. Звучат весели мелодии на гайдарски оркестър. Девойки и младежи в народни носии демонстрират беритбата на розовия цвят. Гостите се посрещат с обредни хлябове и китка от рози и здравец. Очаква ги почерпка с розово сладко и розов ликьор. Кукерски танци внасят всеобщо оживление.

На фона на бавна мелодия на кавал от розовото поле се появява Царицата на розите, която приветства всички присъстващи и ги приканва да откъснат розов цвят от царството й . Гостите наблюдават завладяващия танц "Розобер". Извива се кръшно българско хоро. Следва дефилиране на кукерски състави, изпълнения на танцови и певчески групи.
Извършва се демонстрация на розоварене, която се възпроизвежда в една от най-интересните и красиви постройки в архитектурно-историческия резерват "Старият град" - Бухаловият хан. Девойки с менчета с ароматна розова вода и китки здравец, посрещат и поръсват гостите. В двора е разположен казан за демонстрация. Присъства специалист, който разказва накратко за старата и новата технология на розоваренето. Гостите се черпят с гюлова ракия. В същата сграда е разположен Центърът за занаяти и културни традиции, който предлага голямо разнообразие от сувенири и художествени творби. Местни майстори на художествени занаяти демонстрират уменията си на фона на богата фолклорна програма.

===============================================================

ПРОГРАМА:

В 7 ч. отпътуване от София, стадион Васил Левски за гр. Карлово.
Пристигане в Розовите градини край гр. Карлово.
Празникът започва с ритуала “Розобер” в розовите поля на Карлово. От градините с рози празникът се пренася на централния площад на Карлово. Тук на ръце млади момци носят Царицата на розите, най-красивата девойка през годината, избрана с конкурс. Започва пъстро и весело празненство с много песни и танци. Гръмогласни хлопки и чанове на кукерите огласят простора. Фолклорната част на празника завършва с вито хоро. По традиция на този ден се открива художествена изложба, занаятчии и творци представят произведения на народните занаяти и приложното творчество.

Дегустация на продукти от рози. Посещение на Национален музей "Васил Левски". По желание разходка до водопад Сучурум-към тъй нареченото „Стъргало“ или най-популярна улица в града, водеща до водопад Хвърчащата вода - кратко пешеходно разстояние по равен терен. Пътят е изключително живописен, минава през градския парк, паметника на първия българин, изкачил връх Еверест без кислородна маска – Христо Проданов, природния феномен – трите бора с петте върха, внушителната текстилна фабрика на братята Евлоги и Христо Георгиеви - също именити карловци и така до самото подножие на величествено извисяващата се Стара планина.

Следобед отпътуване за Сопот. Пешеходна разходка в града. Посещение на къщата музей на Иван Вазов, девическия манастир „Въведение Богородично” и Радиното училище. Свободно време.
В късният следобед отпътуване за София. Привечер пристигане на стадион Васил Левски.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се осъществява при минимум 25 записани туристи и се потвърждава 3 дни преди тръгване.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

=================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=================================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Карлово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Карлово |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Карлово

Избрани оферти