Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Уикенд в Рим - 3 нощувки - самолет

Номер на оферта

/

238343

Дати & цени

10 ноември 2022 - 28 декември 2022 г. - Цена от 795 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Рим-София с ръчен багаж 40/30/20 и салонен багаж 55/40/23 с летищни такси към 04.08.2022.;
Трансфер-летище-хотел-летище;
72 часова Карта за градски транспорт в Рим;
3 нощувки със закуски в хотел https://www.choicehotels.com/italy/rome/quality-inn-hotels/it437?adults=2&checkInDate=2022-04-22&checkOutDate=2022-04-25или подобен
3 туристически пешеходни обиколки на Рим и Ватикана.
Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро
Водач от Туроператора

Цената не включва

Входните такси в музеите и обектите(където има такива)
Доплащане за единична стая – 185.00 лв
Градска такса в хотела ( 18 Евро се заплаща на място);
Лични разходи;
Задължително доплащане за застраховка за туристи от 65 до 70 г. - 6 лв.;
Застраховка «Отмяна на пътуване»(по желание).

Програма на пътуването

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 27.01.2023 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 795 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН 25.11.22 (пет.)
Среща на Терминал 2 на летище София в 10.00 часа. Полет до Рим.Кацане в РИМ на летище Фумичино в 13:30 часа и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 26.11.22(съб.)
Закуска. В 9.30 започва пешеходна обиколка „ Християнски Рим“ - посещение на базилика San Giovanni в Laterano, Свешенната стълба, църквата Сан Клементе с гроба на Св. Кирил, Сан Пиетро ин Винколи, Свободно време за обяд. В 14:30 среща пред Колизеума на Константиновата арка. Продължава пешеходна обиколка „Форумите на Рим“. Връщане в хотела, Свободно време.. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН 27.11.22(нед).
Закуска. Ден посветен на Ватикана : по-желание може преди 9 часа да се наредите на опашка, за да попаднете безплатно във Ватиканските музеи, които са недалеч от хотела. Посещение на базиликата „Свети Петър“. На площада Свети Петър с оригиналния египетски обелиск се събират вярващи от цял свят за неделното обръщение на Папа Франциск. След площада с колоните и двата фонтана от 16 век на Лоренцо Бернини, пешеходната обиколка продължава към Замъка на ангелите с моста на ангелите от 16 век, на който е била гилотината, минаване по моста Систо над Тибър; „Фонтанът на костенурките“ - автентичен от преди 1500 години, само костенурките са създадени по-късно от Бернини; Мястото, където е убит Цезар; Кампо де Фиори - най-известният пазар на Рим ; пиаца Фарнезе и сградата където е живяло семейството на папа Фарнезе. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН 28.11.22(понед.)

Закуска. До 12 ч. освобождаване на стаите и оставяне багажа на съхранение.

В 9.30 започва нашия ден посветен на „Бароков Рим“ с посешение на Църквата Св. Игнацио - характерна с двуслойния начин на изображението и илюзията в перспективата, Пантеона, църквата San Luigi dei Francesi с произведения на Караваджо; прочутите пиаца Навона, фонтана дьо Треви, следва разходка по Виа дел Корсо , която завършва с Базиликата Санта Мария дел Пополо. Свободно време. Връщане в хотела. Трансфер до Фумичино 18:30. Полет до България в 21.35 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Към момента няма изисквания за PCR тест за лица притежаващи "подсилен Green Pass" и "подсилен зелен сертификат". Това са еквивалентни понятия и включват:
- Сертификат за завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза срещу COVID-19 (сертификатът е валиден 6 /шест/ месеца от завършването на ваксинационния курс или поставянето на бустерната доза) с една от следните ваксини:
- Comirnaty di Pfizer-BioNtech
- Moderna
- Vaxzevria
- Janssen (Johnson & Johnson)
- ваксини, поставени в чужбина, признати от италианското законодателство /ваксини, за които титулярят на разрешението за търговия е същият като в Европейския съюз; Covishield (Serum Institute of India), произведена по лиценз на AstraZeneca; R-CoVI (R-Pharm), произведена по лиценз на AstraZeneca; Covid-19 vaccine-recombinant (Fiocruz), произведени по лиценз на AstraZeneca/.
- Сертификат за преболедуване, с изтичане на карантинния период (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)
- Сертификат за преболедуване след поставяне на първата доза или след завършване на първичния ваксинационен цикъл/поставяне на бустерна доза (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)

Условия за резервация:

Капаро 50 % при сключване на договор. Остатъка се доплаща до 21.10.22.

Важно:

Минимален брой туристи: 10 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум – 7 дни;
Българските граждани е необходимо да притежават валидна лична карта;
Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на посещаваните обекти;

Във връзка с нестабилната икономическа обстановка в Европа туроператорът си запазва правото за коригиране на обосновани разходи, свързани с транспорта по време на екскурзията.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Рим

Избрани оферти