Начало / Екскурзии / Екскурзии - Загреб

ПРЕДКОЛЕДЕН ЗАГРЕБ И ВАРАЖДИН – БАРОКОВОТО БИЖУ НА ХЪРВАТИЯ

Номер на оферта

/

236385

Дати & цени

Цената включва

- Възрастен в двойна и тройна стая: 380 лева
- Възрастен в единична стая: 470 лева
- Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая - 290 лева

Цената включва:
- Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
- Пътни и гранични такси, паркинги
- 3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Загреб
- Туристическа обиколка в Загреб
- Трансфер до Коледния базар
- Медицинска застраховка за периода на пътуване
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
- Целодневна екскурзия до Вараждин: 25 евро
- Входни такси за посещаваните обекти
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Допълнителна информация
- Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
- За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
- Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане
- Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
- Туроператорът не носи отговорност при промяната им. - Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
- Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
- Екскурзията ще се проведе при минимум 40 записани туриста (Уведомление за несъбран минимум - 14 дни преди заминаване)

Програма на пътуването

Коледа винаги носи настроение, топлина и надежда. Прочути са коледните базари в централна Европа. Но и на Балканите има какво да се види. Елате с нас на коледните базари в Загреб и Вараждин и ще се убедите.
===============================================================================
План на пътуването

Ден 1 София - Загреб (800 км)
Отпътуване в 5.00 ч. от Петрич; от Сандански в 5,30 ч.; от Благоевград в 6,30 ч.; от София в 7,30 ч . Транзитно пътуване по маршрут: БелградЗагреб. Пристигане в Загреб и посещение на Коледния базар в центъра на града. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

Ден 2 Загреб
Закуска. Туристическа програма в Загреб – столицата на Република Хърватия. Панорамна обиколка с автобус, след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, греяно вино, различни форми и цветове. Забавления с клоуни, приятни изненади и музикални програми ви очакват по улиците на столицата. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Загреб – Вараждин (170 км)
Закуска. Свободно време в Загреб или целодневна екскурзия до Вараждин, наричан „бароковата столица на Хърватия”. Градът е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Югоизточна Европа. Централният площад на името на Крал Томислав е заобиколен от сгради с красиви тераси. Спираме пред Кметството от XVI в. с часовниковата кула. Продължаваме към Катедралата „Възнесение на Дева Мария“, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия. Стигаме до Замъка, който през XVI в. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Следват църквите Св. Троица на ордена на Капуцините, Св. Николай и Св. Йоан Кръстител. Свободно време или по желание екскурзия до Тракошчан, един от най-забележителните замъци в Хърватия, който се извисява на върха на хълм и е заобиколен от величествена природа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 ЗагребСофия (800 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
=============================================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Загреб |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Загреб |  Предколедни екскурзии - Хърватия |  Предколедни екскурзии - Загреб

Избрани оферти