Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ЕДНА СЕДМИЦА В ЛОНДОН

Номер на оферта

/

232884

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ-ХОТЕЛ-ЛЕТИЩЕ;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ + ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ЛОНДОН С ЕКСКУРЗОВОД.

Цената не включва

ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ЕКСКУРЗИЯ С КОРАБЧЕ ПО ТЕМЗА ДО ГРИНУИЧ;
ОБИКОЛКА НА БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО УИНДЗОР И ИТЪН;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КРЕПОСТТА „ТАУЪР“ И НА КВАРТАЛА „ИЙСТ ЕНД“ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ;
ВЕЧЕРЯ В ТИПИЧЕН АНГЛИЙСКИ ПЪБ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 7 нощувки със закуски в хотел в центъра на Лондон, екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Бритиш Еъруейз”.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Кацане в Лондон, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта „Тауър“, Тауър бридж. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Вечерта – възможност за вечеря в типичен английски пъб (доплащане 55 лв. на човек - цената включва голяма бира и типично английско основно ястие – най-често „фиш енд чипс“ – панирано филе от риба и пържени картофи; съпровождащ групата водач на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 95 лв. на човек - цената включва билет за корабчето до Гринуич и екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. След обяд - свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на музеи по избор. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 140 лв. за възрастен и 125 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. След обяд - свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на Музея на мадам Тюсо и на къщата на Шерлок Холмс на „Бейкър Стрийт”, възможност за разходка из Риджънтс парк. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане с екскурзовод на български на крепостта „Тауър“ и на квартала „Ийст енд“ (доплащане 65 лв. на човек - цената включва екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в „Тауър“, която се заплаща на място; програмата включва разглеждане на крепостта „Тауър“, разходка из „Йист енд“ „по стъпките на Джак Изкормвача”, разходка по пазара „Спитълфийлд“, разглеждане на църквата „Крайст Чърч” и за отмора – възможност да пиете по една бира в пъбовете, обвеяни с легенди). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Следобед – възможност за посещение на Националната галерия с екскурзовод на български език (доплащане 27 лв., цената включва обиколка с екскурзовод на български). Посещението се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Националната галерия е една от най-богатите галерии за изобразителни изкуства в света. Основана е през 1824 г. от крал Джордж IV. Съхранява живописни произведения от XIII век до края на XIX в., сред които шедьоври на Джото, Леонардо да Винчи,Тициан, Тинторето, Веронезе, Веласкес, Ван Ейк, Ван Дайк, Рубенс, Брюгел, Уилям Търнър, Никола Пусен, Риго, както и впечатляваща импресионистична колекция - Мане, Реноар, Моне, Дега, Сисле, Сезан, Тулуз-Лотрек, Ван Гог. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на квартала Уест енд (доплащане 45 лв. на човек - цената включва екскурзоводско обслужване на български и разходка из Уест енд – лондонският Бродуей, Сохо, Ковънт Гардън, Чайна таун, квартала „Сейнт Джеймс”, Трафалгар скуеър, Уестмистърското абатство (отвън). Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи по избор – Националната галерия, музея „Алберт и Виктория”, Британския музей. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати през 2020 г. и цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C D E F
05.12 - 12.12 1635 1710 1749 1909 - -
Допл. за инд. стая 589 575 534 534 1205 1396
Нам. за 3-ти възр. 96 123 123 110 - 260
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 250 250 250 250 - 330
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 120 120 120 120 120 120

Важно: настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи.

Хотели в Лондон, които ползваме при програмите:

A Royal National*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
B Tavistock*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
C President*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
D Imperial*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
E Ambassadors Bloomsbury**** (на 500 метра от „Ръсел Скуеър”, в близост до Тависток Скуеър Гардънс и на 10 мин. пеша от Британския музей);
F Holiday Inn Bloomsbury**** (на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”).

Билети за музикални представления: При заявка от страна на клиентите, „Руал Травел” може да закупи билети за мюзикъл в някой от многобройните театри, които всяка вечер отварят вратите си в квартала Ковънт Гардън. В момента вървят световноизвестни мюзикъли като „КЛЕТНИЦИТЕ” (най-успешният мюзикъл на всички времена), „ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА”, „МАМА МИА” и „ЦАР ЛЪВ”, „МРЪСНИ ТАНЦИ”, „БОДИГАРД”, „БИЛИ ЕЛИЪТ”, и пр. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Възможно е през 2020 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА: при посещение на Великобритания, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в английски лири, от България.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Предколедни екскурзии - Великобритания |  Предколедни екскурзии - Лондон

Избрани оферти