Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

РИМ - ПРЕДКОЛЕДНА - ШЕСТДНЕВНА

Номер на оферта

/

232896

Дати & цени

16 ноември 2024 г. - Цена от 1308 лв.
07 декември 2024 г. - Цена от 1328 лв.

Цената включва

- Самолетен билет с „България Ер“ с включен ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж;
- Летищни такси;
- 5 нощувки със закуски в избрания хотел;
- Транфери летище – хотел – летище;
- Пешеходна обиколка „Класически Рим” с екскурзовод на български;
- Пешеходна обиколка „Бароков Рим”с екскурзовод на български;
- Входна такса за Пантеона.

Цената не включва

- Пешеходна разходка „Ватикана и крепостта Сант Анджело“;
- Пешеходна разходка „Цветовете и ароматите на Рим”;
- Посещение на Ватикански музеи;
- Градска такса (city tax);
- Слушалки по време на беседите;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Билети за градския транспорт;
- Входни такси за музеи;
- Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел в историческия център на Рим и богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с авикомпания “България Ер”. Настаняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

16.11.2024 - 21.11.2024г.

Хотел Rimini***
Цена на човек в двойна стая: 1383 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 1800 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1383 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1325 лв
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1325 лв.

Хотел Best Western Premier Royal Santina****
Цена на човек в двойна стая: 1764 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 2356 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1686 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1618 лв
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1698 лв.


07.12.2024 - 12.12.2024г.

Хотел Madison***
Цена на човек в двойна стая: 1392 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1335 лв.

==========================================================
ПРЕДЛАГАТ СЕ ОЩЕ ХОТЕЛИ, ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

==========================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 09h15 – 10h05 - полет София - Рим. Трансфер. Пешеходна обиколка „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона (входната такса е включена в пакетната цена на екскурзията) , фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Свободен следобед. По желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешехдна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. По желание – разглеждане на Ватиканските музеи с доплащане 148 лв. за възрастни и 128 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Групата за Ватикански музеи може да бъде от максимум 20 човека, записваме до изчерпване на местата. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Санта Мария Маджоре”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” с доплащане 65 лв. за възрастни и 58 лв. за деца и младежи до 25 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводски услуги на български и билет за вход в криптата на „Сан Клементе”, където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Капитолийските музеи с доплащане 98 лв. за възрастни и 78 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 15 участника. Групата може да бъде от максимум 25 човека, записваме до изчерпване на местата. Следобед - възможност за разходка из коледните базари и за шопинг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. 08h30 - трансфер до летището. 12h05 – 14h55 - полет Рим - София.

Забележка: Тъй като хотелите са разположени в самото сърце на историческия център на Рим, при някои от тях е трудно приближаването с автобус и се налага придвижване пеша от възможното за спиране място до хотела, като разстоянието (в зависимост от хотела) е от 100 м до 350 м. Обикновено автобусът спира пред хотел Best Western Royal Santina, може да спре и близо до Best Western Universo и Torino.

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7,50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Допълнителна информация

- 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване
- Отстъпки за деца и младежи до 11 години

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Предколедни екскурзии - Италия |  Предколедни екскурзии - Рим

Избрани оферти