Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

ПРОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ПРЕЗ АПРИЛ ДО ДУБАЙ

Номер на оферта

/

231911

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с включен чекиран багаж;
Трансфери летище – хотел – летище;
4 нощувки със закуски в хотел 4*;
Полудневен тур на Дубай, с екскурзовод на български език;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 65 г.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
06.04.2020

Директен полет от София до Дубай. Пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата на Български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2 :
07.04.2020

06.30-10.00: Закуска
14.00-18.00: Полудневен тур на Дубай на Български език
18.00-22.00: Посещение на Дубай мол и качване на Бурж Кхалифа с трансфер – (По желание: 55 евро на човек).

ДЕН 3 :
08.04.2020

06.30-10.00: Закуска
08.30-11.00: Посещение на най-голямата градина с естествени цветя в света: Miracle Garden: (По желание: 55 евро на човек)
Дубайската чудотворна градина е цветна градина, разположена в района Дубайланд, Дубай, Обединените арабски емирства. Градината стартира на Свети Валентин през 2013 г. Градината заема над 72 000 квадратни метра (780 000 кв. Фута), което я прави най-голямата в света естествена цветна градина с повече от 109 милиона засадени цветя.
През април 2015 г. градината бе удостоена с наградата "Мосел" за "Нова градина" на годината с наградата за градинарски туризъм 2015 г.
Miracle Garden е единствен по рода си в региона и в света за такъв уникален дисплей и екстравагантна дестинация за отдих на открито.
Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа

12.00-14.30: По желание – посещение на аквариума и хотел Атлантис Палма – 45 евро на човек
15.30-21.30: Сафари в пустинята с трансфери и вечеря (По желание: 60 евро на човек).

ДЕН 4 :
09.04.2020

06.30-10.00: Закуска

08.30-17.30: Еднодневен тур на Абу Даби на Български език с посещение на двореца на Шейха „Qasr Al Watan” (По желание: 65 евро на човек)
Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.
Още на влизане в града ще посетите о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/. За тези, които желаят да прекарат повече време във Ferrari World могат да останат и да се присъединят към групата по-късно през деня.
Отправяме се към най-новия музей в Абy Даби – Лyвъpа (фото-стоп отвън), който е пъpвия клон на cветовноизвестния мyзей извън Фpанция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив.
Бризът, долитащ от залива, охлажда тъмните коридори. Слънцето "наднича" през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създавайки усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерии, то Лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. След спирката пред Лувъра, се отправяме към сърцето на града и ще ви заведем в традиционното селище /Heritage Village/. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. Следобед ще посетим Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. На връщане към Дубай ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие.
Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

19.30-23.00: Дубай Паркс – 72 евро на човек входен билет. Удобен вариант за придвижване с такси - около 23 евро на посока

Круиз с арабска галера по Дубай Марина с трансфери и вечеря (По желание: 65 евро на човек
Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.
Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.

ИЛИ

19.30-23.00: Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина с трансфери и гурме вечеря (По желание: 65 евро на човек)
Прекарайте 2 незабравими часа по време на Вашата екскурзия в Дубай, на борда на луксозна яхта, преминавайки през канала на Марината, Палмата и достигайки до Бурж Ал Араб и правейки си снимки с най-луксозните яхти в света, пуснали котва в Дубай, футуристичните небостъргачи и две от емблемите на Дубай: Палмата и Бурж Ал Араб.

ДЕН 5 :
10.04.2020

06.30-10.00: Закуска
Трансфер до летището.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Пролет 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Пролет 2024 - Дубай

Избрани оферти