Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марсилия

ПРОВАНС

Номер на оферта

/

235348

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ОБИКОЛКИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Франция е разнолика страна и това е естествено, тъй като е най-голямата в Европа. Нейните области се различават до такава степен една от друга по пейзаж, традиции, архитектура, кухня, дори историческо минало, че на туриста му се струва, че това са различни държави. Днес ги обединяват езикът и общото национално чувство за принадлежност към френската нация, но разнообразието е изключително богато и впечатляващо.
Прованс е една от най-красивите и посещавани от туристите области на Франция, разположена в южната част на страната. Това е областта, от която се е разпространявало на север, към Париж, влиянието на Римската империя, по-късно – на трубадурите, на Италианския Ренесанс. Прованс е земя, обвеяна с легенди, земя на рицарите, на еретиците, на поетите и на красивите дами. Полетата на Прованс, лилави от лавандула или пожълтели от слънчогледи, както и красивите провансалски села, окъпани от слънчева светлина, са вдъхновили не един художник.
„Руал Травел” Ви дава възможност да се докоснете до тази магическа земя, съхранила най-древните архитектурни паметници във Франция от периода на Римската империя, но и уникални паметници от Средновековието като Папския дворец в Авиньон например, да се полюбувате на играчите на петанк в парковете, да вдъхнете аромата на лавандула, който присъства дискретно навсякъде, да се смесите с местните хора, излезли привечер да поклюкарстват по площадчетата, да поиграят табла или да изпият по един пастис за аперитив в кафенетата, сгушени в сянката на маслинови дървета, палми и пинии.

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка в района на Верона, 3 нощувки в околности на Марсилия или Екс-ан-Прованс, 1 нощувка в Загреб и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Антиб, Авиньон, Екс-ан-Прованс, Ним, Арл, Марсилия, разходка в Триест. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив; 19:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Нощен преход по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенецияВерона.

ВТОРИ ДЕН – В късния следобед – пристигане в района на Верона. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване по маршрут ВеронаМиланоГенуаНица – Екс-ан-Прованс. По пътя – двучасов престой с разглеждане на Антиб – живописно провансалско градче, приютяващо в околностите си едни от най-престижните плажове на Ривиерата и от което са черпили вдъхновение прочути художници, поети и писатели като Моне, Пикасо, Жак Превер, Греъм Грийн, Скот Фицджералд, Казандзакис и др. – разходка из старата част на града. Вечерта – пристигане в хотел в околностите на Марсилия или Екс-ан-Прованс. Настаняване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Авиньон. По пътя – фото-пауза при лавандуловите полета край манастира „Абеи дьо Сенанк“. Пристигане в Авиньон. Разглеждане на града. Възможност за посещение на моста на Авиньон (увековечен от народната песен „Sur le pont d’Avignon”) и на Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция от 1309 г. до 1377 г., по времето на царуването на Филип IV Хубави и на неговите трима сина, и където са се взимали драматични решения по време на тежкия конфликт между френския крал и Тамплиерския орден. Отпътуване за Екс-ан-Прованс. Разглеждане на Екс-ан-Прованс – старият град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата. Завръщане в хотела в околностите на Марсилия или Екс-ан-Прованс. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на акведукта „Пон дю Гар“ – един от най-величествените паметници на Римската античност във Франция. Това чудо на Античността е само част от грандиозния римски акведукт, който водоснабдявал Ним. Разглеждане на Ним: Арената - римски амфитеатър, датиращ от края на I - началото на II век сл. Хр. Арената в Ним е на девето място по големина сред всички амфитеатри, запазени на територията на Галия, и най-добре запазеният амфитеатър на територията на цялата Римска империя и най-вече в горната си част, където на много места са запазени конзолите с дупки, през които са прекарвани въжетата при опъването на гигантския платнен покрив, който е предпазвал от слънцето. Разглеждане на старата част на Ним, парка с храма на Диана, „Ла Мезон каре” (квадратната къща) - прекрасен храм, копие на храма на Аполон в Рим, датиращ от края на I век сл. Хр., който се слави като най-добре запазеният римски храм на територията на цялата Римска империя, „Плас де–л-Орлож”, „Плас дез-Ерб”, Катедралата. Продължаване към Арл. Разглеждане на Арл (голям римски град и религиозен център през Средновековието, Арл приютява днес два от най-ценните антични паметника във Франция – арената и театъра, както и две перли на романското изкуство – вратата и манастира на Св. Трофим) – Арената, античния театър, църквата „Св. Трофим”, кметството, римския криптопортик, пространството Ван Гог – някогашна болница – приют, където се е лекувал великият Ван Гог по време на престоя му в Арл и чийто двор художникът увековечава в картината си „Градината на болницата в Арл”. Завръщане в хотела в околностите на Марсилия или Екс-ан-Прованс. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Марсилия – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 10 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Свободно време, възможност за разходка с корабче до замъка Иф, увековечен от Александър Дюма в романа му „Граф Монте Кристо” (цената на билета за корабчето до острова, на който е разположен замъкът Иф – около 13 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Вечерта – отпътуване по маршрут МарсилияНицаГенуаВеронаВенецияТриест. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН – Преди обяд пристигане в Триест. Разходка из Триест, живописно разположен на стръмния адриатически бряг. Отпътуване за Загреб. Следобед – пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България по маршрут – ЗагребБелградСофия. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

ДАТИ И ЦЕНИ:

15.07.2023 - 22.07.2023: 925 лв. - Лавандулата цъфти през юли
02.09.2023 - 09.09.2023: 925 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Марсилия |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Марсилия |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Марсилия

Избрани оферти