Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пулия

ПУЛИЯ – предколедна – без PCR тест

Номер на оферта

/

232893

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с вкл.летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места;
- 3 нощувки със закуски в околността на Бари, Полиняно а Маре или Монополи в хотел 3 звезди;
- Екскурзоводска програма в Бари, Алберобело, Мартина Франка, Матера, Лече, Полиняно а Маре и Монополи;
- Трансфери по описаната програма;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Чекиран багаж;
- Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Градска такса;
- Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в околността на Бари, Полиняно а Маре или Монополи в хотел 3 звезди, богата екскурзоводска програма в Бари, Алберобело, Мартина Франка, Матера, Лече, Полиняно а Маре и Монополи, самолетен билет СофияБариСофия (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Уиз Еър”. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 05.12.2020 – 06:25 ч. – 06:50 ч. - полет София - Бари. Отпътуване за Матера – един наистина уникален град, състоящ се от жилища, издълбани в меката варовикова скала. Матера съхранява най-богатия и автентичен ансанбъл от троглодитни къщи в Европа, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Изумително е чувството да се окажеш сред белите хълмове на стария град, съхраняващи жилища, голяма част от които са били обитавани още в праистирическата епоха, но се обитават и днес, и да си дадеш сметка колко малко всъщност се е променил човешкия бит за хилядолетия. Посещение на стария град на Матера със скалните църкви и с троглолитните къщи. Отпътуване за Бари. Посещение на Бари – столица на областта Пулия. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Отпътуване за хотела в околността на Бари, Полиняно а Маре или Монополи. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 06.12.2020 – Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане, разглеждане на Алберобело (ЮНЕСКО). Продължаване из „земята на трулите“ към Мартина Франка (15 км от Алберобело), чийто стар град е истинска барокова перла. Разходка из стария град – „Пиаца Рома“, палацо Карачоло – днес Кметството на града, катедрелата „Сан Мартино“, „Виа Кавур“ и „Виа Мадзини“, накичени с елегантните фасади на няколко двореца. Отпътуване за Полиняно а Маре – градче, за което е малко да се каже, че е живописно. Разположено около едно малко заливче на адриатическия бряг, Полиняно, със своите прекрасни къщи с бели каменни фасади и бугенвилии по балконите, е едно от най-приятните места за разходка и отмора в Пулия. Разходка в стария град на Полиняно а Маре и по крайбрежната алея, украсена с впечатляващ паметник на Доменико Модуньо (1928-1994), авторът на безсмъртния шлагер „Volare”, който е родом от града. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 07.12.2020 – Закуска. Отпътуване за Лече – градът, наричан с пълно право „бароковата перла на италианския юг“ или „южната Флоренция“. Всички фасади в стария град са богато украсени с гирлянди, драперии, статуи, балюстради, кариатиди, ангелчета, разтворили криле... Мекият и лесен за обработване камък от околността, е улеснил въображението на строителите и скулпторите, които са създали един паралелен свят от ангели, светци и най-различни алегорични фигури, който живее свой собствен живот над главите на смаяните минувачи. Посещение на бароковия град – базиликата „Санта Кроче“, Палацо дел Говерно, Киеза дел Жезу, църквата „Св. Ирена“, „Пиаца дел Дуомо“ с кампанилето, катедралата, епископския дворец и Палацо дел Семинарио, „Виа Палмиери“. Свободно време. Отпътуване за Монополи – подобно на Полиняно а Маре, това е град, разходката из чийто стар център не трябва да се пропуска, когато посещавате Пулия, защото тя донася вълшебни моменти и незабравими спомени. Монополи е оживено крайбрежно градче, чието пристанище предлага прекрасни гледки на залез слънце. Разходка из стария град – по каменните лабиринти на малките улички, сред удивително белите фасади на къщите, декорирани с керамика, и с ярките цветове на мушката, олеандри и бугенвилии и приютяващи ресторанти, кафенета, галерии и магазинчета за сувенири. Вечерта – завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВУРТИ ДЕН - 08.12.2020 – Закуска. Трансфер до летището. 12:05 ч. – 14:25 ч. – полет Бари - София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2020. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТИ:
05.12.2020 – 08.12.2020

Цени на човек в лв. според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 855 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 825 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 805 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 825 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 95 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг (заявява се при записването) 56 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: 2 или 3 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 4 или 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Пулия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Пулия |  Предколедни екскурзии - Италия |  Предколедни екскурзии - Пулия

Избрани оферти