Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Париж - La vie est belle (самолетна екскурзия)

Номер на оферта

/

238162

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Париж - София на авиокомпании Раян Ер;
Летищни такси, 2 броя салонен багаж - 1 малък салонен багаж (поставя се под седалката в самолета) и 1 голям салонен багаж с макс. размери 55x40x20 см до 10 кг. (поставя се в багажното отделение над седалката в самолета)
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел 3* (Ibis Gare du Nord Chateau Landon 3* или подобен);
Класическа обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗД Евроинс АД.

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всеки полет и се заплаща задължително;
Градска такса: ~2-3 € на човек на ден (заплаща се на място);
Доплащане за слушалки (3 EUR на човек за всеки тур);
Разходи за градски транспорт (1,90 € - цена на еднократен билет) - на място;
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Чекиран багаж до 20 кг.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане) - на турист

Доплащане за осъществяване на пътуването /по желание/ с полети на България Ер (с допълнителна оферта)
SOF CDG 07:10 09:10
CDG SOF 10:15 14:00

Екскурзии по желание

"На левия бряг на Сена" - 89 лв на турист при минимум 6 записани;
"Духът на Монмартър" - 89 лв на турист при минимум 6 записани;
Круиз с панорамно корабче по Сена с бг гид: 79 лв на турист при минимум 6 записани;
Посещение на двореца "Версай" - 199 лв при мин. 6 записани;
"Лувъра и неговите шедьоври" с екскурзовод - 132 лв на турист мин. 6 записани;
Билет за представление в Мулен Руж;
Вечеря на круизен кораб по Сена;

Програма на пътуването

Дати по избор

всеки петък до 30.10.22
всяка сряда от 01.11. до 31.12.22

Програмата е индивидуална, за малки групи до 6 човека

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ "ПАРИЖ - LA VIE EST BELLE"

1 ДЕН СофияПариж
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 06.40 ч. с директен полет за Париж. Пристигане в 08.30 ч. в Париж. Посрещане и организиран трансфер до хотела. Настаняване (след 14 ч.),

КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (включена в цената):
Информационна среща. Екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт, ще запознае туристите с възможностите за придвижване с градски транспорт и ще даде първи ориентири за района около хотела.
Разглеждане на основните забележителности на Париж - Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Малкия и Големия дворец, Айфеловата кула, мостовете на река Сена, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери и други.

Свободно време. Нощувка.

2-3 ДЕН
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание:

==>"ЛУВЪРА И НЕГОВИТЕ ШЕДЬОВРИ" с екскурзовод на български език.
Музей Лувър е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. Бившият дворец на френските крале отваря врати като музей за първи път през 1793 г. Колекцията на Лувъра е изложена в 3 крила – Ришельо, Сюли и Денон и покрива почти 10 000 години история. В рамките на около 2 часа, водени от нашия опитен и сладкодумен екскурзовод, ще се насладим на прекрасна разходка през вековете и ще разгледаме най-впечатляващите шедьоври, сред които легендарните древногръцки статуи Венера Милоска и Нике (Победата от Самотраки), творбите на Леонардо да Винчи - „Мона Лиза" (Джокондата), „Портрет на Св. Ана”, „Портрет на Св. Йоан Кръстител”,на Веронезе - “Сватбата в Кана Галилейска”, картини на Ел Греко, Веласкес, Микеланджело, Рубенс, Дьолакроа, Тициан и много други.

==>"ДУХЪТ НА МОНМАРТЪР":
Програмата се провежда се в късния следобяд, с възможност за желаещите да останат за вечеря в най-артистичния квартал на Париж - Монмартър. От хотела до Монмартър се стига за няколко спирки с метро.
Районът Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На върха на хълма Монмартър се издига бялата базиликата „Сакре Кьор“, до която води красиво панорамно стълбище. От площадката пред базиликата се открива една от най-красивите панорамни гледки към целия град.
Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички са изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и ни пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър.

==>"НА ЛЕВИЯ БРЯГ НА СЕНА" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Пантеона - където са погребани философи и дейци на Френската революция, забележителни писатели и учени; Сорбоната - прочутият парижки университет, Люксембургската градина и сградата на Сената; Латинския квартал; остров Сите - духовното сърце на Париж; катедралата Нотр Дам и др.

==>КРУИЗ С ПАНОРАМНО КОРАБЧЕ ПО СЕНА (1 час) - панорамно разглеждане на историческите острови - Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др.

==>"ВЕРСАЙ – ДВОРЕЦА НА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" - полудневна екскурзия с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV.
Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

==>ВЕЧЕРНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАБАРЕ МУЛЕН РУЖ (посещението е самостоятелно; ползва се градски транспорт до Монмартър - екскурзоводът ще помогне с указания). Музикалният спектакъл в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж е с продължителност около 2 часа. Цената на билета включва чаша шампанско. Линия 2 на метростанция Blanche е разположена точно пред историческата сграда на кабарето.

==>ВЕЧЕРЯ НА КРУИЗЕН КОРАБ ПО СЕНА (18:15-19:30 ИЛИ 20:30-21:45)
Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер до летището и отпътуване за България в 19:40 ч. с директен полет до София. Пристигане в София в 23:25 ч.


Разпределението на екскурзиите през втория и третия ден от програмата е в замисимост от заявките и се предоставя на пътуващите 5 дни преди заминаването, заедно с всички документи, необходими за пътуването. Бордните карти се предоставят 24 часа преди всеки полет.

Екскурзията се осъществява при мин. 6 записани туристи


Полетно разписание:
петък-понеделник
Раян Ер София-Париж (06:40-08:30)
Раян Ер Париж, Бове-София (19:40-23:25)

сряда-събота
Раян Ер София-Париж (10:10-12:10)
Раян Ер Париж, Бове-София (18:30-22:15)
Възможни са промени в полетното разписание. Продължителност на полета: ~2 ч. 40 мин.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Ранни записвания 2024 - Франция |  Ранни записвания 2024 - Париж

Избрани оферти