Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Парижко приключение

Номер на оферта

/

236218

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Париж (летище Шарл де Гол) - София на авиокомпания "България Ер"
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг.
Трансфери летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски в хотел 3* (Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon, Opera Lafayette или подобен)
"Разходка в Монмартър - Joie de Vivre" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език
Цялостна организация и обслужване на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Цената не включва

Задължителни доплащания на място:
Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място)
Доплащане за слушалки: 3 EUR на човек за всеки тур (заплащат се на място, при повече от 6 записани туристи)
Разходи за градски транспорт

Услуги по желание:
Доплащане за настаняване в хотел 4* или друг хотел по избор - на запитване;
Круиз с панорамно корабче по Сена: 25 лв на турист
(Продължителност: 1 час; Включва кратки коментари за забележителностите на различни езици, такса резервация с фиксиран час)

"Класически Париж - на левия бряг на Сена" - с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 6 туристи: 60 лв на турист
(Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт; Включва: екскурзоводско обслужване на български език)

"Лувъра и неговите шедьоври" - с местен екскурзовод на български език при мин. 6 записани туристи*: 90 лв на турист.
(Включва: екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с час за вход и входна такса); Продължителност: 2 часа; Ползва се градски транспорт;

"Изкуството на музея Орсе" - с местен екскурзовод на български език при мин. 6 записани туристи: 130 лв на турист.(Включва: билет за вход за музея Орсе, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с фиксиран час за вход); Продължителност: около 2 часа; Ползва се градски транспорт;

"Величието на двореца Версай" - полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език с еднопосочен трансфер; продължителност на екскурзията - около 3 часа; Провежда се при мин. 4 записани пълноплащащи туристи. Цена: 169 лв на турист.

Програма на пътуването

Програма на пътуването до Париж

1 ДЕН

Отпътуване в 07.10 ч. с директен полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Трансфер (около 40 минути).
Трансфер до хотела.
Настаняване. Среща с екскурзовода - полезна информация за престоя, за атракциите и музеите на Париж, упътвания за района около хотела и начините на придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма (включена в цената) "Разходка в Монмартър - Joie de Vivre" с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, площада на художниците, Розовата къща, площад “Далида“, мелницата „Мулен де ла Галет“, увековечавана в картините на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо и историите за художници и артисти от времето на Бел Епок, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.

Легендарният парижки квартал е запазил бохемската си атмосфера до днес. Ще ви заведем на вълнуващо пътешествие в артистичен Монмартър - из малките улички и площади, където ще оживеят историите за велики художници, писатели и артисти от времето на Бел Епок.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.

В края на ноември барове, бистра и ресторанти в Париж и Монмартър ще посрещнат гостите си с възгласи "BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!" ("Новото божоле пристигна"). Традицията на над 50 години повелява - празнуваме пристигането на новата реколта от първото червено вино за сезона! Младото вино Божоле се пуска в 00.00 часа на третия четвъртък от ноември. Милиони бутилки Божоле Нуво поемат пътя си през спяща Франция към Париж и един от най-веселите празници започва. Според винарите в Божоле, производството на едноименното вино изисква умения, които се предават от поколения, защото сортът гаме (червен сорт с бял сок) е много капризен. Специфичното за плодовия характер на младите вина от Божоле е технологията - при нея гроздето не се смачква предварително, зърната трябва да останат цели. Затова и гроздоберът в Божоле навсякъде се прави само на ръка. През първата половина на XX в. производители от Божоле (разположен на север от втория по големина град във Франция - Лион, от винения регион Бургундия) започват да носят виното си в бистрата на Лион, а след края на Втората световна война то намира път към Париж, където с него постепенно се запознават и гостите на града. Ароматно, плодово, свежо, елегантно, деликатно, вкусно, блестящо - това е Божоле Нуво!

Свободно време.
Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Класически Париж - на левия бряг на Сена" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.): Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената на Франция, квартал Сен Жермен де Пре и Латинския квартал с чаровните си криви улички с множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; площад Сен Мишел с едноименния фонтан - любимо място за срещи на парижани; книжарницата "Shakespeare and Companу", която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век; остров Сите - духовното сърце на Париж, Съдебната палата с Консиержьори - бивша кралска резиденция и параклисът „Сен Шапел“, емблематичната готическа катедрала Нотр Дам, чието изграждане започва през 1163 г. и оттогава е свидетел на множество драматични исторически събития и др..

==>По желание /с доплащане/: Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час) .
Корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Париж и прочутите забележителности, разположени от двете страни на Сена - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, двата историческите острова - Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр. и Сен Луи, съхранил духа и атмосферата на средновековния град и други.

==>По желание /с доплащане/: "Изкуството на музея Орсе" - посещение на топ музея на Париж с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН - 4 ДЕН
Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на бьлгарски език (5 ч.): Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката започва с въведение към историята, разглеждане на Кралския параклис и основните зали на двореца - салона на Херкулес, салоните на Венера, на Диана, на Марс, спалнята на Краля, Огледалната зала и други, представящи начина на живот в кралската фамилия и двора, както и своеобразна панорама на най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце. Свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца.

==>По желание /с доплащане/: "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът се намира в центъра на Париж, на десния бряг на р. Сена и е най-посещаваният музей в света. За първи път музеят отваря врати през 1793 г. и днес в него са изложени над 30 000 произведения на изкуството в няколко различни колекции. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. Казват, че и няколко дни не стигат, за да се обиколят всички експонати, съхранени в лабиринтите на тази огромна съкровищница, разположена на площ от над 60 000 кв.м. Заедно ще разгледаме най-впечатляващите произведения, а след приключване на двучасовата екскурзоводска беседа, може да останете в музея и допълнително време, за самостоятелна разходка по желание.

==>По желание, вечерта /с доплащане/: Кабаре Мулен Руж (самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - представление в най-известното историческо кабаре на Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.

5 ДЕН
Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер в 10:10 ч. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:00 ч.

***************************************************

BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!
Както повелява традицията, новата реколта от младото вино - Божоле се пуска в 00.00 часа на третия четвъртък от ноември. Милиони бутилки Божоле Нуво поемат пътя си през спяща Франция към Париж и започва един от най-веселите празници. Защо в четвъртък? Защото предстоящият край на седмицата е повече от добър за консумация на лекото и ароматно божоле, което трябва да се изпие до Коледа! Барове, бистра и ресторанти в Париж посрещат гостите си с "Beaujolais nouveau est arrive!" ("Новото божоле пристигна!").
Според винарите в Божоле, производството на едноименното вино изисква умения, които се предават от поколения, защото сортът гаме (червен сорт с бял сок) е много капризен. Специфичното за плодовия характер на младите вина от Божоле е технологията - при нея гроздето не се смачква предварително, зърната трябва да останат цели. Затова и гроздоберът в Божоле навсякъде се прави само на ръка. През първата половина на XX в. производители от Божоле (районът е разположен на север от втория по големина град във Франция - Лион, регион Бургундия) започват да носят виното си към бистрата на Лион. След края на Втората световна война то намира път и към Париж. Когато виното достигне крайната си цел, събитието се превръща в истински празник под слогана Le Beaujolais nouveau est arriv? (Новото божоле пристигна).

Париж през ноември - време за омайно вино с лъскав рубинен цвят и виолетови оттенъци, с чист, елегантен аромат на ягоди, малини, череши...

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти