Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Парти Уикенд в Солун 2 в 1- Бозуки и шопинг-17.10.2020-сформирана група

Номер на оферта

/

230790

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран автобусен транспорт
1 нощувка със закуска в хотел 2*/ 3 * в Солун
Бонус!!! Посещение на Mediterranean Cosmos Mаll
Водач, представител на туроператора.

Цената не включва

Туристическа обиколка на Солун-10 евро при мин.15 човека
Сити такси
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000
Вечеря в таверна - 25 евро;
Посещение на Бузуки клуб - 35 eвро;
Лични разходи.
Двупосочен трансфер при мин 15 туриста:
от Пловдив -30 лв.
от Стара Загора и Кърджали-35 лв
от Русе-35 лв
от В.Търново,Габрово,Севлиево - 30 лв
от Плевен, Ловеч -25 лв

Програма на пътуването

Парти Уикенд в Солун с посещение на Бозуки и Mall Mediterranean Cosmos

Продължителност : 2 дни / 1 нощувка в Солун
Дата на провеждане: 17.10.20/21.11.20
Програма:


1 ден
Отпътуване от НС Васил Левски в 7:00ч. Пристигане в Солун на обяд - директно пътуване до Mall Mediterranean Cosmos - най-големият МОЛ на територията на Балканския полуостров с 209 магазина, 37 ресторанта и кафенета, кина, детска градина, църква и амфитеатър с 400 места. Свободно време за пазаруване и релакс. Късния следобед настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта, по желание, вечеря (месно /рибно меню) в таверна в сърцето на гостоприемния Солун - квартал Лададика. Продължаваме празника с невероятен купон в популярен Бозуки клуб с изпълнения на живо на известни певци и много, много цветя. Нощувка.

2 ден
Закуска. Освобождаване на хотела.Панорамна туристическа обиколка на Солун: започва с величествения площад Аристотел и едноименната статуя на древногръцкия философ и учен, един от най-големите гении на Античността, наричан "Баща на науката". Променадата на Солун ни води към Бялата кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на групата продължава с паметника на Александър Македонски, Института на гръцкото театрално изкуство, Солунския университет, площад "Наварино" с Двореца на Галер; "Арката на Галер" - построена през 305г за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; Ротондата "Свети Георги", крепостта "Ептапиргио" с възхитителна гледка към града и Термическия залив. Последната спирка е известната църква "Св. Димитър"- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му.
Свободно време за самостоятелна разходка. Препоръчваме Археологическия и Олимпийския музеи, както и Музея на фотографията. По желание - разходка с Корабче из Солунския залив, за да се насладите на кристално - сините ласки на галещия сетивата морски бриз. Време за невероятни гледки, прекрасни снимки и вкусно фрапе с канела.
Следобед - отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ЦЕНА за човек в ДВОЙНА / ТРОЙНА стая: 139 ЛВ
ЦЕНА за ДЕТЕ до 11.99 г : 99 лв при двама пълноплащащи;
Доплащане за ЕДИНИЧНА стая: 40 лв.
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 60лв.


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ


Условия за записване:
50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване


Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.



Допълнителна информация :
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.






***Полезна информация:

Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като "победа над тесалийците".

Солун от години се определя освен всичко останало и като дестинация за шопинг туризъм. И това не е случайно. Центърът на града се състои от големи улици: Цимиски (Tsimiski), Митрополеос (Mitropoleos), Ерму (Ermou), Егнатиа (Egnatia), Агиу Димитриу (Agiou Dimitriou) и Леофорос Никис (Leoforos Nikis), които са пресичани от вертикални улици като Агиас Софиас (Agias Sofias), Аристотел (Aristotelous), Венизелу (Venizelou) и Палеон Патрон Герману (Paleon Patron Germanou). Около тези улици бие всеки ден търговското сърце на града.

Пазарът на Солун представя най-новата мода в облеклото, обувките, бижутата, аксесоарите и кожите. По-специално на Цимиски може да намерите дрехи и обувки на топ дизайнери от целия свят. Има модерни магазини за всеки стил и джоб.

Жените не могат да устоят на разходка до бижутерии като „Мил-Ор” ("Mil – Or"), която е в историческия център на Солун още от 1897 г. Там има модерни златни бижута, както и антики.

Пазарът Каламария (Kalamaria) е също добре познат със страхотното разнообразие и добрите цени на всякакъв вид продукти. Има и някои улични пазари, които се намират в центъра на града, където се продават продукти на много ниски цени. Качеството им обаче не винаги е добро.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe - всичко това е Солун.

"Mediterranean Cosmos mаll"
http://www.mediterraneancosmos.gr/
се намира в покрайнините на Солун, на магистралата Солун-Халкидики. Сградата е много разчупена, на места покривът е открит. В мола има много магазини, кафенета, ресторанти, заведения за бързо хранене, супермаркет, кино и боулинг. Има много заведения за хранене с гледка към морето, където можете да похапнете или просто да изпиете по едно питие. Съвсем близо до мола (на около 50 м) има Увеселителен парк за деца.
Безспорно едно чудесно място, където може да напазарувате или просто да изпиете едно фрапе с невероятна гледка към Егейско море!

ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Есен 2023 - Гърция |  Есен 2023 - Солун

Избрани оферти