Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Перлите на Шри Ланка - обиколна програма - 30.04.2021 г.

Номер на оферта

/

234987

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с директен чартърен полет;
- Летищни такси
- Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран;
- 500ml бутилка вода ежедневно.
- Всички екскурзии описани по програмата
- Транспорт с лицензиран автобус с климатик;
- 2 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря;
- 2 нощувки в Хабарана хотел 4* на база закуска и вечеря;
- 1 нощувка в Канди хотел 4* на база закуска и вечеря;
- 1 нощувка в Коломбо хотел 4* на база закуска и вечеря;
- Екскурзионна програма в Шри Ланка с лицензиран екскурзовод на български език;
- Входни такси за всички забележителности изброени в програмата
- Такса обслужване
- Виза - необходимо е сканирано копие на паспорт. Изготвянето на визата се прави чрез нашите партньори в Шри Ланка и отнема до 3 работни дни.

Цената не включва

- Разходите от личен характер;
- Бакшиши
- Обяди;
- Напитки;
- Всички услуги предложени по желание;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Allianz Travel'';
- Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
- Доплащане здравна застраховка за лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
- Горивна такса

Програма на пътуването

Чартърен полет от София

Посетете сърцето на Шри Ланка и се насладете на уникалната природа, местната култура и златистите плажове. Повреме на екскурзията се посещават храма на Свещения Зъб на Буда, център за отглеждане за слонове, скалата - Сигирия и още много...

9 дни / 6 нощувки

ДАТА: 30.04 – 08.05.2021 г.

ЦЕНА на човек: от 1150 евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Акценти на програмата

- УНИКАЛНА ЦЕНА на човек в двойна стая: 1150 евро

- ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ от СОФИЯ с комфортен самолет на AK GullivAir

- ПРОФЕСИОНАЛНО обслужване на български език

- СТРАХОТНА туристическа програма

- 6 нощувки със закуски и вечери в подбрани 4* хотели

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1
София - Коломбо

Gullivair
Заминаване Sofia Airport 30/04/2021 - 19:00
Пристигане Bandaranaike Intl Arpt 01/05/2021 - 08:00

Излитане от Летище София с чартърен полет до Коломбо, Шри Ланка с авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ701 в 19:00 ч. Полета има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) на Малдивите с престой около 1 час. След това излита за Шри Ланка.

Ден 2
Коломбо - Бентота

Кацане на летището в Коломбо в 08:00ч. и посрещане от фирма-партньор. Трансфер до Бентота, настаняване в хотел Centara Ceysands 4* (или подобоен).Вечеря и нощувка.

Ден 3
Бентота

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

Ден 4
Бентота - Канди

Закуска. Отпътуване към Канди. По пътя – посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела. Слоновете заемат важно място в живота на Шри Ланка, затова в Пинавела през 1975 г. е бил създаден държавен център за отглеждане на слонове. Сега в него живеят около 40 слона. Най-подходящото време за посещение на разсадника е в момента на храненето и къпането на слоновете. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да се снимат с тях. Следва посещение на Кралската Ботаническа Градина в Перадения - една от най-красивите в Азия. Създадена през 1821 година, градината е разположена в долината на река Махавели – най-голямата река в Шри Ланка. Една от удивителните зони е колекцията от стайни растения (750 вида), чието достойнство са уникалните форми на листата и многообразието от разцветки. Атракция на градината са декоративните орхидеи (около 100 вида). Градината се слави и с колекция от 175 вида палми. Настаняване в хотел Serene Garden Hotel 3*(или подобед). Вечеря и нощувка.

Ден 5
Канди - Сигирия

След закуска освобождаване на хотела и посещение на фабрика за скъпоценни камъни и Батик фабрика. Посещение на храма на Свещения Зъб на Буда в Канди. Канди – за столица на държавата се е смятал градът, в който се е намирал Зъбът на Буда. Когато през 1590 г. Зъбът е бил пренесен в Канди, кралят Вимала Дхарма Сурия І е построил двуетажен храм на територията на кралския дворец, където е била поместена реликвата. С тази реликва е свързано и едно от най-колоритните шествия на Изтока – фестивала Esala Perahera. Всяка година, преди пълнолунието през август, светинята се изнася затворена в специален купол. В шествието, протичащо по улиците на града, участват десетки слонове, покрити с ярки дрехи със звънци и илюминации, стотици танцьори и акробати. Следва пътуване до Сигирия. Изкачване на Лъвската скала-Сигирия. В Шри Ланка, през Vв. след Христа, Касапа (477-495 гг.), големият син на крал Датусена (459-477 гг.), е трябвало да наследи престола, но баща му решил това да бъде по-малкия син Могалана (майката на Касапа била наложница). Касапа възненавидил баща си и го затворил в тъмница, а през 477 г. участвал в неговото умъртвяване. Могалана се ужасил от страшните деяния на по-големия си брат и се скрил в Южна Индия. Страхувайки се от отмъщение, Касапа решил да построи столица в труднодостъпно място. И той избрал скалата Sigiriya, висока 180 м. Кралят и неговите архитекти разчистили мястото около скалата и построили великолепен град, обкръжен от градини с фонтани и басейни. Изградили и най-изумителните стълбища в света: стъпалата са изрязани между лапите, гърлото и челюстите на лъв с огромни размери. На върха на скалата е бил построен дворец-цитадела. Тя започва от "платформата на лъва", от който са останали само лапите. Стъпала водят към тераса с размер от 17 000 кв. м. (1,7 хектара ) , където някога се е намирал двореца. Вечеря. Нощувка в хотел Fresco Water Villa 4* (или подобен).

Ден 6
Сигирия - Дамбула - Сигирия

След закуска, отпътуване към Дамбула.Посещение на Пещерния Храм в Дамбула – тук, на върха на планината (350 м над морското равнище), се намира будистки пещерен храм, състоящ се от 5 пещери. В него е събрана най-голямата колекция от статуи на Буда, много от които са на повече от 2000 години. Oтпътуване към Сигирия. Нощувка в Fresco Villa. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Сигирия - Коломбо

Закуска и отпътуване за Коломбо. По пътя посещение на Градините на подправките в Матале. Вечеря и нощувка във Fairway Hotel 4* (или подобен).

Ден 8
Коломбо - София

Gullivair
Заминаване Bandaranaike Intl Arpt 07/05/2021 - 19:00
Пристигане Sofia Airport 08/05/2021 - 03:00

Закуска. Трансфер до летището в Коломбо за чартърен полет за София с номер TJJ702 в 19:00ч. Има транзитно кацане на Малдивите (без пътниците да слизат от самолета) с престой около 1 час. След това самолета излита за София

Ден 9
София

Кацане на летище София в 02:00ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

COVID 19:
-При пристигане в Шри Ланка се изисква отрицателен PCR тест преведен на английски език, направен 96 часа преди пристигане.
-При настаняване в хотела, на място се прави още един PCR тест (включен в цената).


Условия:
1. Плащания:
- Авансово плащане от 500 ЕВРО депозит на човек при записване;
- Доплащане 14 дни преди датата на отпътуване

ВАЖНО :
В случай, че поради каквато и да било причина свързана с постоянно променяща се ситуация с COVID-19, няма да може да осъществим полетите, ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени в десетдневен срок, съгласно условията на договора.

2. Необходими данни за всички пътуващи* :
- Три имена на латиница по международен паспорт;
- Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
- Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти