Начало / Екскурзии / Екскурзии - Александруполис

Перперикон - Кърджали - Вила Армира - Александруполис - Трети март

Номер на оферта

/

230620

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски в хотел 2* или 3* в Ивайловград или региона;
- Водач – придружител по време на пътуването;
- Гранични такси.

Цената не включва

- Входна такса за посещаваните музеи;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – доплащане 2 лв на ден на човек (за 1 ден в Александруполис);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е тридневна и включва 2 нощувки със закуски в Ивайловград, богата екскурзоводска програма в Кърджали, Перперикон, Александруполис (Гърция), посещение на Каменните гъби, вила Армира и Александровската гробница. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.


ПЪРВИ ДЕН - 01.03.2020 - 07:30 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум” в 09:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. По пътя - посещение на природната забележителност Каменни гъби - скални образувания, с формата на гъби, образувани в резултат на активна подводна вулканична дейност (входната такса за местността на Каменните гъби, която е около 3 лв, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване към Перперикон - изсечен в скалите древен тракийски свещен град. Разглеждане на обекта (входната такса за Перперикон, която е около 6 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване към Кърджали. Свободно време в Кърджали с възможност за посещение на Регионалния исторически музей (входната такса за музея, която е около 5 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). 16:30 ч. - отпътуване към Ивайловград. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 02.03.2020 - Закуска. Отпътуване за Александруполис (около 140 км), разположен на северния бряг на Егейско море и на няколко километра от устието на река Марица. Пешеходна разходка в центъра на града – прочутия фар, който е вторият по височина в Европа, пристанището, катедралния храм "Свети Николай", крайбрежната улица с множество магазини, кафенета и таверни. Свободно време за обяд, възможност за посещение на музеи (Етнографски фолклорен музей на Тракия, Църковен музей) и пазаруване. Завръщане в Ивайловград. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 03.03.2020 - Закуска. Отпътуване към Вила Армира (около 5 км), един от най-добре запазените и експонирани римски вилни комплекси в България. Вилата се отличава с изключителните си мозайки и живопис. Посещение на вилата (входната такса във Вила Армира, която е около 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване към Александровската гробница (около 105 км). Посещение на обекта - едно от най-значимите открития на българската археология, с впечатляваща големина и архитектура (входната такса за Александровската гробница, която е около 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване за София. Междинна спирка в Пловдив. Късно вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг“.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Александруполис |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Александруполис |  3 Март 2024 - Гърция |  3 Март 2024 - Александруполис

Избрани оферти