Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

Йордания - обиколна програма с чартърен полет

Номер на оферта

/

228505

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с летищни такси;
- 1 бр. салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
- Трансфери по програмата с автобус;
- 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*;
- 1 обяд в Петра;
- Входни такси за обектите по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
- Транспорт с автобус;
- Йорданска туристическа виза;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Мондиал с Ковид покритие;
- Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

- Застраховка Отмяна на пътуване;
- Бакшиши за местния екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
- Сафари с джипове във Вади Рум – 25 лв., провежда се при минимум 6 участника, резервира се от България;
- PCR или други тестове, в случай че са необходими;
- Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка.

Програма на пътуването

- Дата в най-добрия сезон за Йордания.
- Чартърен полет с добро полетно разписание.
- Подбрани хотели.
- Много богата екскурзионна програма с нощувка на Мъртво море и луксозен камп във Вади Рум.

ДАТА: 21.11.2021 – 27.11.2021 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1799 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден – Вади Рум
Полет СофияАкаба /07.15 ч. – 10.00/. Отпътуване за Вади Рум (70 км) - уникална природна забележителност, издълбана в скалите и пясъка, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Настаняване в бедуински камп в местността Вади Рум. Възможност за двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известния филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Вечеря с ориенталска програма. Нощуване в хотел, изграден като типично бедуинско село. Това е чудесен начин да се докоснете до живота на жителите на пустинята и да усетите местното гостоприемство и култура. Настаняването е в специални палатки със собствена баня и тоалетна. Вечерята е с традиционни блюда, приготвени на място. Прекарайте една запомняща се нощ сред живописния пейзаж на Вади Рум, край величествени планини от червен пясъчник и мек пустинен пясък. И се насладете на магичните залези на пустинята.

2 ден – Петра
Денят ви ще започне с първите слънчеви лъчи над пустинята. Закуска в бедуинското селище. Използвайте последните минути във Вади Рум, за да се насладите на това изумително място, където времето сякаш е спряло. Отпътуване за Петра (110 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатейците. Петра, наричана още розовия град, заради меките скали от червен варовик, се намира в тясна скална долина, като сградите са издълбани в самите скали. Петра е най-известната забележителност на Близкия Изток. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод. Посещение на Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, отколкото в Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване в района на Петра.

3 ден – Шобак, Керак, Аман
Закуска. Отпътуване за замъка Монтреал или Шобак (31 км), както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Продължаване към най-голямата крепост на кръстоносците – Керак (151 км). Посещение на замъка, строен през първата половина на XII век от рицарите тамплиери, за да пази земите отвъд река Йордан и в края на XII век превзет от Саладин. Крепостта е прекрасен пример за архитектурата на кръстоносците, смесваща европейския, арабския и византийския стил. Тук ще се пренесете във филма „Небесно царство“ и ще преживеете срещата на две армии, на Саладин и на кръстоносците. Отпътуване за Аман (130 км). Пристигане и панорамна обиколка на йорданската столица. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване в Аман.

4 ден – Джераш, Ажлун
Закуска. Отпътуване за Джераш (52 км), древният град Гераса, който днес представлява втората най-посещавана забележителност на Йордания след Петра. Джераш се счита за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток. Скрит в пясъците в продължение на векове, градът е разкрит и отворен за посещение през 70-те години на миналия век. Построен е изцяло от оранжеворозов гранит. В Джераш се влиза през монументалната Южна Порта. След като минете през нея, ще се озовете в прекрасен римски град. Ще се разходите между колоните, по площадите, из римския театър и край термите и византийските църкви с прекрасни мозайки. Продължаваме към замъка Ажлун или Калат ел Рабад (19 км), както е местното му наименование. Посещение на руините на крепостта, строена през XII век от един генерал от армията на Саладин върху основите на по-ранен манастир и предлагаща впечатляваща гледка към долината на р. Йордан. Завръщане в Аман (68 км). Вечеря. Нощуване в Аман.

5 ден – Бетания, Мъртво море
Закуска. Отпътуване за Бетания (60 км), мястото на кръщението на Иисус Христос. От йорданската страна могат да се видят останки от раннохристиянски базилики и баптистерии за масови кръщения от IV век. Възможност за къпане в р. Йордан. Продължаване към Мъртво море (25 км). Посещение на Музея на Мъртво море. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж на Мъртво море. Вечеря. Нощуване.

6 ден – Небо, Мадаба
Закуска. Отпътуване за планината Небо (29 км) – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Продължаване към Мадаба (10 км). Наричано още „градът на мозайките“, това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Отпътуване за Акаба (315 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване в Акаба.

7 ден – Акаба
Закуска. Свободен ден в Акаба. Стаите се освобождават до 12.00 часа. Трансфер до летището. Полет АкабаСофия /19:00 - 22:15/.

Допълнителна информация:

Условия:
Възможна е промяна в полетното разписание.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
Цената на екскурзията е валидна при 160 пълно платили.туристи
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Йопдания е необходим международен паспорт, с валидност 6 месеца от връщането в България.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003044 от 27.12.2020 г.
Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.
Цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Резервации:
При резервация се заплащат 15% от цената на пакета.
Пълно плащане 35 дни преди датата на отпътуване.


Информация за превозвача:
Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД
Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35
Лиценз: BG-06
Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82
=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Акаба |  Есен 2023 - Йордания |  Есен 2023 - Акаба

Избрани оферти