Начало / Почивки / Почивки - Превеза

Почивка в ГЪРЦИЯ - Йонийско крайбрежие и тайнствения Епир

Номер на оферта

/

238825

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус;
6 нощувки, 6 закуски и 6 вечери в хотел "Канали бийч" 3* http://aktikanali.info/;
Безплатно ползване на аквапарка на хотела;
БОНУС: Посещение на град Превеза и римският град Никополи /входните такси в Никополи се заплащат отделно/;
БОНУС: Посещение на град Янина – столица на Епир;
Медицинска застраховка с асатанс с лимит 5000 евро ;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Входните такси в Николопис и музея на Превеза – 8 евро, важи и за 2-та обекта
Програма по желание „Древните загадки на Епир” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 25 евро с включенa разходка с лодка по река Аахерон /входна такса за Некромантео се заплаща отделно/;
Програма по желание „Остров Лефкада и круиз Средни йонийски острови” – 40 евро възрастен, деца до 12 години – 30 евро с включени всички такси и трансфер, лек барбекю обяд;
Програма по желание Круиз от Парга до най-малките островчета Паксос, Антипаксос и Сините пещери – 40 евро на човек с включен трансфер до Парга
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 65 год. – 10 лева.
Чадъри и шезлонги на плажа
За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1–ви ден:
Отпътуване от София, в 06:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Канали бийч /на 12 км преди град Превеза/. Дневен преход /около 650 км/.Пристигане в хотел "Канали бийч" 3*** около 17:00 часа. Канали е малко градче на брега на Йонийско море, известно с това, че има лесен достъп до най-атрактивните плажове по крайбрежието – Канали бийч, Кастросикия и Монолити. Покрай града минава дълга няколко километра плажна ивица със ситен пясък. Настаняване и свободно време за забления в аквапарка и запознаване с околността. Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри ден:
Закуска. Отпътуване за областният град Превеза. По път посещение на останките на древния римски град Никополис, основан от Октавиан Август в 31 год. от н.е. след победата му над флотата на Марк Антоний и царица Клеопатра в епичната морска битка при нос Актиум на Амбракийският залив, ознаменувала края на Втория Триумвират и известна като най-важната и последна гражданска война в Римската република. Със своите добре запазени крепостни стени, базилики и невероятни подови мозайки града е част от културното историческо наследство на ЮНЕСКО и се посещава ежегодно от стотици туристи. Посещение на музея в град Превеза, в който са изложени повечето експонати, намерени в Никополис. Град Превеза е известен още от древността, когато е населяван от племето теспроти, а по-късно е владян от византийци и българи (X в.). След завладяването на Константинопол от рицарите - кръстоносци през 1204 год. Превеза става част от Епирското деспотство, като след това е присъединяван последователно към територията на Втората българска държава, на Сръбската държава и на Венеция до падането му под османско владичество. Османците окупират града през 1477 година. Дългият период на владение от турците бива прекъсван за кратко, първо от втората венецианска окупация и след това от войските на Наполеон Бонапарт. В града пристига френски гарнизон с цел да го защити от османските набези, но и това не спасява Превеза и от 1798 година града става владение на Али Паша Янински до неговата смърт през 1822 година. През 1912 год. след Балканската война Превеза е присъединен към територията на днешна Гърция. Пешеходна разходка в град Превеза - яхтеното пристанище, красивите калдъръмени улички, сградата на Конака, църквата Св.Харалампи, старата част на пазара, известен като Шейтан базар, крепостта и др. Свободно време в града за разходка и обяд. Връщане в хотела. Свободно време в Канали.Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободен ден или * Програма по желание – „Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”. Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането след 20:30 часа. / Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата/.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувкa.

4-ти ден:
Закуска. Свободен ден за плаж и почива в хотела. Вечеря. Нощувка.

5–ти ден:-
Закуска. Свободен ден или *Програма по желание-„Древните загадки на Епир”.Окрийте древните загадки и тайни на Епир –земята на боговете, на тайнствените гадания, на велики исторически битки и върховни саможертви. От незапомнени времена тази най-западна гръцка област, която граничи с лазурното Йонийско море е била населена с горди войнстващи племена. Строяли са се вековни крепости и пищни замъци, останките на които са се запазили до наши дни сред удивителният планински пейзаж. Светилища на древни гадатели и жреци, говорещи с мъртвите души са скътани в склоновете на планините. Историята на Епир ни отвежда още по-надалеч, във времената на войни между титани и богове към подземното царство на мъртвите. Героични битки на славни римски пълководци, сражения на живот и смърт, съпротива и саможертви срещу поробителите на тази прекрасна земя – всичко е събрано на едно място, за да ни удиви и възхити. / Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата/.Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Свободен ден или *Програма по желание
Круиз от Парга до най-малките островчета Паксос, Антипаксос и Сините пещери След закуска отпътуване от хотела към Парга, откъдето се качваме на корабче за круиза. Плава се покрай остров Антипаксос докато достигнем известните Сини пещери. Там кораба спира на котва за снимки и плуване в пещерите. Отплаване към Паксос, където кораба акостира на пристанището на островната столица – Гайос. Свободно време на Паксос за плаж и разходка. Паксос и Антипаксос са най-малките от островната група на Йонийските острови. Тези острови-джуджета са обаче изключително привлекателни. Антипаксос е много малък, около 5 кв.км и с население около 30 жители. Има малко пристанище за лодки и 3 девствени плажа с кристално чиста вода. Според гръцките легенди Паксос и всички миниатюрни острови около него са създадени, когато Посейдон отрязал малко парче от Корфу с тризъбеца си, за да създаде уютно място за себе си и съпругата си Амфритрита. Първоначално островчетата са били обитавани от сулиотите , население, станало известно със смелата си съпротива срещу Османската империя, но след поражението си през 1803 г. те ги напускат и се преместват в други части на Гърция. Остров Паксос е една от най-впечатляващите ваканционни дестинации в Йонийско море. Живописните рибарски селища, превъзходните плажове и космополитната атмосфера на острова създават една наистина вълшебна обстановка. В Гайос, пристанище и столица на острова, ще намерите много ресторанти, барове, таверни и хотели. Всяка година островът се радва на редовни посетители. Тук има изобилие от удобства за пътешествениците, но природата на Паксос си остава непокътната. Връщане в Парга с корабчето и транфер с автобуса до хотел Канали.Вечеря и нощувка.

7-ми ден:
Ранна закуска. Отпътуване за България. Около обяд кратка спирка в град Янина – столицата на Епир. Пристане в София късно вечерта.

=============================================================

HOTEL “KANALI BEACH” 3*

Хотел „ Kanali“ се намира в района на Kanali в Превеза , на 12 километра от центъра на града и на 200 метра от кристално чистите води на Йонийско море. Хотелът е с лесен достъп до град Превеза , както и до археологическите и исторически забележителности , сред които Античният Никополис , река Аахерон и Античния театър на Додона. Само на 200 метра от него са широки плажове със златист пясък.Хотелът е разположен в живопистна градина и е построен в традиционния стил на Епир . Той е предпочитан от хора, които искат да се насладят на тиха и спокойна атмосфера , вечери под звездите , вкусни ястия от гръцката и интернационалната кухня. Хотелът разполага с 42 комфортно и уютно обзаведени стаи и бунгала, всички със самостоятелен душ и тоалетна , телефон , хладилник , телевизор LCD , сешоар , сейф и самостоятелен балкон с изглед към морето. Бунгалата имат и малка кухня. Всички стаи са напълно климатизирани.Има два ресторанта , единият разположен в основната сграда за 150 гости и един ресторант - таверна на открито , разположен в градината предлагащи разнообразни менюта и специалитети. Разполага с кафене - снек бар. Най-голямата атракция в хотела е Водния парк - единственият в Епир. Паркът предлага: 5 големи водни пързалки , 4 водни пързалки за деца , 4 плувни басейни , Lazy river и джакузи за отмора .Освен това, за Вашето свободно време и комфорт има осигурени: 2 големи футболни игрища от естествена трева, от които единото е осветено, тенис и баскетболно игрище, тенис на маса, видео игри, интернет кът, детска площадка, както и два паркинга. Денонощен WiFi е на разположение на гостите на територията на целия хотел.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Превеза |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Превеза |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Превеза

Избрани оферти