Начало / Почивки / Почивки - Соренто

Почивка в Южна Италия - Соренто, Неапол, Амалфи, о.Капри, Позитано и Помпей

Номер на оферта

/

106189

Дати & цени

27 юни 2024 г. - Цена от 1519 лв.
04 юли 2024 г. - Цена от 1519 лв.
22 август 2024 г. - Цена от 1519 лв.
03 октомври 2024 г. - Цена от 1459 лв.
10 октомври 2024 г. - Цена от 1459 лв.

Цената включва

Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Неапол - София с включени летищни такси.
Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж (40 x 30 x 20 см.).
7 нощувки на база обогатен полупансион (закуски и вечери по меню + минерална вода и вино) в хотел Panorama Palace 4*.
Трансфери летище - хотел - летище.
Aсистанс на български език по време на целия престой.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS".

Цената не включва

Разходи от личен характер.
Допълнителни екскурзии.
Входни такси за посещаваните обекти.
Туристическа такса: 2 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване).
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета, в случай че бъде начислена от авиокомпанията.
Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.

Програма на пътуването

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Амалфи, о.Капри, Позитано и Помпей!

Директен полет

8 дни / 7 нощувки

Хотел Panorama Palace 4*

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

Пролет 2024 г.
27.06. - 04.07. - 1519 лв. - последни места
04.07. - 11.07. - 1519 лв. - последни места

Есен 2024 г.
22.08. - 29.08. - 1519 лв. - последни места
03.10. - 10.10. - 1459 лв. - последни места
10.10. - 17.10. - 1459 лв. - има места!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА

Обновена програма и оптимизирана организация за най-търсената екскурзия в Италия!
Настаняване на Сорентинското крайбрежие.
Хотел 4* до единствения пясъчен плаж на Соренто, собствен ресторант и вечеря с включени вино и вода.
Всички посещавани обекти са разположени само на около час път с автобус от хотела Ви, което за крайбрежните пътища на Кампания е рядко удобство.
Само ние предлагаме пълноценно целодневно разглеждане на остров Капри - Анакапри, Капри, пристанището и панорамен тур на крайбрежието на Соренто.
Само с нас получавате изкуствоведска беседа на Националния музей Св. Мартин (ЮНЕСКО).
Само с нас получавате подарък - слушалки по време на гид беседата на местния екскурзовод за всички екскурзии от пакета.
Само в нашия пакет - екскурзия „Парк и кралски дворец Казерта“ (ЮНЕСКО).
Само с нашата програма се предлага тур до Равело (ЮНЕСКО): с най-красивата градина-тераса на Амалфийския бряг.
Амалфийското крайбрежие и област Кампания е региона с най-висока концентрация на обекти от листата на ЮНЕСКО в Италия и света!

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Panorama Palace 4*се намира в Meta di Sorrento, разположен само на няколко минути път от плажа на Мета. Местоположението на хотела осигурява лесен достъп до известни места като центъра на Соренто и Прочида, крайбрежието на Амалфи и островите Иския и Капри.
Всички стаи в хотела са със самостоятелна баня и са оборудвани с климатик и сателитна телевизия. Хотелът разполага с открит басейн и джакузи. На гостите на хотела са на разположение слънчева тераса, от която се открива гледка към залива на Соренто, панорамен бар, ресторант и паркинг за гостите на хотела.

=============================================================

ПРОГРАМА:

1
СофияНеапол - Соренто
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Неапол. Трансфер до Соренто. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2
Равело - Помпей
Закуска. Свободно време.

Възможност за целодневна екскурзия „Равело и Помпей" (около 8 часа). Изкуствоведска програма на Равело монумент на Юнеско и градина-тераса „Вила Чимброне“. Отпътуване към Равело – градчето символ на световен музикален фестивал, но преди всичко известен с градината на средновековната вила Чимброне: най-красивата тераса с приказен изглед към морската шир. Продължаване към античния Помпей за изкуствоведска беседа 2,5 часа на български език. Няма нито един друг град в света така добре запазен от античността до наше време и не случайно е най-посещаваният археологически комплекс на планетата, монумент на Юнеско. Единственият в света уникално оцелял цял град след изригване на вулкан с разкошно запазени сгради, в които са съхранени декорации, стенописи, мозайки. Перфектно запазените улици, чешми, площади, занаятчийски работилници, градини като "машина на времето" ни отвеждат в реалността на Римската империя. Величествена епопея за императори, патриции, римска архитектура и дизайн, културата на античното италийско общество. *На място се заплащат входните такси за Помпей (18 EUR на турист) и Вила Чимброне в Равело (10 EUR на турист).

Вечеря. Нощувка.

3
о-в Капри
Закуска. Свободно време.

Възможност за целодневна екскурзия до о-в Капри (около 8 часа). Отпътуване с туристическо корабче до Капри - един от най-прочутите острови в света: комбинация от разкошна средиземноморска природа, луксозния живот на императори, творци и ценители на морски авантюри, един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Анакапри ще се насладите на прекрасните спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път, свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата с градината на прочутия шведски лекар Аксел Мунте или да се насладите на майоликата в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - "Слънчевия връх" или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по живописните улички на града, изпълнени с местни лукс бутици с реномирани ленени дрехи и сувенири. Традиционна почерпка с най-прочутия ликьор на Италия - лимончело, изобретен преди столетия тук. Капри – административният център на острова кокетно обгръща с атмосферата на старинните малки улички с луксозни дизайнерски бутици, както и прочутия площад "Умберто I", майоликовата камбанария и кметството. Градчето завършва при манастира Картузия с градините "Август", откъдето се открива прекрасна панорама на извиващата се змиевидно надолу "Вия Круп". Градчето предлага възможност за романтичен тур с корабче на прочутите скали "фаральони" и енигматичните лазурносини води на морски бряг. Завръщане с корабче при Соренто.

*На място се заплащат входните такси за вила "Сан Микеле" (10 EUR на турист), църквата "Сан Микеле" (2 EUR на турист), атракции като лифт и корабче. Посещението на острова зависи от морските условия, но се провежда независимо от климатичните условия.

Вечеря. Нощувка.

4
Амалфи - Позитано
Закуска. Свободно време.

Възможност за целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи и Позитано" (около 8 часа). Панорамна екскурзия с ферибот с екскурзоводска беседа на скалистото крайбрежие със смарагдовозелените води на морето - монумент на Юнеско. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернитанския залив. Посещение на Катедралата "Св.Андрей", в чиято крипта се пазят мощите на апостола. Свободно време за обяд. Продължаване към Позитано - допълнителна наслада за окото със своите цветни и живописни пейзажи, връщане с ферибот до автобуса и трансфер до хотела.

*Посещението на крайбрежието зависи от морските условия, но се провежда независимо от климатичните условия.

Вечеря. Нощувка.

5
Неапол
Закуска. Свободно време.

Възможност за целодневна екскурзия до Неапол. Столицата на Южна Италия със своята трихилядна история е грандиозно разположена на едноименния залив на Кампания с магнетични панорами към прочутия силует на кратера на Везувий. Градът пулсира и гостоприемно кани на шармантна разходка сред изящните древногръцки и древноримски скулптури, мозайки и фрески, внушителни средновековни замъци, ренесансови барокови дворци на могъщи аристократи, изящни църкви, либърти вили, галерии с модерно и съвременно изкуство. От колоритните вековни улици до шармантния променад и елегантни площади с дъх на прочутите сладолед и пица, паста с морски дарове и безкрайно много бутици на дизайнери, занаятчии, традиционни вериги магазини до елегантните салони за автентично кафе наполетано. Юнеско монумент. Панорамна обиколка на едни от най-известните забележителности и изгледи, пешеходен тур на историческия квартал Санта Лучия, кметството, вия "Толедо", пл. "Дел Плебишито" с кралския дворец и Кралската Опера Сан Карло, галерия "Умберто".

Вечеря. Нощувка.

6
Соренто
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7
Казерта
Закуска. Свободно време.

Възможност за целодневна екскурзия „Парк и кралски дворец Казерта“. Това е най-големият дворец в света, монумент от листата на Юнеско с елегантна и изчистена архитектура, с величествени картини и фрески и историята на едни от най-великите европейски крале Бурбоните на Неапол в съчетание с релаксиращата атмосфера на стилните езера и каскади с елегантни скулптури и алеи на парка (шатъл в парка - 2,50 EUR - доплащане на място). Входната такса за Казерта се заплаща предварително от България - 35 лв.

Вечеря. Нощувка.

8
СорентоНеаполСофия
Закуска и напускане на хотела. Трансфер до летището в Неапол и oтпътуване за България с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
Отстъпка за трети възрастен на допълнително легло в двойна стая в х-л Panorama Palace 4*: 30 лв.
Отстъпка за дете от 2 г. до 8,99 г. (настанено в стая с двама възрастни) в х-л Panorama Palace 4*: - 220 лв.

Доплащане:
Единична стая в х-л Panorama Palace 4* - 370 лв. Поради високата заетост на хотела, единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.

Информация за полетите на Wizz Air
София [SOF] - Неапол [NAP] W6 4369 13:30 14:15
Неапол [NAP] - София [SOF] W6 4370 14:40 17:25
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към
часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Условия за резервации
при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.
Условия за анулациии
при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Допълнителните екскурзии трябва да бъдат заявени и заплатени не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване. Екскурзиите на място могат да бъдат резервирани, само ако има наличност в автобуса.

Целодневна екскурзия до остров Капри с местен екскурзовод на български език (входните такси за вила "Сан Микеле" - 10 EUR и църквата "Сан Микеле" - 2,50 EUR се заплащат допълнително на място) - 97 EUR/ 189 лв.
Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи и Позитано" с местен екскурзовод на български език (входната такса за Катедралата в Амалфи - 3 EUR се заплаща допълнително на място) - 69 EUR/ 135 лв.
Полудневна екскурзия „Парк и кралски дворец Казерта“ с местен екскурзовод на български език (шатълът в парка - 2,50 EUR се заплаща допълнително на място) - 67 EUR/ 131 лв. Входната такса за Казерта e включена в цената.
Целодневна екскурзия "Помпей и Равело" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Помпей - 18 EUR и Вила Чимброне в Равело - 10 EUR се заплащат допълнително на място) - 50 EUR/ 98 лв.
Целодневна екскурзия до Неапол с екскурзовод на български език - 50 EUR/ 98 лв.
Пакет от 4 екскурзии: Казерта; Остров Капри; Помпей и Равело; Крайбрежието на Амалфи и Позитано - със специална цена от 242 €/ 473 лв. при записване и заплащане от България. На място цената е по-висока.
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.

Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Соренто |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Соренто |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Соренто

Избрани оферти