Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Майски празници в Прага - Фестивал на бирата - 18.05.2018 г.: 2 МЕСТА

Номер на оферта

/

162094

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет
- летищни такси и чекиран багаж до 23 кг на човек
- 4 нощувки със закуска в хотел Ibis Wenceslas Square 3*
- трансфери летище - хотел – летище;
- информационен пешеходен тур в Стария Град на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
- класически пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Задължително доплащане:

Ползване на слушалки по време на пешеходните обиколки: 3 евро на човек;
Билети за градски транспорт: 24 CZK (~1€) или карта
Допълнителни екскурзии, билети за атракции по желание:

Програма на пътуването

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ФЕСТИВАЛ НА БИРАТА В ПРАГА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

5 дни / 4 нощувки в хотел Ibis Wenceslas Square 3* в центъра на Прага

ДАТА: 18.05 - 22.05.2018 г. - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!

-------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая:

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА за последни 2 места: 629 лв. на човек

Редовна цена: 899 лв.

===================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================================

Прага е част от световното наследство на Юнеско със своите удивителни забележителности..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.
Но освен забележителностите, музеите и замъците, в Прага има и една друга скъпоценност – бирата: светла, тъмна, пшенична, червена, от големите пивоварни или от малки местни микропивовари... важното е да бъде прясна и поне с три пръста пяна. Бирата в Прага е на всяка крачка – независимо дали ще изберете изискан ресторант, модерен бар или някоя от безбройните традиционни кръчми, навсякъде ще намерите поне няколко вида прясна бира на цена, често по-ниска от тази на кафето или минералната вода.
През май в Прага традиционно се провежда и най-големият бирфест, на който топ пивовари от цялата страна представят под огромни фестивални шатри изобилие от над 150 вида бутилирано и наливно пиво – изконната национална гордост на чехите.

=================================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* е разположен на 5 минути пеша от Вацлавския площад. В непосредствена близост ще намерите ресторанти, кафенета и магазини. Метростанция I.P. Pavlova и трамвайната спирка са само на 200 метра от хотела. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция, сейф на хотела, ресторант и бар.
Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, безплатна Wi-Fi интернет връзка. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ. Хотелът предлага богата закуска (топла и студена кухня) на шведска маса.

===============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден 18.05.2018 (петък):
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Посрещане на летището в Прага, трансфер до хотела. Настаняване.
ПЕШЕХОДЕН ТУР в Стария Град на Прага с екскурзовод на български език: Вацлавският площад, тесните улички на Стария Град, Староместкия площад - Готическата църква „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, Пражкия меридиан - на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария от 1652 г., двореца Кински и Староместкото кметство, най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., разположен на емблематичния площад, който на всеки кръгъл час показва „разходката на Апостолите”. Обикновено вечер на Староместкия площад се провеждат импровизирани концерти на гастролиращи артисти и музиканти, а в плетеницата от калдаръмени улички на Стария Град, между историческите сгради в стил готика, барок, ренесанс или рококо ще откриете сувенирни магазини, галерии, музеи, традиционни ресторанти и кафенета.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Круиз по Вълтава. (Продължителност: около 1 час).
Свободно време.
Нощувка.

Втори ден 19.05.2018 (събота):
Закуска.

КЛАСИЧЕСКИ ТУР НА ПРАГА С РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ПРАЖКАТА КРЕПОСТ с местен екскурзовод на български език (включен в цената; Продължителност: около 3 часа): по време на тура се разглеждат общодостъпните части на трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), вестибюла на готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. Романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще ни отведат до Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага - ще видим двете стражеви кули и уникалните скулптури, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти. Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, са предверие към романтиката на Стария Град, а тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където ще турът ще завърши.
Свободно време в Прага - възможност за самостоятелно посещение на бирфеста, който се провежда ежегодно в градините Летна и представя под огромните шатри изобилие от над 150 вида бутилирано и наливно пиво. (входната такса е 100 CZK=около 4 €.)
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Автобусна екскурзия до пивоварна Велке Поповице, в който от 1870 г. се произвежда прочутата чешка бира Velkopopovick? Kozel - специален тур през музейните и производствените помещения и дегустация на пресна бира в избите на пивоварната (Продължителност: 4 часа).
*По желание /с предварителна заявка и заплащане; индивидуална програма/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./
Нощувка.

Трети ден 20.05.2018 (неделя):
Закуска. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане; групова програма/ - Целодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумлов с екскурзовод на български език: Замъкът "Хлубока" е един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чешки Крумлов – невероятно красив град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс (след Пражкия замък), включен в списъка на ЮНЕСКО. В града, в който часовниците сякаш са спрели, ще разгледаме историческия център, изграден в ренесансов и бароков стил - ще ви очароват прекрасните лъкатушещи улички, цветните сгради, множеството ресторанти, галерии и традиционни магазинчета.

Четвърти ден 21.05.2018 (понеделник):
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език – един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода.
или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Целодневна екскурзия до Дрезден, Германия с екскурзовод на български език: Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град с уникална архитектура - Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, "терасата на Европа" и градините на бароковия двореца Цвингер, състоящ се от 4 сгради с различни музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори".

Пети ден 22.05.2018 (вторник):
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание по програмата "Майски празници в Прага":
FB 301 18MAY SOFPRG 0930 1020
FB 302 22MAY PRGSOF 1130 1425

Условия за записване:

Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

1. Тайните на Пражката крепост* при мин. 10 записани туристи – 49 лв на човек; 25 лв за деца до 16 г. (Продължителност на тура: около 2 часа; Цената включва всички входни такси, екскурзоводско обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод;
Турът включва вход в централния и страничните кораби на катедралата Св. Вит /в която са короновани 26 крале и 28 кралици; зад централния олтар ще видим подаръкът от императрица Мария Терезия - изработената от сребро и покритата с балдахин гробница на един от най-големите чешки светци – Ян от Непомук/, ще посетим впечатляващата Владиславска зала от края на 15-ти век в стария дворец от 9-ти век /където днес президентът полага президентската си клетва и обявява най-значимите си решения/ и базиликата Св. Георги от 10-ти век /в която се намират мощите на Св. Людмила – първата чешка светица - приживе кралица, която заедно със съпруга си Борживой приема християнството от Св. Методий и започва разпространяването му в Чехия/, ще влезнем в Златната уличка /в една от къщите на която е е живял Франц Кафка, а днес представлява мини етнографски комплекс с музеи в пъстри къщички, отразяващи живота през вековете. В миниатюрни галерии, книжарници и сувенирни магазинчета се предлагат картини, картички и арт фигурки на рицари върху бронирани коне и много други/.
*Денят за провеждане на този тур се уточнява в седмицата преди отпътуването, като се съобразява с останалите заявки за допълнителни екскурзии. На място по желание се заплаща такса от 50 CSK - около 2 € за разрешение за снимки в посещаваните обекти.

2. Круиз по Вълтава: 22 лв на човек при минимум 15 записани* (с екскурзоводско обслужване на български език); Продължителност: 1 час.
*При по-малко записани можем да предложим круиз без екскурзоводско обслужване на български език - цената се запазва без промяна.

3. Целодневна автобусна екскурзия до Карлови Вари – 80 лв при минимум 16 записани; За деца 2-11,99 г.: -30% /Екскурзията продължава около 8 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език);
Популярният курорт Карлови Вари предлага интересен пъзел от история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух.
Описание: Екскурзията продължава около 9 часа. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия и стига до известния спа курорт с 12 основни лечебни минерални извори и около 300 по-малки. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води се издигат на височина 12 метра. Карлови Вари е известен още и с производството на изделия от кристал и порцелан, както и вкусните карловарски вафлички и традиционния билков ликьор „Бахеровка”. Всички забележителности в центъра на спа курорта разглеждаме с екскурзовод на български език.
Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.

4. Целодневна автобусна екскурзия до замъка Хлубока и Чески Крумлов – 99 лв при мин. 16 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: -20% /Екскурзията продължава около 10 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, входна такса за замъка "Хлубока" и екскурзоводско обслужване на български език./
Замъкът "Хлубока" е един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. В града, в който часовниците сякаш са спрели, ще разгледаме историческия център, изграден в ренесансов и бароков стил - ще ви очароват прекрасните лъкатушещи улички, цветните сгради, множеството ресторанти, галерии и традиционни магазинчета.
Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.

5. Целодневна автобусна екскурзия до Дрезден - 90 лв при минимум 15 записани; За деца 2-11,99 г.: -30% /Екскурзията продължава около 8-9 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, такса за Германия и екскурзоводско обслужване на български език) ;
Дрезден е бивша кралска резиденция, а днес - един от значимите политически центрове на Германия, столицата на Саксония.
Благодарение на живописното си място край реката, той често е наричан "Флоренция на Елба". Най-известните исторически забележителности включват бароковия дворец „Цвингер”, галерията „Албертинум”, църквите „Хофкирхе” и „Фрауенкирхе” и сградата на операта - отвън. Всички забележителности в Стария Град на Дрезден разглеждаме с екскурзовод на български език.

Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.

6. Полудневна автобусна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивовар "К?зел" с местен екскурзовод: 65 лв при минимум 15 записани (с включен автобусен транспорт, входна такса за пивовар Велке Поповице със специален тур и дегустация - само за лица над 18 г. - на 0.3l нефилтрирана бира или друга разновидност на Velkopopovick? Kozel, екскурзоводско обслужване на български език); Маршрут: Прага - Велке Поповице: 30 км.

7. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (самостоятелно посещение):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна.);
Опция 2: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие и десет/ - пилешко, свинско или вегетарианско по избор - моля заявете менюто предварително, с резервацията - не може да се променя при качването на круизния кораб)
Цената включва: билет за круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.


ВАЖНО: Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

***

Какво да посетите още:

Eто и няколко идеи за места за хапване на типични местни специалитети и наливна бира:

„У калиха” („При халбата”) - задължително място за посещение на феновете на пивото. Тук още преди Първата световна война е имало кръчма на име „Швейк”. Ако отидете в късния следобед, не е нужна резервация. Оригиналните рисунки по стените, отразяващи патилата на добрия войник, портретът на Франц Йосиф и цялата уникалната атмосфера в различните залички има някаква историческа достоверност – сякаш сте попаднали в класическия роман на Хашек.

„У медвидку” („При мечетата”) е на пъпа на града и има много вкусно меню от дивеч, риби и традиционни чешки специалитети. Атмосферата е на типична чешка кръчма. Телешкото се доставя от биоферма. Най-любопитен е пивоварът, който се намира в задната част на сградата. Той е най-малкият в Прага и има интересна колекция от оборудване, каквото вече не се ползва в технологичния процес. Тук се произвежда най-силната бира на света „X-BEER 33” с 12,6 процента. Високото съдържание на алкохол и захари и изразителният вкус на хмел я правят подходяща за сервиране като дижестив или към десерти.

„Новоместски пивовар” се намира на пресечката на Вацлавския площад с трамваите – улица „Водичкова” и е добро място за обяд: кухнята е традиционна – чеснова супа, гулаш с кнедли, джолан, ребърца, ябълков щрудел. Има два вида бира – светъл и тъмен, но много качествен лагер.

***

Забавления за деца:

Музей на Лего:
Адрес: Narodni 31 - Praha 1
Пражкият музей на Лего е най-голямия по рода си в Европа и предлага над 2000 построени лего модела, разделени в 20 тематични изложби. Към музея има магазин, в който можете да намерите конструктори от стари серии, които не се предлагат никъде другаде.

Зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица.
Адрес: U Trojskeho zamku 3/120, 171 00 Praha (автобус 112 от Надражи Холешовице на линия на метрото C)
Разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ. По списък, към 31.12.2014, в нея живеят 4 727 животни от 654 вида. През 2008 г. списание Форбс я нарежда между 7-те най-добри ЗОО в света.

Музей на алхимията
Ha?talsk? 795/1 110 00 Praha 1
Тази атракция ще се хареса на широк кръг посетители - от деца на около 7-годишна възраст до възрастни. Музеят е перфектният избор за посетителите на Прага, които искат да преживеят прекрасната история и легенди на града от късносредновековните до предмодерните времена, когато науката и мистицизмът са били тясно свързани.

Аквариум Морски свят
Vystaviste, Holesovice, Прага 7
Най-големият аквариум в Чешката република, идеален за псещения с деца. Разполага с гигантски резервоар за риби, съдържащ 100 000 литра морска вода. Разполага с красиви масиви от риби с възможност за хранене на разстояние, корали, акули, змиорките и други.

Хълмът Петрин е една от най-популярните туристически атракции в Прага. Височината и е 60 м., а от терасата на върха и се открива чудна гледка към целия град. До хълма се стига с въжена линия (от трамвайна сирка Ujezd) или пеша през красивите градини и паркове на комплекса. Сред забавленията са е и любимото забавление за децата - огледалният лабиринт в стар стил.
Музей на духовете и легендите в Прага
Mosteck? 18, Prague 1
Ще го откриете на една уличка близо до Карловия мост, сгушен в тунелче между две сгради.
В този необичаен музей около вас застрашително ще оживеят старите пражки легенди. Тук ще научите много градски истории за разгневени призраци, бродещи нощем из Прага. На входа ще ви посрещне Смъртта. Високата й фигура, наметната с черен плащ, се е надвесила над огромна книга с пражки митове и легенди. Страници от оригиналната някогашна книга висят по стените наоколо.

***

Полезна информация:

Обществен транспорт
Метрото, автобусите и трамваите се движат ежедневно от 04:00 до 00:15 часа. След това са на нощен режим – на 30 мин. Разписанието и маршрутът са залепени на спирките. Билети може да закупите от будките за цигари и от автоматите по спирките. Билетът за всички видове транспорт е един и същ, като задължително трябва да се перфорира при качването. Билетите в Прага са валидни за определен период от време, т.е. с прекачване (prestupni) в рамките на валидността. Има билети за 30 мин (24 крони), 90 мин (32 крони) това означава, че можете да се возите на колкото искате превозни средства в рамките на това време (времето се отчита от валидирането на билета в първото превозно средство). Има карти за 1 и 3 дни съответно 110 и 320 крони, но не е препоръчително да избирате този вариант. Въпреки че Прага е голям град, повечето забележителности може да обиколите и пеша.

Единичен билет струва 32 крони (16 крони за деца от 6 до 15 години) и е валиден за 90 минути. Ограничено пътуване (до 30 минути) струва 24 крони (12 крони за деца от 6 до 15 години). Икономичен вариант е да си купите дневен билет за 110 крони (55 крони за деца от 6 до 15 години), билет за три дни за 310 крони.

Таксита
Пътуването с такси в Прага често се оказва скъпо. Избирайте само таксита с табела и номер (обикновено е залепен на стъклото). Избягвайте да спирате такси на улицата, по-добре поръчайте от хотела си.

Понятието "близо до центъра" няма точна рамка, защото центърът в Прага е широка зона, а и защото градският транспорт е на толкова високо ниво, че може да се стигне за броени минути от всяка точка много бързо и удобно до някоя забележителност. Почти до всяка точка може да се стигне удобно и пеша.

Валута
В Чехия местната валута е чешката крона. Добър вариант е да обмените достатъчно пари още в България. За изгоден курс се счита около и над 25-26 крони за 1 евро. Ако все пак ви се наложи да обменяте в Прага, можете да изтеглите пари от всички банкомати директно от дебитната си карта в крони с малка комисионна за превалутиране. Третият вариант са обменните бюра, където трябва да бъдете внимателни. В района около центъра обикновено курсовете са около 24 крони за евро. Не се подвеждайте, ако намерите по-висок курс. Обикновенно това е курс за обмяна на сума над 500 евро или пък се начислява допълнителна комисионна. Все пак има обменни бюра, работещи с курс около 25 крони - обикновено по пешеходните зони около Вацлавски намести. Което и място да изберете, преди да направите обмен на валута, информирайте се предварително колко точно крони ще получите за сумата, която сте готови да обмените.

Други
- Обществени тоалетни може да откриете във всяка метростанция, а около туристическите забележителности има специално изградени. Таксата е между 5 и 10 крони.
- Водата в Парага е напълно годна за пиене. В града на много места ще откриете чешми, откъдето спокойно можете да пиете. Ако все пак предпочитате да си купите минерална вода от магазина, бутилка от 1.5 л струва между 16 и 25 крони.

===================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти