Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 231372

Празник на сланината и греяната ракия в Априлци

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Априлци и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване, посещения според програмата
Цената не включва
входни такси за изложението в Орешака и лични разходи
аним ви на уникалния Празник на греяната ракия и сланината! Вече седма година в гр.Априлци се провежда станалият традиция кулинарен празник на сланината и греяната ракия. Гостите на града ще могат да опитат от различни кулинарни изкушения приготвени със сланина, както и да дегустират майсторски приготвена греяна ракия.Очакват ви много песни, танци, смях, добро настроение и фолклорни изненади.Дати : 22.02.2020 г.

Освен традиционната кулинарна изложба на ястия, приготвени със сланина, гостите ги чакат много смях и забавления.

Най-голямата атракция е приготвянето на така наречената „бабина гозба“ - която се прави в огромен тиган от 20 кг сланина, 500 яйца и 30 кг праз лук.Не бива да пропускате и конкурса за най-добра домашна ракия.

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Посещение и участие в празника в град Априлци. Посещение на новоселския манастир Света Троица и поклонение пред подвига и мъченичеството на монахините и свещениците от светата обител по време на Априлското въстание.Скоро Св. Синод на Българската православна църква канонизира Новоселските мъченици, определяйки датата 9 май (деня на тяхната страдалческа кончина) за техен празник. Свободно време или по желание изкачване до кръста, извисил се над града и достигащ до звездното небе със своите колосални 34 метра, металният кръст пази балканското градче и неговите обитатели. Построен по случай 130-годишнината от Априлското въстание и 30-годишнината откакто Априлци е град, по инициатива на местен бизнесмен и благодарение на неговото финансиране. През деня човек би могъл да се изкачи по стълбите в металната му конструкция и да наблюдава от почти птичи поглед сгушените къщурки и малки завои, а вечер, точно от тези къщурки, може да се наслаждава на ‘’ божественото сияние ’’ на Кръста.

Дължината на пътеката е около 600 м.
Времетраене на маршрута - около 20-30 мин.

Туристическа пътека "Кръста" е един изключително лек пешеходен туристически маршрут, подходящ за всички възрастови групи и чудесно място за повичка и релакс. Пътеката е оборудвана с пейки за почивка и усамотение сред природата и беседки, от които се открива неповторима гледка към Централна Стара планина (връх Ботев, Марагидик, Видимското пръскало) и Априлската котловина.

Отпътуване за Троянския манастир и изложението на занаятите в Орешака. Следобяд отпътуване за София и пристигане на стадиона вечерта.
Екскурзията се провежда при минимум 25 записани и се потвърждава 2 дни преди тръгване. Начин на плащане-пълно плащане в деня на записването. Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
20% отстъпка за почивка в Созопол - хотел Вила Лист 4*
от 33 лв.
20% отстъпка за почивка в Созопол - хотел Вила Лист 4*
1 нощувки
Собствен превоз
Априлци
Транспорт - Априлци Заведения - Априлци Хотели - Априлци Пазаруване - Априлци Събития - Априлци Забележителности - Априлци
Около София на палатка: Язовир Огняново
7 кулинарни празника в България, които да посетите тази есен
Синеморец - плаж на тихо място